Κώστας Μήτρογλου : Ο Έλληνας θεός της Μασσαλίας

Κώστας Μήτρογλου : Ο Έλληνας θεός της Μασσαλίας

Ο Κώστας Μήτρογλου βρήκε δυο φορές δίχτυα κόντρα στη Λιλ και μετά από μήνες συνεχούς αμφισβήτησης πλέον έχει γίνει ο ήρωας της Μαρσέιγ. Η αποθέωση του γαλλικού Τύπου και η υπόσχεση που έδωσε στους φίλους της γαλλικής ομάδας.

Δεν έχουν περάσει πολλές εβδομάδες από τότε που ο γαλλικός Τύπος ασκούσε δριμύτατη κριτική στον Κώστα Μήτρογλου τόσο για τις εμφανίσεις του, αλλά κυρίως για τη «χαμένη» του επαφή με τα δίχτυα. Η μεταγραφή των 15 εκατομμυρίων ευρώ της Μαρσέιγ δεν είχε προσφέρει τα αναμενόμενα, στις τάξεις του κόσμου επικρατούσε γκρίνια για την τεράστια σπατάλη χρημάτων για τον Έλληνα επιθετικό και το όνομα του Μήτρογλου κυκλοφορούσε στα πρωτοσέλιδα μόνο ως μια αποτυχημένη μεταγραφή.

Πλέον, ο Έλληνας επιθετικός των Μασσαλών έχει καταφέρει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, να αλλάξει άρδην το κλίμα. Με τη βοήθεια των ανθρώπων του συλλόγου και τη δουλειά που «έριξε» γύρισε το διακόπτη και έκανε αυτό που είχε υποσχεθεί από την αρχή της χρονιάς. Έχει βρει ρυθμό, σκοράρει ακατάπαυστα με τελευταία απόδειξη τα δύο γκολ κόντρα στη Λιλ και δείχνει πως έχει εγκλιματιστεί πλήρως τόσο στο γαλλικό πρωτάθλημα, όσο και στις απαιτήσεις της Μαρσέιγ.

Λίγους μήνες πριν ο Μήτρογλου είχε ζητήσει χρόνο από τον κόσμο της Μαρσέιγ, αλλά και από τον γαλλικό Τύπο. Ο πρώην επιθετικός της Μπενφίκα και του Ολυμπιακού δεν πήρε ποτέ τον χρόνο που ζήτησε με αποτέλεσμα το πρώτο εξάμηνο ανομβρίας του στα γαλλικά γήπεδα να το πληρώσει με απαξίωση από τον κόσμο και με έντονη κριτική. Όμως, μετά τα Χριστούγεννα και κυρίως τους δύο τελευταίους μήνες το κλίμα αμφισβήτησης και απαξίωσης στο πρόσωπο του Μήτρογλου άλλαξε και πλέον στις τάξεις των φίλων της Μαρσέιγ επικρατεί ικανοποίηση, ενώ στον γαλλικό Τύπο αποθεώνεται σε κάθε ευκαιρία.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της L’Equipe και η αποθέωση

Τελευταία απόδειξη αποτελεί το σημερινό πρωτοσέλιδο της L’Equipe, το οποίο αποθεώνει την επιβλητική εμφάνιση της Ολιμπίκ κόντρα στη Λιλ και τον Έλληνα επιθετικό για τα δύο γκολ που πέτυχε με τα οποία έφτασε τα 8 στο πρωτάθλημα. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η ίδια εφημερίδα που επιτέθηκε στον Μήτρογλου στην αρχή της σεζόν, ενώ επίσης είναι και η ίδια εφημερίδα που είχε πρωτοσέλιδο πριν λίγες μέρες τον Μητρο-γκολ με τίτλο «Ο Έλληνας Θεός».

Portada de L'Equipe (France)

Ο πρώην στράικερ του Ολυμπιακού είναι ο Έλληνας θεός της Μαρσέιγ και κυρίως είναι αυτό που έψαχναν τόσο οι διοικούντες της γαλλικής ομάδας, αλλά και οι οπαδοί τους και είναι αυτός που οδηγεί πλέον τους Μασσαλούς από νίκη σε νίκη. Είναι αυτός που σκοράρει ανελλιπώς τον τελευταίο καιρό και γιατί όχι αυτός που θα φτάσει στον τελικό του Europa League μέσα στο μισητό Λιόν. Ο Μήτρογλου πήγε ως ο επιθετικός που θα πάρει στις πλάτες του την ομάδα της Μασσαλίας, αμφισβητήθηκε άδικα τους πρώτους μήνες και πλέον κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Σκοράρει… και αποτελεί τον νέο ήρωα της Μαρσέιγ.

H υπόσχεση του Μήτρογλου και οι σκέψεις της Μαρσέιγ

Image result for KOSTAS MITROGLOU

Μετά τη μεγάλη εμφάνιση απέναντι στη Λιλ και τα δύο τέρματα, ο μεταμορφωμένος προς το καλύτερο, Κώστας Μήτρογλου έδωσε μια σημαντική υπόσχεση την οποία και θα τηρήσει. «Θα συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος της σεζόν» είπε και ανέβασε ακόμα περισσότερο τον πήχη. Έχοντας αποδεχτεί τον ρόλο του και εφόσον βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση πλέον δεν φοβάται να πάρει ευθύνη στις πλάτες του, ειδικά τώρα. Στη συνέχεια σχολίασε την εμφάνιση κόντρα στους «λιλουά» λέγοντας: «Όλα είναι καλά. Σκόραρα δύο φορές. Η ομάδα με βοήθησε. Τους ευχαριστώ όλους. Προς το παρόν όμως δεν έχουμε κερδίσει κάτι, δεν έχει τελειώσει ακόμα κάτι».

Η ψυχολογία του έχει γυρίσει, απολαμβάνει το παιχνίδι ξανά, αποδέχεται την κριτική, αλλά η αλήθεια είναι πως πλέον δεν υπάρχει κριτική, μόνο αποθέωση και αφού πέρασε το δύσκολο κομμάτι της προσαρμογής, πλέον όλα είναι πιο εύκολα. Ήδη οι ιθύνοντες της γαλλικής ομάδας τρίβουν τα χέρια τους με τη μεταγραφή αυτή που χαρακτηρίστηκε ως αποτυχημένη πριν λίγους μήνες και είναι ξεκάθαρο πως ο Μήτρογλου δεν πρόκειται να φύγει από το γαλλικό λιμάνι.

Τόσο η Μαρσέιγ, όσο και ο Έλληνας επιθετικός έχουν ανάγκη ο ένας τον άλλον και τα σενάρια για αποχώρησή του έχουν κάνει φτερά, καθώς ο «Έλληνας θεός» μπορεί να ταλαιπωρήθηκε, να αμφισβητήθηκε, ακόμα και να «σταυρώθηκε», αλλά βρήκε πλέον το λιμάνι του.

Δείτε τα γκολ του Μήτρογλου με τη Λιλ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ