Μουντιάλ : Πρεμιέρα στο Λουζνίκι με το ματς Ρωσία-Σαουδική Αραβία

Μουντιάλ : Πρεμιέρα στο Λουζνίκι με το ματς Ρωσία-Σαουδική Αραβία

Η αναμονή τελείωσε, μιας και σε λίγες ώρες το Μουντιάλ επιστρέφει στη ζωή μας για τον επόμενο μήνα αρχής γενομένης από το παιχνίδι Ρωσία - Σαουδική Αραβία.

Έπειτα από αναμονή τεσσάρων χρόνων, οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι μετρούν πλέον μόλις λίγες ώρες για την έναρξη της κορυφαίας γιορτής του λαοφιλέστερου των αθλημάτων. Σήμερα το απόγευμα (18:00) στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, ο Αργεντινός, Νέστορ Πιτάνα, θα σφυρίξει την έναρξη του Μουντιάλ, που για έναν μήνα θα κρατήσει καρφωμένους στις τηλεοράσεις, δισεκατομμύρια ανθρώπων.

Η «οικοδέσποινα» Ρωσία υποδέχεται την Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου. Και παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ έχουν να πάρουν νίκη από τις 7 Οκτωβρίου 2017 (!), μετά από επτά ανεπιτυχείς προσπάθειες όταν επικράτησαν 4-2 της Νότιας Κορέας, θεωρούνται το λογικό φαβορί για να «μπουν με το δεξί» στην διοργάνωση. Ο έμπειρος προπονητής αναμένεται να εμπιστευθεί την «ασφάλεια» του 4-4-2, αλλά και την μετατροπή του σε 4-2-3-1, ανάλογα με την εξέλιξη και τον ρυθμό του αγώνα. Ο Ιγκόρ Ακινφέεφ, που είναι γνωστός για τις εντυπωσιακές ικανότητες του, αλλά και εξίσου γνωστός για τις αγωνιστικές μεταπτώσεις του, αποτελεί «κλειδί» του αγώνα. Σημαντικό ρόλο στην απόδοση της Ρωσίας, έχει ο Τζαγκόεφ, ενώ στην επιθετική λειτουργία, δεσπόζουν οι Σαμέντοφ, Ζιρκόφ και Σμολόφ.

Κόντρα στους διοργανωτές θα βρεθούν οι Σαουδάραβες του Χουάν Αντόνιο Πίτσι. Ο Αργεντινός τεχνικός, έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που βασίζεται στην ομαδικότητα και στο πάθος. Το μελανό σημείο της ομάδας είναι η χαμηλή ταχύτητα -πάντα σε σχέση με τα διεθνή δεδομένα- όπως φάνηκε και στην νίκη επί της εθνικής Ελλάδας με 2-0, στις 15 Μαΐου. Από τότε, οι παίκτες της Σαουδικής Αραβίας έδωσαν τρία πολύ δυνατά φιλικά, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες από Ιταλία, Γερμανία και Περού. Ο Πίτσι, προτιμά το 4-2-3-1 με τον Αλ Μουαλάντ στην κορυφή της επίθεσης και αγωνιστικό προσανατολισμό την αξιοποίηση της αντεπίθεσης.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΡΩΣΙΑ (Στανισλάβ Τσερτσέσοφ): Ακινφέεφ, Κουτέποφ, Σμολνίκοφ, Ιγκνασέβιτς, Ζόμπιν, Γκαζίνσκι, Ζιρκόφ, Τζαγκόεφ, Γκολόβιν, Σαμέντοφ, Σμολόφ.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Αλ Μαγιούφ, Αλ Σαχράνι, Ομάρ Χαουσαουϊ, Οσάμα Χαουσαουϊ, Αλ Χαρμπι, Αλ Φαρατζ, Οταϊφ, Γιασίμ, Αλ Νταουσάρι, Αλ Σέχρι, Αλ Μουαλάντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ