Τυνησία: Άμυνα και ο… Καζρί βοηθός! (vids)

Τυνησία: Άμυνα και ο… Καζρί βοηθός! (vids)

Η Τυνησία στην 5η της συμμετοχή, κληρώθηκε σε έναν δύσκολο όμιλο με Αγγλία, Βέλγιο και Παναμά και έρχεται στη Ρωσία για τη χαρά της συμμετοχής με όπλο της την άμυνα και τις εκλάμψεις των Καρζί και Καλιφά.

Η Τυνησία επιστρέφει σε Μουντιάλ μετά από αυτό της Γερμανίας το 2006. Στις τέσσερις προηγούμενες προσπάθειές της το 1978 (Αργεντινή), 1998 (Γαλλία), 2002 (Νότια Κορέα-Ιαπωνία) και 2006 (Γερμανία) δεν κατάφερε ποτέ να περάσει τη φάση των ομίλων.
Φέτος δεν αναμένεται να κάνει κάτι το διαφορετικό αφού αφενός έχει κληρωθεί στον 7ο Όμιλο με δύο πανίσχυρα φαβορί (Αγγλία και Βέλγιο) και αφετέρου παρουσιάζει μια από τις πιο αδύναμες ομάδες του τουρνουά, μαζί με την άλλη ομάδα του Ομίλου, τον Παναμά.

Ωστόσο η εικόνα που έχουμε από την Τυνησία, είναι πως πρόκειται για μια σκληροτράχηλη ομάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς, που ψάχνει την κόντρα για να τιμωρήσει με τους 2-3 χαρισματικούς ποδοσφαιριστές μπροστά. Τόσο τα προκριματικά από τα οποία προκρίθηκε αήττητη (4Ν-2Ι) και με την τρίτη καλύτερη άμυνα (4 γκολ σε 6 ματς), όσο και τα φιλικά όπου νίκησε Ιράν και Κόστα Ρίκα, έμεινε ισόπαλη με Πορτογαλία και Τουρκία και έχασε μόνο από την Ισπανία, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Τι θα παρακολουθήσουμε στα γήπεδα της Ρωσίας λοιπόν; Μια ομάδα σφιχτή και οργανωμένη αμυντικά που δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει τρία ψηλά και δυνατά στόπερ (Μπεναλουάν, Μπεν Γιουσέφ, Μεριά) και έναν πολύ καλό κόφτη, τον Σκιρί της Μονπελιέ μαζί με τον Μπεν Αμόρ για να δώσουν ασφάλεια στα μετόπισθεν.

Από εκεί και πέρα καλείται να αναλάβει δράση ο σταρ της ομάδας. Ο Γουαμπί Καζρί. Ήταν κομβικός στην πρόκριση της Τυνησίας στο Μουντιάλ, ωστόσο την δόξα έπαιρνε ένας απόντας λόγω τραυματισμού. Ο Γιουσέφ Μσακνί. Τώρα λοιπόν, ο Καρζί, έχει τις τύχες της επιθετικής παρουσίας των Τυνήσιων στα πόδια του, μιας και από τις τελικές πάσες προς τους Μπεν Γιουσέφ και Καλιφά, θα εξαρτηθεί αν οι Αφρικανοί θα καταφέρουν να κάνουν… κηδεία σε ένα από τα δύο φαβορί του Ομίλου, Αγγλία και Βέλγιο.

Γιατί, αν γίνει αυτό, ίσως ψάξουν την πρόκριση στο ματς με τον Παναμά, γράφοντας άλλη μια αξιομνημόνευτη μουντιαλική ιστορία…

Δείτε πως προκρίθηκε στο Μουντιάλ η Τυνησία:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ