Βέλγιο: Οι «κόκκινοι διάβολοι» του Μαρτίνεθ

Βέλγιο: Οι «κόκκινοι διάβολοι» του Μαρτίνεθ

Το Βέλγιο του «μαέστρου» Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ξεκινά το «ταξίδι» του στο Μουντιάλ της Ρωσίας με στόχο να.... μπει σφήνα στα μεγάλα φαβορί!

Οι Βέλγοι είναι έτοιμοι να ξεχυθούν στην Grande Place. Το ομοσπονδιακό συγκρότημα της χώρας στα προκριματικά δυσκολεύτηκε μόνο κόντρα στην Εθνική μας (1-1, στις Βρυξέλλες), κατά τ’ άλλα πέρασε «αέρα» με εννέα νίκες και μία ισοπαλία (ως πρώτο) από τον όγδοο όμιλο και φυσικά προκρίθηκε απευθείας στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ο κρυφός άσσος των Κόκκινων Διαβόλων, που προέρχονται από 9 αήττητα παιχνίδια και είναι μια κατά γενική ομολογία υπερπλήρης ομάδα, είναι ο προπονητής της Ρομπέρτο Μαρτίνεθ! Ο Ισπανός κόουτς (στην καριέρα του έχει εργαστεί στις Σουόνσι, Γουίγκαν και Έβερτον) ανέλαβε μία ομάδα που προερχόταν από αποκλεισμό στα προημιτελικά του EURO 2016 από την Ουαλία και κατάφερε να συνδυάσει το φυσικό της ταλέντο με ποδοσφαιρική ευφυΐα και ωριμότητα και να τους ανεβάσει επίπεδο.

Οι Μενιέ και Καράσκο στα άκρα είναι μόνιμη απειλή. Εν γένει η ομάδα επιθετικά πετάει φωτιές (43 γκολ υπέρ). Στα μετόπισθεν είναι ικανοποιητική (6 γκολ κατά). Ακόμα και αν δεν αγωνιστεί τελικά ο Βινσάντ Κομπανί. Επιπλέον παράσημο για τον Μαρτίνεθ είναι ότι πήρε τη… γενναία απόφαση να αφήσει εκτός αποστολής τον Ράτζα Ναϊνγκολαν. Ο πολύπειρος άσος της Ρόμα διατάρασσε την συνοχή της ομάδας. Αποφάσισε, λοιπόν, να θυσιάσει στο βωμό του συνόλου έναν ταλαντούχο παίκτη. Πολύ σημαντική είναι και η παρουσία του Τιμπό Κουρτουά κάτω από τα δοκάρια, ενός εκ των κορυφαίων γκολκίπερ του κόσμου, που δίνει λύσεις και εξισορροπεί την όποια αμυντική αδυναμία.

Όλοι κάνουν λόγο για μια «χρυσή γενιά» παικτών που βρίσκεται μπροστά από μία μεγάλη πρόκληση. Ό,τι άφησαν στη μέση στο ευρωπαϊκό, πριν από δύο χρόνια στα γήπεδα της Γαλλίας, έχουν την ευκαιρία να το τελειώσουν φέτος στα γήπεδα της Ρωσίας. Κανείς δεν θα απορήσει αν οι δαιμόνιοι Βέλγοι βρεθούν μέχρι τα ημιτελικά.

Αν και η επιθετική γραμμή της ομάδας είναι εν γένει το δυνατό της σημείο, θα μπορούσε κανείς να ξεχωρίσει τους Εντέν Αζάρ, Κέβιν Ντε Μπρόινε και Ρομέλου Λουκάκου. Ο μεσοεπιθετικός της Τσέλσι, στα 27 του χρόνια, έχει ήδη μία δεκαετία παραστάσεων από διεθνείς συμμετοχές και είναι ένα παίκτης – κλειδί για τους Κόκκινους Διαβόλους. Γρήγορος με τη μπάλα, τεχνίτης και «μαέστρος» στο να οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας του. Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έκανε τρομερή σεζόν με την Μάντσεστερ Σίτι. Ο Μαρτίνεθ του έδωσε νέο ρόλο στην ομάδα και φαίνεται να ανταποκρίνεται πλήρως. Ο θηριώδης φορ της Γιουνάιτεντ (προέρχεται από μία σεζόν με 27 γκολ συν 9 ασίστ) έκανε εντυπωσιακά προκριματικά 11 γκολ και… εις αύριο τα σπουδαία.

Η αχίλλειος πτέρνα των Βέλγων εντοπίζεται στα μετόπισθεν. Όχι ότι οι Κομπανί, Βερμάελεν, Βερτόνγκεν και Αλντερβάιρελντ είναι κακοί αμυντικοί, αλλά ο Μαρτίνεθ δεν έχει άλλες λύσεις εκ πάγκου ορμώμενες. Επιπλέον οι πλάγιοι τις ομάδας παρουσιάζουν αδυναμίες στα ανασταλτικά τους καθήκοντα που μπορεί να αποβούν μοιραίες….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ