Μάικλ Ολούνγκα, ο 1ος Κενυάτης που σκοράρει στη La Liga! (pics,vid)

Μάικλ Ολούνγκα, ο 1ος Κενυάτης που σκοράρει στη La Liga! (pics,vid)

Ο Μάικλ Ολούνγκα, ο 23χρονος επιθετικός της Χιρόνα, έγινε ο πρώτος Κενυάτης που σκοράρει στο ισπανικό πρωτάθλημα!

Η Χιρόνα επικράτησε 6-0 της Λας Πάλμας στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της La Liga έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Μάικλ Ολούνγκα. Ο 23χρονος στράικερ έγινε ο πρώτος, ο…δεύτερος και ο τρίτος Κενυάτης που σκοράρει στο ισπανικό πρωτάθλημα (χατ-τρικ).

Ο Ολούνγκα επιστρατεύτηκε από τον πάγκο και σκόραρε στο 57ο, το 70ο και το 79ο λεπτό, και έγινε ο πρώτος παίκτης που σημείωσε χατ-τρικ για την νεοφώτιστη Χιρόνα η οποία πέτυχε την πιο ευρεία νίκη της Ιστορίας της.  Ο 23χρονος, αγωνίζεται ως δανεικός στους Καταλανούς από τον κινεζικό σύλλογο Guizhou Hengfeng κι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Χιρόνα που πετυχαίνει ποτέ χατ-τρικ.

Μόλις έγινε γνωστό το εν λόγω επίτευγμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγιναν αναπόφευκτα και συγκρίσεις με κορυφαίους στράικερ του ισπανικού πρωταθλήματος! «Ο Μάικλ Ολούνγκα έχει περισσότερα χατ-τρικ το 2018 από τον Κριστιάνο Ρονάλντο» και «Ο Μάικλ Ολούνγκα έχει σκοράρει σε 35 λεπτά περισσότερα γκολ από ότι ο Καρίμ Μπενζεμά σε μια σεζόν»… ήταν κάποια από τα σχόλια!

*Πράγματι ο Γάλλος φορ της Ρεάλ Μαδρίτης έχει μόλις δύο τέρματα σε 12 συμμετοχές στη La Liga (883′ συμμετοχής).

https://www.youtube.com/watch?v=fuZfOZ0ADTc

https://twitter.com/GironaFC/status/952177012759842816

https://twitter.com/GironaFC/status/952194483604656128

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο ταλαντούχος γκολτζής είναι πτυχιούχος Μηχανικός Γεωματικής και οι συμπατριώτες του τον αποκαλούν «The Engineer» («Ο Μηχανικός»)!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ