Στοίχημα : Η πρώτη μουντιαλική απόπειρα

Στοίχημα : Η πρώτη μουντιαλική απόπειρα

Η πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η παρουσίαση του δευτέρου ομίλου

Πέρασε ο καιρός. Από εκεί που λέγαμε ότι απομένουν τρεις μήνες και δύο κλπ από την έναρξη του Μουντιάλ φτάσαμε στο σημείο να απέχουμε λίγες ώρες από τη Νο 1 ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Το απόγευμα τα βλέμματα όλων των ποδοσφαιρόφιλων θα είναι στραμμένα στο Λουζνίκι. Στη Μόσχα. Εκεί θα γίνει η τελετή έναρξης και αμέσως μετά θα περάσουν στο χορτάρι η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία.

Δηλαδή ο διοργανωτής και ένας εκ των αδύναμων κρίκων ολόκληρου του τουρνουά και όχι μόνο του πρώτου ομίλου, όπως γράφαμε και στο χθεσινό μας κείμενο, όπου κάναμε μια παρουσίαση του εν λόγω γκρουπ. Λουίς Σουάρες και Καβάνι παρόντων είναι δύσκολο για Ρώσους, Αιγύπτιους και Ασιάτες να διεκδικήσουν την πρώτη θέση. Οπότε αναμένεται μεγάλη μάχη για τη δεύτερη. Και πιθανότατα θα τη χάσει όποιος κάνει γκέλα με τους Σαουδάραβες.

Αλίμονο αν οι γηπεδούχοι χάσουν βαθμούς από μια ομάδα που απαρτίζεται κατά 95% από ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας!

Κρατάμε τον άσο και προσθέτουμε και το under 2,5. Οι Ανατολίτες θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τη ρωσική πίεση όσο μπορούν περισσότερο. Και οι γηπεδούχοι χρειάζονται απλά ένα γκολ και μια νίκη για να αλλάξουν το εις βάρος τους κλίμα (στον Τύπο που τους …κατακαίει) και να λάβουν βέβαια ώθηση για τη συνέχεια του Μουντιάλ.

Αν μιλάμε για κλειστό παιχνίδι που θα καταλήξει σε νίκη των Ρώσων, το πιθανότερο σκορ είναι πρώτα το 1-0 και μετά το 2-0.

Μπουρλότο

Μεγάλο φαβορί η Ισπανία, αλλά μετά την ξαφνική απόλυση του Λοπετέγκι, τα πράγματα αλλάζουν. Ο Ιέρο καλείται να διαχειριστεί επιλογές που ανήκαν στον προκάτοχό του και το χειρότερο είναι ότι στην πρεμιέρα αντιμετωπίζει την Πορτογαλία του Ρονάλντο και του Φερνάντο Σάντος.

Οι «φούριας ρόχας» ήταν ούτως ή άλλως ομάδα που περνούσε μεταβατική περίοδο και την περιμέναμε να είναι μια από τις δυσάρεστες εκπλήξεις του Μουντιάλ. Τώρα έχουμε ένα λόγο παραπάνω να πιστεύουμε ότι αυτή η ομάδα δύσκολα θα συνεχίσει μετά τα προημιτελικά. Μέχρι πρότινος θεωρούσαμε δύσκολο να χάσει την πρώτη θέση από τους γερασμένους Ίβηρες (ο 36χρονος Μπρούνο Άλβες, ο 35χρονος Πέπε και ο 34χρονος Ζοσέ Φοντέ συνιστούν). Πλέον, όμως θεωρούμε τα πάντα ανοιχτά και αξίζει το ρίσκο στην κόντρα.

Από τη στιγμή που τα μαχητικό Ιράν και το εξίσου μαχητικό Μαρόκο δεν έχουν την απαιτούμενη ποιότητα να αποκλείσουν έναν εκ των παραπάνω, οι Πορτογάλοι μπορούν να ρισκάρουν στην πρεμιέρα με τους Ισπανούς. Κι αν τους βγει το …χαρτί, να πάρουν αυτόματα προβάδισμα για την πρώτη θέση.

Να σημειωθεί ότι το Μαρόκο του Καρσελά δεν δέχτηκε ούτε ένα γκολ στα προκριματικά και το Ιράν των Ανσαριφάρντ, Μασούντ, Χατζισαφί ολοκλήρωσε επίσης αήττητο τις υποχρεώσεις του στην Ασία και με παθητικό σχεδόν μηδενικό. Εκεί θα ποντάρουν και οι δύο. Ενδέχεται να έχουμε τον όμιλο των πολλών ισοπαλιών και των under.

ΠΡΟΤΑΣΗ
Πρώτος σκόρερ: Κριστιάνο Ρονάλντο.
Πρωτοπόρος ομίλου: Πορτογαλία.
Δυάδα Πρόκρισης: Πορτογαλία, Ισπανία.

*Όσο για τον σημερινό τελικό του μπάσκετ, τα είχαμε γράψει όλα τη Δευτέρα. Ο ΠΑΟ φαβορί για τον τίτλο στο 1,10, ο Ολυμπιακός στο 7,00, αλλά στο σημερινό ματς φαβορί είναι οι «ερυθρόλευκοι» με 1,66 έναντι 1,88.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ