Τρέχουν και δεν φτάνουν με το σκάνδαλο ηχογραφήσεων των χρηστών της εφαρμογής

Τρέχουν και δεν φτάνουν με το σκάνδαλο ηχογραφήσεων των χρηστών της εφαρμογής

Η επίσημη εφαρμογή της La Liga για κινητά, κρυφακούει τους χρήστες της με σκοπό να εντοπίσει σημεία που προβάλλουν τους αγώνες με παράνομο live streaming.

Η επίσημη εφαρμογή της La Liga για κινητά, κρυφακούει τους χρήστες της, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Diario. Η εφαρμογή ενεργοποιεί το μικρόφωνο του κινητού τους τηλεφώνου όταν το GPS ανιχνεύει ότι οι χρήστες βρίσκονται σε κάποιο χώρο (καφετέρια, μπαρ κλπ) για να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Τότε ξεκινά και ηχογραφεί για διαπιστώσει αν προβάλετε κάποιος αγώνας του ισπανικού πρωταθλήματος. Τα δεδομένα από το γεωγραφικό στίγμα και την ηχογράφηση αποστέλλονται και συγκρίνονται από την La Liga για να διαπιστωθεί εάν ο εκάστοτε χώρος προβάλει τους αγώνες χωρίς να έχει πληρώσει τα δικαιώματα που προβλέπονται.

Η εφαρμογή διαθέτει πάνω από 10 εκατομμύρια εγκαταστάσεις στο Play store της Google. Οι Ισπανοί παραδεχόμενοι το δημοσίευμα ανέφεραν ότι αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά της εφαρμογής αφορά μόνο τους χρήστες στην Ισπανία.

Η La Liga υπερασπίστηκε τις τακτικές της στην El Diario, λέγοντας ότι η πειρατεία αποφέρει ζημιά πάνω από 150 εκατ. ευρώ. Οι άνθρωποι της οργάνωσης είπαν επίσης ότι τα μόνα δεδομένα που συγκεντρώνονται είναι στατιστικά, όχι προσωπικά.

Τέλος, η La Liga είπε ότι οι μόνοι χρήστες που επηρεάστηκαν, ήταν εκείνοι που είχαν επιτρέψει στην εφαρμογή να ενεργοποιεί το μικρόφωνο και να συγκεντρώνει δεδομένα από το GPS. Οι χρήστες της εφαρμογής της La Liga όμως, αποδεχόμενοι τους όρους και τις προϋποθέσεις της εφαρμογής – αποδέχτηκαν αυτή την λειτουργεία στα «ψιλά γράμματα» που σχεδόν κανείς δεν διαβάζει.

Ο νέος νόμος περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων στην Ευρώπη, το GDPR (General Data Protection Regulation) απαγορεύουν αυτού του είδους της πρακτικές. Οι χρήστες πρέπει να είναι σε θέση να κατανοούν εύκολα και με σαφήνεια τι υπογράφουν, προτού συμφωνήσουν με όρους, σύμφωνα με τον νόμο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ