Μονπελίε – Μονάκο 0-0

Μονπελίε – Μονάκο 0-0

Η Μονακό έμεινε στο 0-0 στην έδρα της Μονπελιέ σε περίπτωση που η Λιόν κερδίσει το αυριανό της παιχνίδι θα πέσει στην τρίτη θέση. Νίκες για Μαρσέιγ (χωρίς Μήτρογλου), Νις και Μπορντό, ισόπαλο το Ντιζόν-Μετς.

Η Μονακό ταξίδεψε στο Μονπελιέ με στόχο τη νίκη που θα την διατηρούσε στη δεύτερη θέση και της έδινε τη δυνατότητα να μειώσει, έστω και με αγώνα περισσότερο, τη διαφορά από την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι γηπεδούχοι, όμως, προέβαλλαν σθεναρή αντίσταση και κράτησαν στο 0-0 την ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, που «γκέλαρε» για πρώτη φορά μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να έχουν η καθεμιά τις δικές της ευκαιρίες να πάρει το τρίποντο. Πιο κοντά απ’ όλους έφτασε ο Ντ’Οράμ, ο οποίος στο 78′ είδε τον Λεκόμτ να του λέει «όχι» από πολύ κοντινή απόσταση.

Με το τελικό 0-0 η Μονακό έφτασε τους 42 βαθμούς, οκτώ λιγότερους από την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν, που έχει και ματς λιγότερο. Παράλληλα, οι Μονεγάσκοι κινδυνεύουν να χάσουν και τη δεύτερη θέση, καθώς η Λιόν βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω τους, κι αυτή με ματς λιγότερο. Από την άλλη η Μονπελιέ έφτασε τους 27 βαθμούς και παρέμεινε στην 8η θέση.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 20ής αγωνιστικής, σπουδαίο διπλό πανηγύρισε η Μπορντό κόντρα στην Τρουά (0-1), παίρνοντας έτσι ένα σημαντικό τρίποντο, το οποίο θα δώσει μια «ανάσα» στους γηπεδούχους που απογοητεύουν.

Με το ίδιο σκορ επικράτησε και η Λιλ της Καέν εκτός έδρας, ξεφεύγοντας έτσι από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ντιζόν και Μετς έμειναν στο 1-1, με τους φιλοξενούμενους να μένουν για 4ο σερί παιχνίδι αήττητοι, αλλά να παραμένουν ακόμα στο -8 από τις θέσεις της σωτηρίας.

Τέλος, η Νίς του Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό του και μπήκε ως αλλαγή, νίκησε την Αμιάν με 1-0.

Στο παιχνίδι των 18:00 η Μαρσέιγ του Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος δεν αγωνίστηκε, πήρε σπουδαίο διπλό (0-3) στην έδρα της Ρεν και πλησίασε κι άλλο στις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής:

Ρεν – Μαρσέιγ 0-3 (Δεν αγωνίστηκε ο Κώστας Μήτρογλου)
Καέν – Λιλ 0-1
Νις – Αμιέν 1-0
Ντιζόν – Μετς 1-1
Τρουά – Μπορντό 0-1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ