Το «mission impossible» του Σον στη Νότιο Κορέα

Το «mission impossible» του Σον στη Νότιο Κορέα

Ο Σον Χέουνγκ-Μιν της Τότεναμ είναι εκ των πιο υποτιμημένων ποδοσφαιριστών στον πλανήτη αυτή τη στιγμή. Έχει ελπίδες να σώσει ολομόναχος τη Νότιο Κορέα στο Μουντιάλ της Ρωσίας;

Ο Χάρι Κέιν έχει εξελιχθεί τόσο, ώστε να μπορεί να κάνει πραγματικότητα κάθε τρελή επιθυμία του Μαουρίσιο Ποτσετίνο στην Τότεναμ. Να μένει χαμηλά και να συμμετέχει στην κυκλοφορία, να κινείται στους κενούς χώρους, να ντριμπλάρει και φυσικά να περιμένει την μπάλα στην περιοχή για να εκτελέσει. Δεν θεωρείται τυχαία ο ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη αξία στον πλανήτη.

Τα ματς στα οποία δείχνει πιο άνετος από οποιαδήποτε φορά, είναι όταν στο πλάι του βρίσκεται ο Σον Χέουνγκ-Μιν, ευρύτερα γνωστός ως Σον. Ο Κέιν παραλαμβάνει την μπάλα με πλάτη, με κάποιον ακατανόητο τρόπο την πετάει στο χώρο για τον Σον και ύστερα ο Άγγλος φορ πατάει περιοχή για να περιμένει το… σερβίρισμα.

Είναι προβλέψιμο, μα και δύσκολο να διακόψεις αυτό το μοτίβο. Όταν ο συγχρονισμός είναι καλός, οι αμυντικοί δεν έχουν περιθώριο αντίδρασης. Είναι θέμα χώρου και χρόνου. Όσο περισσότερο αντιλαμβάνεσαι αυτά, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνεσαι το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι και ένα από τα προτερήματα του Σον.

Η λονδρέζικη ομάδα είδε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία και άρπαξε τον Σον από τη Λεβερκούζεν το 2015, έναντι μόλις 30.000.000 ευρώ. Έκτοτε ανέλαβε ο Αργεντινός προπονητής, ο οποίος εξέλιξε τον Νοτιοκορεάτη και τον έκανε πολύτιμο «γρανάζι» της εντυπωσιακής μηχανής του.

Τώρα, ολομόναχος, ο Σόν καλείται να αναλάβει ένα βάρος που τον ξεπερνά κατά πολύ, δεδομένου ότι ποτέ δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι αντίστοιχο στην Τότεναμ. Πρέπει να πρωταγωνιστήσει και να διασώσει την εθνική ομάδα της Νοτίου Κορέας, της οποίας το ρόστερ κατατάσσεται στα χειρότερα της διοργάνωσης.

Η εμπειρία του Παρκ Τζου-Χο και οι αξιόλογοι Κι Σουνγκ-Γεούν της Άουγκσμπουργκ και Κο Για-Σεόλ της Σουόνσι προσφέρουν μια αξιοπιστία, αλλά τίποτα περισσότερο, ενώ ο μόνος νεαρός που ενδέχεται να ξεχωρίσει είναι ο 22χρονος επιθετικός της Σάλτσμπουργκ, Χουάνγκ Χι-Σουάν. Ο όμιλος με Γερμανία, Σουηδία και Μέξικο δίνει ελάχιστες πιθανότητες για κάτι αξιοσημείωτο, αν και θεωρείται σχετικά βατός.

Ο Σον οφείλει να είναι εκεί και να κάνει ακριβώς ό,τι κάνει στην Τότεναμ τα τελευταία χρόνια. Να κυνηγήσει μανιωδώς κάθε μπαλιά σε αντεπίθεση και κυρίως να είναι έτοιμος να αξιοποιήσει τις λίγες ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν. Το θαύμα του 2002, όταν στο Μουντιάλ που διοργανώθηκε στη χώρα της η Νότιος Κορέα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, είναι τουλάχιστον ειδυλλιακό σενάριο.

Ο πήχης βρέθηκε απρόσμενα ψηλά πριν 16 χρόνια, ωστόσο πλέον έχει πέσει τόσο χαμηλά, ώστε και μόνο η παρουσία στην τελική φάση του θεσμού να θεωρείται μεγάλη επιτυχία. Ο Σον είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει τη Νότιο Κορέα να αναθαρρήσει. Αλλά χωρίς καμία βοήθεια, το έργο του είναι σχεδόν ανέφικτο. Εκτός κι αν το ποδόσφαιρο… κάνει πάλι το θαύμα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ