FIFA : Ζημιά 100 εκατομμυρίων αν αποκλειστεί η Ιταλία

FIFA : Ζημιά 100 εκατομμυρίων αν αποκλειστεί η Ιταλία

Η FIFA θα έχει σοβαρό πρόβλημα αν η Ιταλία αποκλειστεί από την Σουηδία, διότι θα χάσει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA, η FIFA θα είχε έσοδα πάνω από 180 εκατομμύρια αν προκριθεί η Ιταλία, διότι το RAI και το SKY θα πάρουν τα δικαιώματα της τελικής φάσης του Μουντιάλ.

Αν όμως η «σκουάντρα τζούρα» δεν προκριθεί στα γήπεδα της Ρωσίας, τότε η προσφορά των δύο τηλεοπτικών καναλιών θα είναι τουλάχιστον 100 εκατομμύρια κάτω από την αρχική τιμή.

«Η Fifa θα είχε συγκεντρώσει 180 εκατομμύρια ευρώ από τηλεοπτικά δικαιώματα για την ιταλική αγορά από την RAI και το SKY. Χωρίς τους «Ατζούρι» θα ήταν δύσκολο να ξεπεράσουμε τα 80 εκατομμύρια ευρώ», εξήγησε  στο ANSA ένας ανώτερος τηλεοπτικός διευθυντής.

Τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης για την Ιταλία, τα οποία πωλούνται από τον σύμβουλο της M&P Silva εξ ονόματος της Fifa, απομένουν ακόμη να διανεμηθούν. Σε αντίθεση με τη Serie A, για το Παγκόσμιο Κύπελλο το «δωρεάν προϊόν» αξίζει περισσότερο από αυτό για τη συνδρομητική τηλεόραση.

Άρα το σημερινό παιχνίδι της Ιταλίας με τη Σουηδία είναι τελικός πέρα από τις δύο ομάδες και για την FIFA. Υπενθυμίζουμε πως το σκορ του πρώτου ματς στη Στοκχόλμη ήταν 1-0 υπέρ των Σουηδών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ