Ανακοινώθηκε το σπουδαίο deal : Στην Μπαρτσελόνα ο Κουτίνιο (vid)

Ανακοινώθηκε το σπουδαίο deal : Στην Μπαρτσελόνα ο Κουτίνιο (vid)

Την απόκτηση του Φελίπε Κοουτίνιο ανακοίνωσε η Μπαρτσελόνα. Για 4.5 χρόνια θα υπογράψει ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, 120+40 εκατομμύρια θα βάλει στα ταμεία της η Λίβερπουλ.

Παίκτης της Μπαρτσελόνα είναι και επίσημα ο Φελίπε Κουτίνιο! Οι Μπλαουγκράνα ανακοίνωσαν την απόκτηση του 25χρονου μεσοεπιθετικού από την Λίβερπουλ, η οποία θα βάλει στα ταμεία της στάνταρ 120 εκατομμύρια ευρώ συν 40 ακόμα ως μπόνους, εφόσον ο Βραζιλιάνος «πιάσει» τους στόχους που συμφωνήθηκαν μεταξύ των δύο συλλόγων.

Ο Κουτίνιο θα υπογράψει συμβόλαιο για 5.5 χρόνια, το οποίο θα του αποφέρει περί τα 14.000.000 ετησίως, ενώ από τα φιξ χρήματα της μετεγγραφής, το 1.25% θα καταλήξει στην Ίντερ, που διατηρούσε ποσοστό μεταπώλησης.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/949717327108481024

Άνθρωποι της Μπαρτσελόνα βρέθηκαν τις τελευταίες ώρες στην Αγγλία προκειμένου να οριστικοποιήσουν τη μετεγγραφή (η Λίβερπουλ πίεζε για προσιτούς στόχους, προκειμένου να λάβει στο μέλλον τα μπόνους των 40 εκατ. ευρώ), ενώ οι δικηγόροι και ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή στη Βαρκελώνη, ώστε να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες του πλουσιοπάρουχου συμβολαίου του πελάτη τους.

Ο βραχύσωμος διεθνής άσος, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Βάσκο ντα Γκάμα το 1999, με την Ίντερ να τον αποκτά έναντι 3.800.000 το καλοκαίρι του 2008 και να τον αφήνει δανεικό για δύο χρόνια στον βραζιλιάνικο σύλλογο, έως ότου να ενηλικιωθεί.

Το 2010 φόρεσε εν τέλει τα νερατζούρι, έχοντας την πρώτη του χρονιά είκοσι συμμετοχές (ένα γκολ, δύο ασίστ) σε όλες τις διοργανώσεις. Τη δεύτερη σεζόν την πέρασε μισή στην Ιταλία (οκτώ συμμετοχές, ένα γκολ και μια ασίστ) και μισή στην Ισπανία (16 συμμετοχές, πέντε γκολ, μια ασίστ), φορώντας τη φανέλα της συμπολίτισσας της Μπαρτσελόνα, Εσπανιόλ.

Το καλοκαίρι επανεντάχθηκε στο ρόστερ της Ίντερ, πρόλαβε να αγωνιστεί όμως μόλις σε 19 παιχνίδια (τρία γκολ, μια ασίστ), καθώς τον Γενάρη του 2013 πωλήθηκε στην Λίβερπουλ έναντι 13.000.000 ευρώ. Στα πέντε χρόνια που φόρεσε την κόκκινη φανέλα, αγωνίστηκε σε 201 παιχνίδια, πέτυχε 54 γκολ και μοίρασε 46 ασίστ, δίχως όμως να κατακτήσει κάποιο τίτλο.

Θυμίζουμε πως ο 31 φορές διεθνής μεσοεπιθετικός ήταν στο στόχαστρο της Μπαρτσελόνα από το περασμένο καλοκαίρι, οι συζητήσεις μεταξύ των δύο συλλόγων ωστόσο δεν ευδοκίμησαν, με τον πρόεδρο του συλλόγου, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, να αποκαλύπτει τον Σεπτέμβριο ότι «μας ζήτησαν 200.000.000 ευρώ, δεν πρόκειται να δίναμε τόσα πολλά χρήματα».

Όπως αναφέρουν ισπανικά Μέσα, εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί και η απόκτηση του Γέρι Μίνα από την Παλμέιρας. O 24χρονος Κολομβιανός στόπερ θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βαρκελώνη προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, με την Μπαρτσελόνα να δίνει 12.000.000 στον βραζιλιάνικο σύλλογο και πενταετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 3.700.000 στον ποδοσφαιριστή.

Ο Κουτίνιο εν δράσει

https://www.youtube.com/watch?v=NOjY-kwV0kE

https://www.youtube.com/watch?v=uofs4YiCpYA

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ