Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-3

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-3

Η Μπαρτσελόνα ευχήθηκε...καλά Χριστούγεννα στη Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία πάτησε στο δεύτερο μέρος (2-0) και την άφησε στο -14 (με παιχνίδι λιγότερο). Σουάρες (54') και Μέσι (64') οι δήμιοι» των Μερένχες, με τον Αργεντινό να φτάνει τα 25 γκολ σε clasico.

Blanca Navidad (Λευκά Χριστούγεννα) έλεγε το πανό των φίλων της Ρεάλ Μαδρίτης, που υψώθηκε πριν το clasico, όμως στον αγώνα τα Χριστούγεννα αποδείχτηκαν… Blaugrana! Η Μπαρτσελόνα έπαιξε εκπληκτικό ποδόσφαιρο στο δεύτερο μέρος και με σκόρερ τους συνήθεις υπόπτους Σουάρες (54′) και Μέσι (64′ πεν.),αλλά και τον Αλέις Βιδάλ (92′), έφυγε με το διπλό (0-3) από το Σαντιάγκο Μπερναμπέου και άφησε τη Βασίλισσα στο -14 (με παιχνίδι λιγότερο).

Κυρίαρχη Ρεάλ στο πρώτο μέρος

Οι γηπεδούχοι, πάντως μπήκαν πιο επιθετικά στο ματς, πιέζοντας ασφυκτικά την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Η πρώτη στιγμή του αγώνα, όμως, ανήκε στους Μπλαουγκράνα, με τον Μέσι να βγάζει μια «μαγική» πάσα στον Παουλίνιο και τον Κέιλορ Νάβας να αποκρούει το σουτ του Βραζιλιάνου. Μόλις ένα λεπτό αργότερα η Ρεάλ απάντησε στις ευκαιρίες, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σουτάρει από πλάγια θέση και τον Τερ Στέγκεν να του λέει «όχι».

Στο 40′ Μέσι και Παουλίνιο συνδυάστηκαν εκ νέου, με τον Νάβας να σταματάει και πάλι τον 25χρονο μέσο. Τρία λεπτά πριν τα 45 η Ρεάλ άγγιξε το γκολ. Ο Μαρσέλο σέντραρε, ο Μπενζεμά έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, με τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Τερ Στέγκεν.

Καθάρισαν οι… συνήθεις ύποπτοι

Η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, θέλοντας να διεκδικήσει τη νίκη που θα της έδινε ένα τεράστιο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου. Μόλις εννέα λεπτά από την έναρξη του δεύτερου 45λέπτου, οι μπλαουγκράνα πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Ράκιτιτς «κουβάλησε» την μπάλα για σχεδόν 30 μέτρα, την μοίρασε στον Σέρτζι Ρομπέρτο και αυτός βρήκε τον Σουάρες, που δεν λάθεψε για το 0-1.

Η Βασίλισσα δεν πρόλαβε καλά καλά να συνέλθει και ήδη οι Καταλανοί είχαν πετύχει και δεύτερο τέρμα. Στο 64′, σε μια φάση διαρκείας, ο Νάβας απέκρουσε αρχικά το πλασέ του Σουάρες. Στη συνέχεια, ο Μέσι πάσαρε στον Ουρουγουανό που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ο Παουλίνιο έκανε την κεφαλιά και ο Καρβαχάλ σταμάτησε την μπάλα με το χέρι πάνω στη γραμμή.

Ο Ισπανός μπακ αποβλήθηκε και ο Μέσι ευστόχησε στο πέναλτι, φτάνοντας τα 25 γκολ σε κλάσικο, και τα 15 στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν με σχετική άνεση το υπέρ τους 2-0, όμως η Ρεάλ θα μπορούσε να έχει μειώσει σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά στο 78′, όταν ο Μόντριτς έκανε το γύρισμα στον Μπέιλ, ο οποίος νικήθηκε από τον Τερ Στέγκεν, και εν συνεχεία στο 82′, με τον Γερμανό να αποκρούει το δυνατό σουτ του Ράμος.

Τελικά, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις, με Μέσι να περνάει με υπέροχο τρόπο τον Μαρσέλο και να μοιράζει στον Βιδάλ, που νίκησε τον Νάβας για το τελικό 0-3!

Οι Μπλαουγκράνα κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου και την άφησε στο -14, στερώντας της όποια ελπίδα είχε για κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.

Το κλειδί: Το πέναλτι και η κόκκινη κάρτα του Καρβαχάλ. Ο Ισπανός αμυντικός με την αποβολή του (μαζί με το 2-0 που πέτυχε ο Μέσι) έβαλαν «ταφόπλακα» στα όνειρα της Ρεάλ Μαδρίτης τόσο για το ματς όσο και για τον φετινό τίτλο.

Το10άρι: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Λιονέλ Μέσι. Όσο ο Αργεντινός δεν έπαιζε καλά στο πρώτο μέρος, η Μπαρτσελόνα ήταν νωθρή. Μόλις εκείνος πήρε μπρος τα πάντα άλλαξαν. Ένα γκολ (25ο σε κλάσικο) και μια ασίστ συνέθεσαν μια ακόμα ποδοσφαιρική παράσταση του Μέσι. Καθοριστική συμβολή είχε και ο Πικέ, με καίριες επεμβάσεις σε πολλά σημεία του αγώνα.

Στον πάγκο: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Στο ισπανικό πρωτάθλημα φέτος είναι σκιά του εαυτού του και αυτό το μαρτυρούν και τα μόλις τέσσερα γκολ που έχει πετύχει. Στο σημερινό κλάσικο ο Ρονάλντο ήταν απλά «σκιά», καθώς φάνηκε ουσιαστικά σε μόλις μια φάση (στο 31′) σε ολόκληρο το παιχνίδι.

Γιατί κόουτς: Ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης ακόμα αναρωτιέται γιατί ο Ζινεντίν Ζιντάν, όχι μόνο δεν ξεκίνησε, αλλά δεν χρησιμοποίησε ούτε δευτερόλεπτο τον Ίσκο. Ο Ισπανός μέσος σαφέστατα θα ήταν πιο χρήσιμος από τον Κόβατιτς, για όταν η Ρεάλ θα ήθελε να παίξει πιο επιθετικά.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Nάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κρόος, Μόντριτς, Κασεμίρο (72′ Ασένσιο), Κόβασιτς (72′ Μπέιλ), Μπενζεμά (66′ Νάτσο), Ρονάλντο.

Eρνέστο Βαλβέρδε (Μπαρτσελόνα): Τερ Στέγκεν, Σέρζι Ρομπέρτο (91′ Βιδάλ), Πικέ, Βερμάελεν, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Παουλίνιο (84′ Αντρέ Γκόμες), Ινιέστα (76′ Σεμέδο), Μέσι, Σουάρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ