Σενεγάλη : Μανέ, Κουλιμπαλί και ΣΙΑ, για μια θέση στον ήλιο (vids)

Σενεγάλη : Μανέ, Κουλιμπαλί και ΣΙΑ, για μια θέση στον ήλιο (vids)

Οι Σενεγαλέζοι, στη δεύτερη μόλις συμμετοχή τους σε τελική φάση Μουντιάλ, παρουσιάζουν μια ανανεωμένη ομάδα με τους Σαντιό Μανέ και Καλιντού Κουλιμπαλί να αποτελούν τα σημεία αναφοράς των Αφρικανών.

Η Σενεγάλη είναι η αφρικανική ομάδα με τις λιγότερες συμμετοχές σε τελική φάση Μουντιάλ σε σχέση με ομάδες όπως οι Αίγυπτος, Καμερούν, Γκάνα και Νιγηρία. Οι Σενεγαλέζοι μετρούν μόλις μια συμμετοχή στο παρελθόν, αλλά… τι μία!

Ήταν το 2002 στα γήπεδα της Νότιας Κορέας, όταν η παρέα των Ντιούφ, Καμαρά, Σισέ, Μπούμπα Ντιόπ κλπ, σόκαραν την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 1998, Γαλλία, την οποία νίκησαν και πέταξαν εκτός συνέχειας της διοργάνωσης από τη φάση των ομίλων κιόλας. Στη συνέχεια απέκλεισαν τη Σουηδία (2-1) για τους «16» και η τρελή πορεία τους σταμάτησε στα προημιτελικά όταν έπεσαν πάνω στην καλύτερη φουρνιά της Τουρκίας (ήττα με 1-0), οι οποίοι έφτασαν μέχρι τον μικρό τελικό της διοργάνωσης.

Κάτι ανάλογο φιλοδοξούν να κάνουν και φέτος οι Σενεγαλέζοι. Έρχονται ως αουτσάιντερ στον 8ο όμιλο της διοργάνωσης. Σε έναν όμιλο χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, με τις Πολωνία και Κολομβία να έχουν θεωρητικό προβάδισμα, αλλά ίσως και τέσσερις μόλις βαθμοί να φτάνουν και να περισσεύουν για την πρόκτηση στα νοκ άουτ της διοργάνωσης. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει οι Σαντιό Μανέ και Καλιντού Κουλιμπαλί να βγουν μπροστά.

Ο Μανέ, ποδοσφαιρικό προϊόν της Γαλλίας, ξεκίνησε την καριέρα του στην Μετζ και μετά από δύο διετίες σε Σάλτσμπουργκ και Σαουθάμπτον, βρίσκεται από το 2016 στη Λίβερπουλ. Στους Κόκκινους έχει εξελίξει απίστευτα το παιχνίδι του. Στα 26 του πλέον, έχει απολέσει μεγάλο μέρος της αφρικάνικης… αλεγρίας που διακατέχει κάθε Αφρικανό που σέβεται τον εαυτό του. Έχει καλουπωθεί τακτικά από τον Γιούργκεν Κλοπ και έχει εξελιχθεί σε πολύ καλό επιθετικό με όπλο του την ταχύτητα, την κίνηση χωρίς την μπάλα και τα ποιοτικά τελειώματα.

Από την άλλη έχουμε τον Καλιντού Κουλιμπαλί, έναν από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Η πορεία του 26χρονου, ύψους 1.95μ. στόπερ μοιάζει πολύ με αυτή του Μανέ. Ξεκίνησε και αυτός από την Μετζ και μετά το αγροτικό του στο Βέλγιο και την Γκενκ, βρέθηκε στην Ιταλία και τη Νάπολι. Η Ιταλία είναι ως γνωστόν «πανεπιστήμιο» για έναν αμυντικό και αυτό έχει φανεί περίτρανα στην περίπτωση του παίκτη της Νάπολι. Στα τρία χρόνια που βρίσκεται εκεί έχει εξελιχθεί αφάνταστα, έχει δυναμώσει και καλύπτει πολύ καλά τη θέση του στόπερ με όπλο τη δύναμή του και το ύψος του.

Η Σενεγάλη, έχει τα φόντα να κάνει το «μπαμ» στη διοργάνωση, αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει ο Μανέ να ηγηθεί της νεανικής, με προσόντα αλλά… άβγαλτης επιθετικής γραμμής των Αφρικανών (Μπαλντέ, Νιάνγκ, Σαρ, Κονατέ) και ο Κουλιμπαλί να υψώσει έναν τοίχο μπροστά από την εστία της ομάδας του μαζί με τους Γκουέι και Κουγιατέ για να προστατέψει τους… επίφοβους τερματοφύλακες της αποστολής.

Πάρτε μια γεύση από τα ταλέντα των δύο Αφρικανών- βαρόμετρα της Σενεγάλης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ