Ρόουζ : «Ανησυχώ για την οικογένειά μου, δεν θέλω να κυκλοφορεί στη Ρωσία»

Ρόουζ : «Ανησυχώ για την οικογένειά μου, δεν θέλω να κυκλοφορεί στη Ρωσία»

Ο Ντάνι Ρόουζ έκανε ορισμένες δηλώσεις που θα συζητηθούν εν όψει του Μουντιάλ στη Ρωσία, εκφράζοντας τους φόβους του για τις ρατσιστικές συμπεριφορές που ίσως συναντήσει η οικογένειά του. Ποια η θέση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πάνω στο θέμα.

Ο αριστερός μπακ της Τότεναμ, Ντάνι Ρόουζ, ο οποίος έχει επιλεχθεί στην 23άδα της εθνικής Αγγλίας για το προσεχές Μουντιάλ, αποκάλυψε πως έχει ζητήσει από την οικογένειά του, η οποία θα βρίσκεται εκεί, να μην κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ρωσίας στη διάρκεια της διοργάνωσης. Σε συνέντευξή του στη βρετανική «Evening Standard», ο 27χρονος Άγγλος εξέφρασε τους φόβους του για περιστατικά βίας και ρατσιστικές συμπεριφορές των οποίων ενδέχεται να γίνουν αποδέκτες οι δικοί του άνθρωποι, δηλώνοντας μάλιστα την έλλειψη εμπιστοσύνης του στις Αρχές ώστε να διατηρήσουν την τάξη.

«Αν εγώ κακοποιούμαι ρατσιστικά εκεί έξω, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, αλλά συμβαίνει. Δεν ανησυχώ για τον εαυτό μου, αλλά είπα στην οικογένειά μου ότι δεν θέλω να πηγαίνουν εκεί έξω, λόγω του ρατσισμού και οτιδήποτε άλλου μπορεί να συμβεί. Ο πατέρας μου είναι πραγματικά ανήσυχος. Μπορούσα να το ακούσω στη φωνή του. Είπε όμως ότι ίσως δεν έχει ξανά την ευκαιρία να έρθει να με δει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο», τόνισε αρχικά.

Για το γεγονός ότι η Ρωσία κατάφερε να εξασφαλίσει τη διοργάνωση φέτος, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει: «Με κάποιο τρόπο η Ρωσία πήρε το Παγκόσμιο Κύπελλο και εμείς πρέπει να το ανεχτούμε, αλλά το να υπάρχει πρόστιμο μόνο 22.000 λιρών είναι αηδιαστικό. Τι περιμένουν; Δεν θέλω να ακουστώ αλαζόνας, αλλά αν μου είχε επιβληθεί πρόστιμο 22.000 λιρών, δεν θα μου έκανε καμία διαφορά. Το να χρεώνεται ένα κράτος με πρόστιμο 22.000 λιρών είναι αστείο».

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκειτ, τοποθετήθηκε για τις δηλώσεις του ποδοσφαιριστή του, λέγοντας: «Ζήτησα από τον Ρόουζ να μοιραστεί τις εμπειρίες του με τους παίκτες και ήταν ξεκάθαρο ότι ένιωθε απογοητευμένος με τις Αρχές. Ήταν λυπηρό να τον ακούς. Θα είναι μέλος της ομάδας μας και της οικογένειάς μας για τους επόμενους δύο μήνες. Και σκοπεύουμε να υποστηρίξουμε τους παίκτες μας όσο το δυνατόν περισσότερο. Κανείς μας δεν γνωρίζει τι θα συμβεί στη Ρωσία, αλλά είναι λυπηρό το ότι νιώθει πως υπάρχει μια πιθανότητα η οικογένειά του να βιώσει κάτι που ο ίδιος δεν θέλει και ίσως αποσπάσει την προσοχή του από το ποδόσφαιρο, το οποίο γνωρίζω πως είναι στο προσκήνιο για εκείνον».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ