Τόνι Κρόος : Ο ηγέτης της Γερμανίας είναι η προσωποποίησή της

Τόνι Κρόος : Ο ηγέτης της Γερμανίας είναι η προσωποποίησή της

Ο κορυφαίος μέσος στον πλανήτη είναι η προσωποποίηση της Γερμανίας. Η ιστορία του Τόνι Κρόος δεν αξίζει να γίνει βιβλίο, αλλά η ποιότητά του μπορεί να εξελίξει το ποδόσφαιρο.

Σε μια εθνική Γερμανίας που χαρακτηρίζεται από ισορροπία σε κάθε γραμμή της, εξαιρουμένης της επιθετικής που έχει να αποδείξει πολλά, ο Τόνι Κρόος αποτελεί την επιτομή της, αλλά και σηματοδότη μιας χρόνιας εθνικής προσπάθειας να δημιουργηθεί μια ποδοσφαιρική δυναστεία.

Ο 29χρονος είναι, δε, η προσωποποίηση της ψυχρότητας και της νηφαλιότητας που κάνει τους Γερμανούς να βλέπουν ολόκληρο Μουντιάλ σαν μια ακόμη μέρα στη δουλειά κι ας μη βγουν ποτέ να το παραδεχθούν δημοσίως. Πάντως, μάλλον αυτό καταλήγει να είναι και το όπλο τους ώστε να βγαίνουν αλώβητοι από τα δύσκολα.

Η απόφαση του Γιόακιμ Λεβ να αφήσει εκτός 23άδας τον εκπληκτικό Λερουά Σανέ σήκωσε δικαίως μπόλικη «σκόνη», όμως επί της ουσίας ο 56χρονος έχει να λύσει σοβαρότερα θέματα. Άλλωστε τακτικά υπάρχει εξήγηση για την επιλογή αυτή, ιδίως για όσους έχουν παρακολουθήσει τον τρόπο με τον οποίο τον χρησιμοποίησε ο Πεπ Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι τη φετινή σεζόν.

Με τον Μίλερ, όμως, τι θα γίνει; Θα τον προσαρμόσει ο Λεβ όπως του πρέπει; Για τον Τίμο Βέρνερ, έχει γίνει κατανοητό πως είναι πολύ, πάρα πολύ διαφορετικός επιθετικός απ’ όσους συνήθιζε να φέρνει τα προηγούμενα χρόνια; Ο Οζίλ θα βγάλει τον καλό εαυτό του; Ο Κεντίρα θα παίξει πάλι βασικός και άπαντες θα δίνουν μάχη να εξηγήσουν το λόγο που συμβαίνει αυτό, ή θα ενσωματωθεί κάποιος εκ των Ιλκάι Γκιουντογάν και Λέον Γκορέτσκα; Έχει δουλειά ο Λεβ, όπως γίνεται αντιληπτό. Δουλειά που αν δεν του βγει, είναι πιθανό να κάνει τη Γερμανία δυσάρεστη έκπληξη της διοργάνωσης.

Βέβαια, είναι πολλά και αυτά που λύνουν τα χέρια του Γερμανού τεχνικού. Η προσθήκη τον Γκιουντογάν και Μάρκο Ρόις εν αντιθέσει με το προηγούμενο Μουντιάλ, το δέσιμο των Ματς Χούμελς και Ζερόμ Μπόατενγκ λόγω της συνύπαρξής τους στην Μπάγερν Μονάχου, και η πρόοδος του Τζόσουα Κίμιχ ως δεξιός μπακ.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, τι είναι ο Κρόος μέσα σε όλα αυτά; Ένας πρωταγωνιστής του οποίου η ιστορία δεν αξίζει να γίνει βιβλίο, γιατί δεν θα «εξιτάρει» κανέναν, αλλά και ο μοναδικός ποδοσφαιριστής για τον οποίο ο Λεβ δεν χρειάζεται να έχει πονοκέφαλο. Αυτός που θα ακολουθεί το ρυθμό και ενίοτε θα τον μεταχειρίζεται με τον τρόπο που θέλει. Αυτός που αν του πάρεις την μπάλα… σου αξίζει μεταγραφή στη Ρεάλ.

Κάποια στιγμή, δεδομένης της ραγδαίας εξέλιξης του αθλήματος, πρέπει να σταματήσει και αυτός ο διαχωρισμός μεταξύ 6αριού και 8αριού, τουλάχιστον στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς ο σύγχρονος μέσος που θέλει να θεωρείται κορυφαίος πρέπει να μπορεί να συμβάλλει και σε αμυντικό, και σε επιθετικό τομέα. Παίκτες όπως ο Κρόος είναι ιδανικοί για να ανοίξουν αυτή τη συζήτηση. Η εθνική Γερμανίας δεν μπαίνει στο Μουντιάλ με την καλύτερη μεσαία γραμμή στον κόσμο. Μπαίνει όμως με τον καλύτερο μέσο στον κόσμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ