Καλά εσείς, μας… αφήσατε νωρίς

Καλά εσείς, μας… αφήσατε νωρίς

Σε ένα σκηνικό πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια τα τέσσερα από τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία) έχουν σχεδόν τελειώσει, αφού ο πρωτοπόρος τους δύσκολα θα αλλάξει μέχρι το τέλος. Το οξύμωρο είναι ότι η Ιταλία (όπου η Γιουβέντους έχει έξι συνεχόμενους τίτλους) είναι εντελώς «ανοικτή».

Μπαρτσελόνα (3-0 εκτός τη Ρεάλ) και Μάντσεστερ Σίτι (4-0 εντός την Μπόρνμουθ) συνέχισαν με νίκες τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και ξέφυγαν από τους διώκτες τους στα εγχώρια πρωταθλήματα. Φυσικά, ήδη η Μπάγερν και η Παρί Σεν Ζερμέν είναι πρώτα φαβορί στα πρωταθλήματα των χωρών τους και ουσιαστικά σε τέσσερα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα ο πρωταθλητής έχει κριθεί από τον Δεκέμβριο. Η μόνη που ξεχωρίζει είναι η Ιταλία, χώρα στην οποία η Γιουβέντους έχει κατακτήσει έξι απανωτά πρωταθλήματα και τέτοια εποχή, συνήθως, είχε ήδη «καθαρίσει» με την υπόθεση τίτλος.

Πρέμιερ Λιγκ: Η Σίτι που προελαύνει

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε και της Μπόρνμουθ (4-0) και επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ότι κάνει περίπατο στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Οι Πολίτες μετράνε 17 σερί νίκες και βρίσκονται στο +14 από την δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έχει έναν αγώνα λιγότερο. Με την εικόνα και των δύο ομάδων, πάντως, το ζήτημα δεν είναι αν θα χάσει η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα το πρωτάθλημα, αλλά το πόσα ρεκόρ θα σπάσει μέχρι το τέλος.

Μπουντεσλίγκα: Παίζει μόνη της η Μπάγερν

Μια από τα ίδια στην Γερμανία. Η Μπάγερν παρότι έκανε ένα αρκετά κακό ξεκίνημα στη σεζόν, μετά την έλευση του Γιούπ Χάινκες μοιάζουν να είναι άλλη ομάδα. Οι Βαυαροί βρέθηκαν στην αρχή της χρονιάς στο -9 από την Ντόρτμουντ, την οποία πλέον έχουν αφήσει 13 βαθμούς, δύο περισσότερους απ’ όσους έχουν αφήσει τη δεύτερη Σάλκε. Για να χάσει το φετινό και έκτο συνεχόμενο πρωτάθλημα της η Μπάγερν πρέπει να «αυτοκτονήσει», ενδεχόμενο σχεδόν απίθανο.

La Liga: Ο «μονόλογος» της Μπαρτσελόνα

H Μπαρτσελόνα διέλυσε τη Ρεάλ στο κλάσικο (3-0) και ουσιαστικά «τελείωσε» την υπόθεση τίτλος από τον Δεκέμβριο. Εξάλλου, βρίσκεται στο +14 από την Βασίλισσα (που έχει ένα ματς λιγότερο) και στο +9 από την δεύτερη, Ατλέτικο Μαδρίτης. Παράλληλα, οι Μπλαουγκράνα είναι η μοναδική ομάδα που παραμένει αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις, με τους αριθμούς της στην La Liga να είναι 14 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 17 αγωνιστικές.

Ligue 1: Δεν το χάνει η Παρί

Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχει ξεπεράσει το «ψυχολογικό όριο» των δέκα βαθμών διαφοράς, καθώς βρίσκεται στο +9 από Μονακό και Λιόν, αλλά ουσιαστικά δεν υπάρχει περίπτωση κάποια από τις δύο διεκδικήτριες να της στερήσει τον τίτλο. Οι Παριζιάνοι ενισχύθηκαν και παράλληλα απόδυνάμωσαν τη Μονακό με την απόκτηση του Εμπαπέ το φετινό καλοκαίρι, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι διαθέτει τον πιο ακριβό παίκτη του πλανήτη (Νεϊμάρ) στις τάξεις της, αλλά και τον Έντισον Καβάνι. Όλα συναινούν στο γεγονός πως η περσινή απώλεια του γαλλικού πρωταθλήματος ήταν μια κακή παρένθεση για την Παρί και τίποτα περισσότερο.

Serie A: Το σιγουράκι της Γιουβέντους, που έγινε… θρίλερ

Η Γιουβέντους έχει κατακτήσει έξι συνεχόμενα πρωταθλήματα Ιταλίας, τα οποία συνήθως «τελείωνε» νωρίς, αφού οι διαφορές της έφταναν σε διψήφιο νούμερο πολλές φορές ακόμα και από τον Δεκέμβριο. Όχι, όμως και φέτος! Η Serie A, που θεωρούνταν το πιο «προβλέψιμο» πρωτάθλημα της Ευρώπης έχει γίνει το πιο ανταγωνιστικό. Νάπολι (45 βαθμοί σε 18 αγώνες), Γιουβέντους (44 βαθμοί σε 18 αγώνες), Ίντερ (40 βαθμοί σε 18 αγώνες) ακόμη και η Ρόμα (38 βαθμοί σε 17 αγώνες) συνθέτουν μια τετράδα «φωτιά», με κάθε μια από τις ομάδες να έχει τις δικές της βάσιμες ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου. Τέσσερις ομάδες και μόνο ένα ερώτημα κυριαρχεί στην Ιταλία: Αυτό το πρωτάθλημα ποιος θα το πάρει;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ