Η χρονιά του Τάσου Δώνη

Η χρονιά του Τάσου Δώνη

Το 2017 ξεκίνησε καλά για τον 21χρονο μεσοεπιθετικό αλλά κλείνει ακόμα καλύτερα μπαίνοντας ήδη στα πιο hot prospect της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Ήταν φανερό από την πρώτη στιγμή πως το 2017 θα ήταν ευνοϊκό για τον Τάσο Δώνη. Έξι μήνες στην Γαλλία δεν είχε πετύχει γκολ. Ο δανεισμός του από την Γιουβέντους στη Νις έδειχνε να τον αναζωογονεί αλλά όχι να τον πηγαίνει ένα βήμα παραπάνω. Οι πρώτοι έξι μήνες λοιπόν πήγαν στον… κουβά. Όμως το ημερολόγιο έγραφε ακόμα 2016. Γιατί με το που άλλαξε η χρονιά, γύρισε και ο διακόπτης.

Τον Φλεβάρη πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Γαλλία κόντρα στην Ρεν (2-2). Και παρά το γεγονός ότι στα επόμενα τέσσερα ματς της Νις έμεινε στον πάγκο δεν χαλάστηκε. Ο Τάσος Δώνης είναι θρασύς. Με την καλή έννοια. Αυτήν που ψάχνουν οι προπονητές. Το θράσος που χρειάζεται για να δώσει υπόσταση στο ταλέντο (του). Γιατί θέλει και θράσος για να σκοράρεις κόντρα στην Παρί Σε Ζερμέν (στη νίκη κιόλας της Νις με 3-1). Γιατί θέλει και ταλέντο να βάλεις δύο γκολ κόντρα στην Λιόν (στο ισόπαλο 3-3).

Αυτές οι εμφανίσεις έκαναν τον Μίκαελ Σκίμπε να τον πάρει από τις ελπίδες και να τον κάνει… άνδρα. Ντεμπούτο τον Ιούνιο μέσα στη Ζένιτσα κόντρα στην Βοσνια. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός μπήκε ως αλλαγή και στα 40 λεπτά που πρόλαβε να παίξει ξεχώρισε. Ηταν αρκετά αυτά τα 40 λεπτά για τον Σκίμπε όχι μόνο να σημειώσει θετικό report αλλά και να τον έχει στα υπόψιν του ενόψει της συνέχειας.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού έκανε και την πρώτη του μεγάλη μεταγραφή. Η Στουτγάρδη αποφάσισε να δώσει τέσσερα εκατομμύρια στην Γιουβέντους για να τον κάνει δικό της. Εκει ήθελε κάποιο χρόνο για να προσαρμοστεί. Την ίδια ώρα έπαιρνε φανέλα βασικού με την Εθνική (κόντρα στην Εσθονία και στο Βέλγιο). Ειδικά με τους Βέλγους απέδειξε ότι παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει τα κότσια για να βγει… μπροστά.

Με την Κύπρο ήταν τραυματίας παρόλα αυτά έγραψε την 4η συμμετοχή του (έπαιξε 15 λεπτά) και πήρε και την κάρτα για να μην αγωνιστεί κόντρα στο Γιβραλτάρ και να είναι πανέτοιμος για τα μπαράζ του Νοεμβρίου.

Την Παρασκευή άνοιξε λογαριασμό και στην Bundesliga. Με την Στουτγάρδη κόντρα στην Κολωνία (νίκη με 2-1). Το 2017 είναι η χρονιά του. Ποιος αμφιβάλλει γι’ αυτό…

Ελπίζουμε το καλύτερο να το έχει κρατήσει για τον Νοέμβριο. Εκεί που η Εθνική μέσα σε 4 μέρες θα δώσει τα δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια για να προκριθεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Και ποιος ξέρει. Μπορεί η μοίρα να τον φέρει απέναντι στον Μπουφόν. Μην ξεχνάτε. Ο Δώνης είχε ως βάση το Τορίνο και την Γιουβέντους πριν δοθεί στη Νις και στη συνέχεια πωληθεί στην Στουτγάρδη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ