Κέιλορ Νάβας : Ο κέρβερος της Κόστα Ρίκα

Κέιλορ Νάβας : Ο κέρβερος της Κόστα Ρίκα

Το μεγάλο αστέρι της αμερικανικής χώρας είναι ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης και άπαντες στην Κόστα Ρίκα ευελπιστούν να επαναλάβει τις εμφανίσεις του Μουντιάλ του 2014, αν όχι και καλύτερες.

Η Κόστα Ρίκα αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη του προηγούμενου Μουντιάλ που είχε διεξαχθεί στη Βραζιλία τέσσερα χρόνια πριν. Είχε κάνει εκπληκτική εμφάνιση φτάνοντας έως τα προημιτελικά και περνώντας μάλιστα ως 1η και αήττητη από όμιλο με τρεις πρώην παγκόσμιες πρωταθλήτριες (Ουρουγουάη, Ιταλία, Αγγλία).

Στους 16 συνάντησε την Εθνική μας ομάδα αποκλείοντάς τη στα πέναλτι. Τελικά αποχώρησε  χωρίς να γνωρίσει ήττα στην διοργάνωση μιας αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Ολλανδία. Η Κόστα Ρίκα έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται και πάλι το καλύτερο δυνατό έχοντας παρακαταθήκη την παρουσία της στα γήπεδα της Βραζιλίας. Η αλήθεια είναι ότι αρκετά θυμίζουν το 1990, τότε που πραγματοποίησε την «παρθενική» εμφάνιση της στα τελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και τότε βρέθηκε στον ίδιο όμιλο με την Βραζιλία και πολλοί πίστεψαν ότι θα γίνει ο «σάκος του μποξ», όμως οι «Los Ticos» όχι μόνο δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να «πάρουν αέρα», αλλά προκρίθηκαν στην επόμενη φάση ως 2οι, αποκλείοντας Σουηδία και Σκωτία. Προπονητής της σήμερα είναι ένας βασικότατος ποδοσφαιριστής εκείνης της Εθνικής ομάδας, ο Όσκαρ Ραμίρεζ.

Το σίγουρο είναι ότι όποιος την υποτιμήσει, θα το πληρώσει. Και η Βραζιλία μαζί με τις Ελβετία και Σερβία θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό. Αν και το άκουσμα του ονόματος της Κόστα Ρίκα δεν τρομάζει, αν θέλει κάποια ομάδα να πανηγυρίσει εις βάρος της, πρέπει να περάσει πρώτα από έναν… κέρβερο. Ο λόγος για τον Κέιλορ Νάβας ο οποίος πιστώνεται απόλυτα την καταπληκτική πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Κόστα Ρίκα στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Image result for keylor navas costa rica 2018

Ο Κοσταρικανός τερματοφύλακας πλέον βλέπει την καριέρα του να έχει σταθεροποιηθεί στο κορυφαίο επίπεδο και το παλμαρέ του να γεμίζει με τρόπαια των οποίων η λάμψη είναι εκτυφλωτική. Ένα πρωτάθλημα κι ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας, 3 Τσάμπιονς Λιγκ, 2 Σούπερ Καπ Ευρώπης και 2 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, αν μη τι άλλο δεν κατακτώνται εύκολα και χωρίς δουλειά.

Ο εκ των πιο έμπειρων προπονητών της χώρας, Όσκαρ Ραμίρες, έχει την τύχη να διαθέτει και ορισμένους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του, πέρα από τον «άσσο» όπου κυριαρχεί ο πορτιέρε της Ρεάλ Μαδρίτης. Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει για το ταλέντο των Τζόελ Κάμπελ και Μπράιαν Ρουίς, αλλά η χρονιά που διένυσαν στις Ρεάλ Μπέτις και Σπόρτινγκ Λισαβόνας δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Ο πρώτην επιθετικός του Ολυμπιακού θέλει να «ρεφάρει» με ένα καλό Μουντιάλ, ενώ ο αρχηγός της ομάδας μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Από εκεί κι έπειτα, υπάρχει ο Γκαμπόα της Σέλτικ, ο Μπόρχες της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, ο Ντουάρτε της Εσπανιόλ, παίκτες οι οποίοι θα έχουν σημαντικό μερίδιο βάρους.

Το πιθανότερο για την Κόστα Ρίκα είναι ότι φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να πετύχει ξανά, αυτό που πέτυχε πριν από τέσσερα χρόνια. Τότε ήταν η έκπληξη της διοργάνωσης. Τώρα, θα δυσκολευτεί ακόμη και να περάσει στην επόμενη φάση, γεγονός το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα θεωρηθεί αποτυχία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ