Ρωσία – Σαουδική Αραβία 5-0

Ρωσία – Σαουδική Αραβία 5-0

Οι οικοδεσπότες με γκολ των Γκαζίνσκι (12’), Τσερίσεφ (43’, 90+1’), Τζιούμπα (71’) και Γκολόβιν (90+5΄) διέλυσαν με 5-0 τους Σαουδάραβες και ξεκίνησαν με εντυπωσιακό τρόπο τις υποχρεώσεις του στο φετινό Μουντιάλ.

Η Ρωσία δεν επηρεάστηκε από το ψυχολογικό βάρος της οικοδέσποινας, παρουσιάστηκε πανέτοιμη και διέλυσε με 5-0 τη Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα του Μουντιάλ. Ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ «χάρισε» ευφυώς την μπάλα στους Σαουδάραβες, κράτησε την ομάδα του χαμηλά στον αγωνιστικό χώρο και την άφησε να… αλωνίζει στις αντεπιθέσεις, έτσι κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο και τελείωσε νωρίς την υπόθεση νίκη. Η ομάδα του Χουάν Αντόνιο Πίτσι έδειξε ανήμπορη να διαχειριστεί την κατάσταση, δημιούργησε ελάχιστες φάσεις μπροστά στην εστία του Ακινφέεβ και είδε τους Ρώσους να στήνουν πάρτι, φτάνοντας στα πέντε γκολ.

Το πρώτο γκολ πέτυχε ο Γκαζίνσκι με άψογη κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Αλεκσάνταρ Γκολοβίν, έτσι ο Ρώσος μέσος έγινε μόλις ο 6ος παίκτης που σκοράρει υπέρ της διοργανώτριας σε πρεμιέρα Μουντιάλ. Ο Γκολόβιν σέρβιρε και το δεύτερο τέρμα στον Τσερίσεβ στο 43′, με τον τελευταίο να ντριμπλάρει καταπληκτικά δύο ποδοσφαιριστές της Σαουδικής Αραβίας με μία μόνο κίνηση και να εκτελεί εξίσου όμορφα για το 2-0. Ο 22χρονος όμως δεν έμεινε εκεί. Στο 73’ έβγαλε νέα υπέροχη σέντρα και ο νεοεισελθών επιθετικός, Τζιούμπα, έπιασε την κεφαλιά για το 3-0 στην πρώτη επαφή του με την μπάλα!

Το 4-0 έγραψε ο Τσερίσεβ, με το δεύτερο προσωπικό γκολ του, παρότι μπήκε ως αλλαγή στο ματς αντί του τραυματία Τζαγκόεβ. Ο πρώην εξτρέμ της Ρεάλ Μαδρίτης παρέλαβε την μπάλα εντός περιοχής και εκτέλεσε με εξωτερικό φάλτσο, προσφέροντας το κορυφαίο στιγμιότυπο του ματς, ενώ την «πεντάρα» ολοκλήρωσε ο Γκολόβιν με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ στα τελευταία δευτερόλεπτα. Οι Σαουδάραβες το μόνο που κατάφεραν ήταν να γίνουν απειλητικοί μέσω ορισμένων σεντρών και εκτελέσεων φάουλ, με την απόδοσή τους να επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για μία από τις πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης.

Ο Πίτσι φιλοδοξούσε σίγουρα για κάτι περισσότερο, δεν του βγήκε και πλέον η ομάδα του αναζητά θαύμα για να διεκδικήσει την πρόκριση. Οι Ρώσοι πραγματοποίησαν ιδανική πρεμιέρα, πήραν το ψυχολογικό αβαντάζ για να διεκδικήσουν την πρόκριση απέναντι σε Ουρουγουάη και Αίγυπτο, και κυρίως… ανακάλυψαν έναν ηγέτη. Ο 22χρονος Αλεκσάντρ Γκολόβιν μοίρασε τρεις ασίστς και πέτυχε ένα γκολ. Το λες και ονειρικό ντεμπούτο σε Παγκόσμιο Κύπελλο…

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ): Ακινφέβ, Φερνάντες, Κούπετοβ, Ιγκάνσεβιτς, Ζίρκοβ, Γκαζίνσκι, Ζόμπνιν, Σάμεντοβ, Γκολοβίν, Τζαγκόεβ, Σμόλοβ.

Σαουδική Αραβία (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλ-Μαϊούφ, Αλ-Μπουραΐκ, Οσ. Χαουσαουί, Ομ. Χαουσαουί, Αλ-Σαρανί, Οταΐφ, Αλ-Νταουσαρί, Αλ-Φαραΐ, Αλ-Τζασάμ, Αλ-Σερί, Αλ-Σαλαουί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ