Ιαπωνία : Εν τούτους… νίκα (vids)

Ιαπωνία : Εν τούτους… νίκα (vids)

Η Ιαπωνία συμμετέχει στον «ορθάνοικτο» 8ο όμιλο μαζί με τις Σενεγάλη, Κολομβία και Πολωνία και έχει μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσει αν οι Οκαζάκι, Καγκάβα και Χόντα κάνουν… συγχρονισμένα ένα καλό τουρνουά.

Οι Ιάπωνες είναι από τις «φρέσκες» σχετικά παρουσίες των Μουντιάλ, καθώς πρωτοεμφανίστηκαν στα γήπεδα της Γαλλίας το 1998 και έκτοτε δεν έχουν λείψει από το κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού της υφηλίου. Μάλιστα η παρουσία τους κρίνεται επιτυχημένη καθώς στις 5 έως τώρα συμμετοχές τους, έχουν καταφέρει δύο φορές να περάσουν στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Το 2002 πέρασαν πρώτοι από όμιλο με Βέλγιο, Ρωσία και Τυνησία, για να αποκλειστούν από τους Τούρκους (1-0) και το 2010, πέρασαν ως δεύτεροι από όμιλο με Ολλανδία, Δανία και Καμερούν για να αποκλειστούν στη συνέχεια από την Παραγουάη στα πέναλτι (5-3, 0-0 κ.δ.).

Φέτος λοιπόν έχουν άλλη μια ευκαιρία για κάτι καλό, μιας και συμμετέχουν σε έναν σχετικά ισορροπημένο 8ο όμιλο, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί μαζί με τις Σενεγάλη, Πολωνία και Κολομβία. Είναι η τελευταία ευκαιρία τριών μεγάλων αστεριών των Καμικάζι για να κάνουν κάτι αξιοσημείωτο σε Μουντιάλ και να γίνουν εθνικοί ήρωες. Ο λόγος για τους Σίνζι Οκαζάκι, Σίνζι Καγκάβα και Κεϊσούκε Χόντα.

Ο Οκαζάκι στα 32 του, μετρά ήδη 112 συμμετοχές με την Ιαπωνία έχοντας και 50 γκολ. Συμμετείχε στο Μουντιάλ του 2010 ως αλλαγή σε όλα τα ματς της ομάδας του, αλλά και σε αυτό του 2014, έχοντας σκοράρει δύο φορές στη διοργάνωση. Ο Οκαζάκι αγωνίζεται στην Ευρώπη από το 2011 έχοντας παίξει στην Μπουντεσλίγκα για λογαριασμό των Μάιντς και Στουτγάρδης, ενώ την τελευταία τριετία τον βρίσκουμε στην Premier League όπου αγωνίζεται για λογαριασμό της Λέστερ.

Ο Καγκάβα, αγωνίζεται για λογαριασμό της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου από το 2008 και έχει ήδη 89 συμμετοχές και 29 γκολ. Το 2010 δεν ήταν στις επιλογές της τελικής 23άδας του Τακέσι Οκάντα, ενώ δεν κατάφερε να βρει σημαντικό ρόλο και χώρο για να κάνει τη διαφορά, ούτε στη διοργάνωση του 2014. Στα 29 του πλέον ο Καγκάβα έχει πλούσια εμπειρία από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης με τις θητείες του σε Μπορούσια Ντόρτμουντ (’10-’12 και ’14- σήμερα) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (’12-‘14) και έχει το κίνητρο και τις ικανότητες να ηγηθεί μεσοεπιθετικά των Ιαπώνων.

Ο τρίτος της παρέας και ο πιο αναγνωρίσιμος στο ποδοσφαιρικό στερέωμα είναι ο Κεισούκε Χόντα. Στα 31 του, έχει 94 συμμετοχές και 36 γκολ για την Ιαπωνία και κατέχει σημαντικά ρεκόρ. Το 2010, ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα στην πορεία της Ιαπωνίας μέχρι την φάση των 16, ενώ ήταν πολύ σημαντικός και στη διοργάνωση του 2014. Είναι ο πρώτος σκόρερ των Ιαπώνων στη διοργάνωση με τρία γκολ και ο μόνος που έχει σκοράρει σε δύο συνεχόμενα Μουντιάλ.

Η Ιαπωνία παραδοσιακά, λόγω σωματοδομής και χαρακτηριστικών των παικτών της, βασίζεται στο αδιάκοπο τρέξιμο, τις κινήσεις στον χώρο και τις επιθετικές ικανότητες των παικτών της. Με βάση αυτό, η τριάδα Χόντα, Καγκάβα, Οκαζάκι έχει την τελευταία της (ηλικιακά) ευκαιρία για κάτι καλό. Η επιθετική οξυδέρκεια του Οκαζάκι, η τακτική ευφυΐα και η κίνηση με και χωρίς την μπάλα του Καγκάβα και οι ποιοτικές εκτελέσεις του Χόντα, είναι ικανά να κρίνουν ένα ματς και ίσως μια πρόκριση των Ιαπώνων και να δώσουν στους εαυτούς τους την ευκαιρία να γίνουν ήρωες ενός λαού που διψάει για ποδοσφαιρικές διακρίσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ