Το «μπλόκο» στον Ντιέγκο

Το «μπλόκο» στον Ντιέγκο

Οι άνθρωποι των ειδικών μονάδων καταστολής της ρωσικής αστυνομίας δεν αναγνώρισαν τον Ντιέγκο Μαραντόνα αναγκάζοντάς τον να κάνει τον γύρο του «Λουζνίκι» για να φτάσει στο αυτοκίνητό του. Τι άλλο έμαθε to10.gr από την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης.

Το ημερολόγιο του Μουντιάλ που θα κρατάει to10.gr δε θα μπορούσε παρά να ξεκινάει με τον κορυφαίο όλων των εποχών. Τουλάχιστον για τους Αργεντινόφιλους που δεν είναι και λίγοι…

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έχει διασπάσει αμέτρητες άμυνες στην καριέρα του. Οι περισσότερες εξ αυτών μάλιστα, αποτελούνταν από σκληροτράχηλους αμυντικούς. Ωστόσο ο 57χρονος VIP προσκεκλημένος στην πρεμιέρα του Μουντιάλ 2018 που διεξάγεται στα γήπεδα της Ρωσίας, δεν κατάφερε να σπάσει το μπλόκο των αστυνομικών δυνάμεων της ΟΜΟΝ, όπως αποκαλούνται οι ειδικές δυνάμεις της ρωσικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, που βρέθηκαν στα πέριξ του «Λουζνίκι» όπου διεξήχθη η τελετή έναρξης του Μουντιάλ και το ματς της πρεμιέρας ανάμεσα στη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία, ο Ντιέγκο Μαραντόνα πηγαίνοντας προς το αυτοκίνητό του βρέθηκε μπροστά σε μπλόκο των ειδικών δυνάμεων.

Παρά το γεγονός ότι οι Ρώσοι προσπαθούν να πείσουν τον υπόλοιπο πλανήτη ότι το ποδόσφαιρο είναι Νο1 σπορ στην αχανή χώρα τους, το γεγονός ότι οι άνθρωποι της αστυνομίας δεν αναγνώρισαν τον Μαραντόνα μαρτυρά τη μακρινή σχέση τους με το άθλημα.

Παρά τις διαμαρτυρίες των συνοδών του Αργεντινού άλλοτε παγκόσμιου πρωταθλητή, ο δρόμος προς το πάρκινγκ δεν άνοιξε για χάρη του Μαραντόνα, ο οποίος αναγκάστηκε να κάνει τον γύρο του γηπέδου προκειμένου να φτάσει από άλλη είσοδο στο σημείο που είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του.

Και τώρα παρακαλώ, λίγη ατμόσφαιρα

Και μετά πήρε τηλέφωνο ο Πούτιν. Ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρωσίας και άλλοτε τερματοφύλακάς της Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ είχε καθίσει αναπαυτικά στην καρέκλα του για τη συνέντευξη Τύπου μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα και την «πεντάρα» με την οποία σκόρπισε η «Σμπόρναγια» τη Σαουδική Αραβία. Ήταν σε πολύ καλή κατάσταση μέχρι που είδε το κινητό του να χτυπάει. Δίπλα του ο MVP της αναμέτρησης Ντένις Τσερίσεφ εξηγούσε στους εκπροσώπους του Τύπου πώς πέτυχε το 2-0.

Ο Τσερτσέσοφ δεν έκλεισε το τηλέφωνο, ούτε «γείωσε» τον καλούντα. Αντιθέτως βγήκε από την αίθουσα και επέστρεψε μετά από λίγο αποκαλύπτοντας ότι τον είχε καλέσει ο πρόεδρος για να του δώσει συγχαρητήρια να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του και να μεταβιβάσει τις ευχές του στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Το 5-0, η εμφατική εμφάνιση, αλλά και το συνολικό σόου του πραγματικού σταρ της Ρωσίας που δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν, αναμένεται να εκτοξεύσει τη λίμπιντο του ρωσικού λαού και να δημιουργήσει ένα πραγματικό κλίμα Μουντιάλ στη χώρα. Άλλωστε πριν την έναρξη της διοργάνωσης το 19% πίστευε ότι η εθνική Ρωσίας δεν θα περάσει καν τη φάση των ομίλων. Πλέον το κλίμα αντιστρέφεται.

«Δώσε πέντε Ρωσία» πανηγύρισε στο εξώφυλλό της η Sport Express συμπληρώνοντας «σε αγαπάμε! Ευχαριστούμε παιδιά, συνεχίστε έτσι».

Κάτι τέτοιο θα ήθελε και η FIFA που τοποθέτησε τους διοργανωτές σε ένα αδύναμο γκρουπ προσφέροντάς τους τον πιο αδύναμο αντίπαλο στην πρεμιέρα του τουρνουά…

Ένα τέρμα για τον κήπο μου

Αν ψάχνετε ένα τέρμα κανονικών διαστάσεων για τον κήπο σας, κάντε λίγο υπομονή ως τις 15 Ιουλίου, όταν και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μουντιάλ της Ρωσίας. Τότε θα βγει σε πλειστηριασμό στο eBay το τέρμα στο οποίο σημείωσε ο Μάριο Γκέτσε το νικητήριο γκολ της Γερμανίας στον τελικό του Μουντιάλ 2014 στο θρυλικό «Μαρακανά» απέναντι στην Αργεντινή.

Τα έσοδα θα πάνε στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Μια καρδιά για τα παιδιά» και πιο συγκεκριμένα σε πρότζεκτ που αφορούν αποκλειστικά τη Βραζιλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο τέρμα, θα βρίσκεται από τις 17 Ιουνίου στο Βερολίνο της Γερμανίας όπου θα μπορούν οι φίλοι των παγκόσμιων πρωταθλητών να φωτογραφίζονται δίπλα του, αλλά και να επιχειρούν να σκοράρουν όπως ο Γκέτσε πριν από τέσσερα χρόνια.

H FIFA και οι… κινέζοι

«Κανένα σχόλιο» ήταν η απάντηση της διεθνούς ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας όταν ζητήθηκε ένα σχόλιο για το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρός της Ζεπ Μπλάτερ αποδέχτηκε την πρόσκληση του Βλαντιμίρ Πούτιν και την προσεχή Τρίτη αναμένεται να βρεθεί στη Μόσχα.

Το άλλοτε αφεντικό της FIFA είναι τιμωρημένο για έξι χρόνια, ωστόσο σύμφωνα με το καταστατικό της δεν του απαγορεύεται να βρεθεί στις εξέδρες και να παρακολουθήσει κάποιον αγώνα. Το ίδιο είχε ισχύσει και για τον Μισέλ Πλατινί, όταν η επιτροπή ηθικής της FIFA είχε εξετάσει την περίπτωσή του το 2016 προκειμένου να βρεθεί στα γήπεδα της Γαλλίας για το Euro 2016, ωστόσο ο Γάλλος άλλοτε πρόεδρος της UEFA δεν έκανε χρήση του δικαιώματός του.

Πάντως παραμένει ανοιχτό το ποιο θα είναι το ματς που θα παρακολουθήσει ο Ζεπ Μπλάτερ. Τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το Πορτογαλία – Μαρόκο στο «Λουζνίκι» την Τετάρτη. Την ίδια στιγμή πάντως, στη FIFA κάνουν τους… κινέζους.

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία εξασφάλισε τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2018 πριν από οκτώ χρόνια, όταν στην προεδρία της FIFA ήταν ακόμη ο Ζεπ Μπλάτερ, ο οποίος μάλιστα έστειλε μέσω Twitter τα συγχαρητήριά του για το 5-0 της Ρωσίας στην πρεμιέρα: «Η Ρωσία θα είναι ο τέλειος οικοδεσπότης και θα κερδίσει δικαίως τον διεθνή σεβασμό» έγραψε ο Ελβετός παράγοντας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ