Νεϊμάρ : Όλα ξεκινούν από εκείνον

Νεϊμάρ : Όλα ξεκινούν από εκείνον

Ο Βραζιλιάνος σταρ θέλει να αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται ανάμεσα στους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι οδηγώντας παράλληλα την Εθνική Βραζιλίας στην κατάκτηση του έκτου Μουντιάλ της ιστορίας της.

Ήταν 25 Φεβρουαρίου 2018 όταν ένα ολόκληρο έθνος καρδιοχτύπησε στο άκουσμα της είδησης ότι ο Νεϊμάρ κινδύνευε να χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Βραζιλιάνος άσος έσπασε το δάκτυλό του στο ματς με τη Μαρσέιγ (3-0) και σκόρπισε κύματα φόβου στους συμπατριώτες του ενόψει της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής γιορτής. Όμως, οι φόβοι αυτοί εξανεμίστηκαν, μιας και ο «Νέι» επανήλθε δριμύτερος πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις στα φιλικά παιχνίδια τόσο με την Κροατία (2-0, 3/6) όσο και με την Αυστρία (3-0, 10/6).

Για τη Σελεσάο, οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέρα από την κατάκτηση του τίτλου, θα ισοδυναμεί με ήττα. Πόσο μάλλον όταν προέρχεται από την αποτυχία να κατακτήσει το τρόπαιο μέσα στην χώρα της πριν από τέσσερα χρόνια και από μια συντριβή στον ημιτελικό από την Γερμανία με 7-1 μέσα στο Μινεϊράο του Μπέλο Οριζόντε, η οποία εξιλεώνεται μόνο με την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου για 6η φορά στην ιστορία της. Η μοναδική Εθνική ομάδα του κόσμου η οποία δεν έχει απουσιάσει ποτέ από τα τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου και έχει δώσει το «παρών» σε όλες τις διοργανώσεις. Κουβαλάει πάντα την… ευλογία αλλά και κατάρα να εμφανίζεται σε κάθε διοργάνωση ως φαβορί. Άλλοτε το ακλόνητο, άλλοτε ένα εξ αυτών, πάντα όμως μέσα στις επικρατέστερες για την κατάκτηση του κόσμου. Το ίδιο και τώρα στα γήπεδα της Ρωσίας.

Ο Νεϊμάρ θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά σε Μουντιάλ, έπειτα από εκείνο που η Βραζιλία είχε διοργανώσει και ολοκληρώθηκε υπό τη σκιά της μεγαλύτερης συντριβής της από τα «Πάντσερ». Τότε μάλιστα, ο παίκτης ήταν 600 χιλιόμετρα μακριά στο σπίτι του στην Γκουαρούζα, αναρρώνοντας από τον τραυματισμό του στη μέση. Σοβαρό πλήγμα τότε για τη Βραζιλία η οποία σαν να έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έλεος της πρωταθλήτριας κόσμου.

Image result for brazil fc

Τώρα, πιο δυνατός και φιλόδοξος από ποτέ, ο 26χρονος σταρ θέλει να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στην κατάκτηση του έκτου Μουντιάλ. Άλλωστε, 16 χρόνια είναι πολλά για μια εθνική ομάδα όπως η Σελεσάο. Στα ως τώρα επιτεύγματά του, ο Νεϊμάρ αγωνίζεται με το εθνόσημο στο στήθος από το 2010 μετρώντας 83 συμμετοχές και 53 γκολ. Έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών μέσα στη Βραζιλία το 2013.

Τα πάντα ξεκινούν και τελειώνουν από εκείνον. Είναι απολύτως έτοιμος να σηκώσει το βάρος μιας υπέρβαρης φανέλας με το Νο.10 την οποία έχουν φορέσει μύθοι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως φυσικά ο Πελέ. Θα έχει φυσικά την αμέριστη εμπιστοσύνη του προπονητή του, Τίτε, που μιλάει με εξαιρετικά λόγια για εκείνον σε κάθε ευκαιρία που του παρουσιάζεται. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βραζιλίας κάνει τα πάντα, προκειμένου οι παίκτες να είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στο στόχο. Έχει καταφέρει να πείσει τον Νεϊμάρ για το πόσο σημαντικός είναι τακτικά και τώρα ο δεξιοπόδαρος φορ δείχνει διατεθειμένος να κάνει τη δουλειά του.

Σημαντικό επίσης είναι να έχει τη συμπαράσταση από τους συμπαίκτες του. Η Βραζιλία έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το Μουντιάλ και έχει τη χαρά να απολαμβάνει εξαιρετικά ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις γραμμές της. Με έναν καλό τερματοφύλακα, τον Άλισον που θα είναι βασικός, ο Ντανίλο καλείται να αναπληρώσει το κενό του Ντάνι Άλβες σε μια καθ’ όλα έμπειρη άμυνα με Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα και Μαρσέλο.

Η τρίτη πιο ακριβή μεταγραφή στον πλανήτη, Φιλίπε Κοουτίνιο, θα συμβάλλει στο δημιουργικό έργο του Νεϊμάρ, ενώ ο Γκαμπριέλ Ζεζούς στα 21 του χρόνια μοιάζει έτοιμος να επωμιστεί το «φορτίο» της επίθεσης. Το μεγάλο στοίχημα αφορά το κέντρο όπου θα αγωνιστούν οι Καζεμίρο – Παουλίνιο, ενώ στην επίθεση η παρουσία των Ρομπέρτο Φιρμίνο, Ουίλιαν, Φρεντ είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη.

Η Βραζιλία μπορεί να βρήκε τον καλό της εαυτό, ο οποίος μπορεί να επιβιώσει ακόμη και με την απουσία του Νεϊμάρ, αλλά τώρα θα βρει τη χαμένη της αυτοπεποίθηση στον άνθρωπο, πάνω στον οποίο ποντάρει τα πάντα για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

https://youtu.be/Tvet0Apkro0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ