Το πιο «ελληνικό» παιχνίδι του Μουντιάλ

Το πιο «ελληνικό» παιχνίδι του Μουντιάλ

Καρσελά, Ντα Κόστα, Ανσαριφάρντ, Χατσισαφί και Μασούντ στην αναμέτρηση του Μουντιάλ με το πιο έντονο «άρωμα» Superleague!

Η Εθνική μας ομάδα έγδαρε τις ελπίδες της για πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ στο Ζάγκρεμπ σε εκείνο το βαρύ 4-1 κόντρα στην Κροατία. Εν τέλει τις έχασε οριστικά στον επαναληπτικό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης (1-1). Οι απανταχού Έλληνες φίλαθλοι όμως κινούνται στον αστερισμό του Μουντιάλ. Μια προτίμηση την έχουν όλοι, ανεξαιρέτως. Για όσους ψάχνουν ακόμα παιχνίδι για να παρακολουθήσουν με μεγαλύτερη θέρμη, αύριο Παρασκευή 15/6 (18:00 η ώρα) αναμετρούνται Μαρόκο με Ιράν στην Αγία Πετρούπολη.

Τι το ιδιαίτερο έχει αυτό το παιχνίδι που στην ουσία δεν περιλαμβάνει κανένα φαβορί, ούτε κάποια… κραταιά δύναμη των παγκόσμιων διοργανώσεων; Είναι το πιο… «ελληνικό» παιχνίδι της διοργάνωσης. Στο ρόστερ του Μαρόκο της πιθανότατα πιο ποιοτικής ομάδας από την Αφρική θα βρεις κι ένα γνώριμο όνομα στους Έλληνες φιλάθλους. Ο λόγος για τον Μεχντί Καρσελά. Ο 28χρονος εξτρέμ αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό ως δανεικός τη σεζόν 2017-18.

Πιο αναλυτικά ο Μαροκινός άσος είναι γέννημα – θρέμμα των Ακαδημιών της Σταντάρ Λιέγης. Ανδρώθηκε στην ομάδα (2008-2011) κι ύστερα προωθήθηκε στην πρώτη. Μετά από τρία χρόνια μετακόμισε στη Ρωσία και την Άνζι, επέστρεψε στη βάση του για μία διετία. Έπαιξε στην Μπενφίκα και μετά στη Γρανάδα, η οποία τον παραχώρησε στους Πειραιώτες. Με τον Έφηβο στο στήθος δεν εντυπωσίασε στα 16 παιχνίδια (σε όλες τις διοργανώσεις) που χρησιμοποιήθηκε. Στο Βέλγιο και την Σταντάρ όμως, εξελίσσεται σε άλλο παίκτη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Βελγομαροκινός, έχει συμμετοχές με τις μικρές ομάδες της Εθνικής Βελγίου. Έχει ακόμα δύο συμμετοχές με την ομάδα ανδρών των Κόκκινων Διαβόλων, ωστόσο από τον Φλεβάρη του 2011 είναι ένα από «Τα λιοντάρια του Άτλαντα» έχοντας 19 παρουσίες και ένα γκολ!

Συμπαίκτης του στα… της εθνικής, πρώην Ερυθρόλευκος και νυν άσος της Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ, ο Μάνουελ Ντα Κόστα. Ο διεθνής στόπερ φόρεσε για δύο χρόνια τη φανέλα του Ολυμπιακού κι ύστερα μετακόμισε στην Τουρκία. Με την Εθνική ομάδα της του Μαρόκο έχει μέχρι στιγμές 24 συμμετοχές. Ωστόσο έχει ακόμα 25 με τα μικρά τμήματα της Εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας. Η «μάχη» του Μαρόκου κόντρα στο Ιράν θα είναι (εφόσον χρησιμοποιηθεί) η πρώτη του σε επίπεδο Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Στον αντίπαλο πάγκο, εκείνο του Ιράν, έχουμε τρία ονόματα με… άρωμα Superleague. Τους Καρίμ Ανσαριφάρντ (Ολυμπιακός), Εσχνάν Χατζισαφί (Ολυμπιακός) και Σοτζέι Μασούντ (ΑΕΚ). Ο πρώτος σκόρερ των Ερυθρόλευκων φέτος (17 γκολ), έχει 62 παρουσίες με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του και έχει βρει δίχτυα 16 φορές. Στα 28 του, θα δώσει το παρών στο δεύτερο Μουντιάλ της καριέρας του. Πριν από τέσσερα χρόνια, στα γήπεδα της Βραζιλίας, χρησιμοποιήθηκε για 23 λεπτά στο ματς κόντρα στην Βοσνία Ερζεγοβίνη. Οι συμπατριώτες του περιμένουν εμφανίσεις ανάλογες με εκείνες που πραγματοποιησε με τους Ερυθρόλευκους τον 1,5 χρόνο παρουσίας του στην ομάδα (αποκτήθηκε τον Γενάρη του 2017).

Ένας ακόμα Πρίγκιπας της Περσίας, ο Εσχνάν Χατσισαφί έγινε κάτοικος Πειραιά τον περασμένο Γενάρη όταν αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο. Ο 28χρονος αμυντικός και αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του έχει 94 παρουσίες με το εθνόσημο και τρεις στην κορυφαία γιορτή του ποδοσφαίρου. Φέτος θα αγωνιστεί με στόχο να τις… εκατοστήσει. Τέλος, ένας ακόμα παίκτης της «ελληνικής» παροικίας είναι ο Σοτζέι Μασούντ. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός και πρωταθλητής Ελλάδας με την ΑΕΚ στην οποία «μετακόμισε» τον περασμένο Ιανουάριο μετρά 74 συμμετοχές με τη φανέλα της εθνικής και 4 παρουσίες σε ματς παγκοσμίου κυπέλλου.

Έχουμε και λέμε. Ένας εξτρέμ (Καρσελά) κι ένας στόπερ (Ντα Κόστα) με ερυθρόλευκο παρελθόν στην Εθνική ομάδα του Μαρόκου. Ένας φορ (Ανσαριφάρντ), ένας αμυντικός (Χατσισαφί) κι ένας μεσοεπιθετικός (Μασούντ) στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Ιράν με παρών στην Superleague, σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ αντίστοιχα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ