Κολομβία : Το «do or go home» του Ραδαμέλ Φαλκάο (vids)

Κολομβία : Το «do or go home» του Ραδαμέλ Φαλκάο (vids)

Η Κολομβία, κατεβαίνει σε άλλη μια διοργάνωση με μια φουρνιά παικτών γεμάτη ταλέντο και στοχεύει να επαναλάβει -τουλάχιστον- την πολύ καλή πορεία του Μουντιάλ το ’14, με τον Ραδαμέλ Φαλκάο να έχει την ευκαιρία να… ρεφάρει την ατυχία που τον κυνηγά.

Την Κολομβία δεν τη λες και… θαμώνα των τελικών φάσεων του Μουντιάλ. Οι πέντε μόλις συμμετοχές της στην εν λόγω διοργάνωση μαρτυρούν του λόγου το αληθές. Όταν προκύψουν φουρνιές προικισμένων παικτών, όπως αυτής της δεκαετίας του ’90 (Βαλντεράμα, Ασπρίγια, Χιγκίτα, Ρινκον, Άβιλα κλπ), οι Κολομβιανοί δίνουν το παρών (Ιταλία-’90, ΗΠΑ-’94, Γαλλία-‘98), αλλιώς τα πράγματα είναι δύσκολα στην εξαιρετικά ανταγωνιστική ζώνη των προκριματικών της Λατινικής Αμερικής.

Οι Καφετέρος έχουν συνολικά 5 συμμετοχές στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού της υφηλίου με την τελευταία του 2014, να είναι μακράν η ποιο επιτυχημένη τους. Παρουσίασαν μια άρτια ομάδα με πολλές επιθετικές αρετές και έναν Χάμες Ροντρίγκες (πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 6 γκολ) να συστήνεται για πρώτη φορά στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κοινό, οδηγώντας την Εθνική της χώρας του μέχρι τη φάση των «8», όπου και αποκλείστηκαν από τη διοργανώτρια Βραζιλία.

Φέτος λοιπόν οι παίκτες του Πέκερμαν πηγαίνουν με την ίδια αισιοδοξία αλλά και με ένα παραπάνω «όπλο». Τον φυσικό ηγέτη της ομάδας, Ραδαμέλ Φαλκάο (71 συμ/29 γκολ). Τον άνθρωπο που ήταν ίσως το καλύτερο 9άρι στον κόσμο μέχρι το 2014 και οδήγησε την Κολομβία με 9 γκολ μέχρι την τελική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ένας σοβαρός τραυματισμός, σε ένα ματς του γαλλικού πρωταθλήματος με τη φανέλα της Μονακό όμως, του κατέστρεψε την καριέρα και του στέρησε τη συμμετοχή στη διοργάνωση. Από πέρσι ο Φαλκάο, στα 32 του πλέον, φαίνεται να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να επανέρχεται σε ικανοποιητικό επίπεδο σκοραρίσματος και φυσικής κατάστασης. Ο προικισμένος επιθετικός της Κολομβίας λοιπόν, έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει αυτό που άφησε στη μέση το 2014 και να γράψει το όνομά το με χρυσά γράμματα στα βιβλία της Ιστορίας με τους κορυφαίους επιθετικούς.

Στο πλάι του, το παρόν και το μέλλον της ομάδας αυτής, ο Χάμες Ροντρίγκες που πλέον στο δεύτερο Μουντιάλ της καριέρας του κάθε άλλο παρά ψαρωμένος θα είναι. Το αντίθετο. Έχει και αυτός πολλά να αποδείξει μετά τις μέτριες χρονιές του στα ευρωπαϊκά γήπεδα την τελευταία διετία και θα αποτελέσει το κατάλληλο στήριγμα για τον Φαλκάο.

Κάπως έτσι αυτοί οι δύο σούπερ σταρ, μπορούν να οδηγήσουν την Κολομβία και μαζί με τους Μπάκα, Κουαδράδο, Αγκιλάρ, Σάντσες, Μουρίγιο, Ζαπάτα και Οσπίνα να περάσουν αρχικά τον όμιλο και από εκεί και πέρα τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Γιατί στα ματς της μιας βραδιάς, μιλούν οι μεγάλοι παίκτες και η Κολομβία έχει δύο από δαύτους…

Παρακολουθείστε παρακάτω τα καλύτερα γκολ του… μαγικού διδύμου με τη φανέλα της Κολομβίας:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ