Το τροχαίο ατύχημα που παραλίγο να στοιχίσει στον Ιντέγε την καριέρα του

Το τροχαίο ατύχημα που παραλίγο να στοιχίσει στον Ιντέγε την καριέρα του

Μόλις 19 χρονών ήταν ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Μπράουν Ιντέγε, όταν τράκαρε στη Νιγηρία με φόβο να χάσει μέχρι τη ζωή του

Ο 29χρονος Νιγηριανός επιθετικός, Μπράουν Ιντέγιε, φέτος αγωνίζεται στην ισπανική Μάλαγα υπό τη μορφή δανεισμού. Τον Φλεβάρη του 2017 έκλεισε το κεφάλαιο «Ολυμπιακός» και κίνησε για την αχανή Κίνα και την Τιαεντζίν που του έκανε πρόταση ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Η δική του Γη της Επαγγελίας βέβαια, ήρθε μετά από πολλά εμπόδια και τρομακτικές δυσκολίες.

Πριν από περίπου 11 χρόνια ο πρώην Ερυθρόλευκος άσος, ένιωσε την «ανάσα» του θανάτου σε ένα ατύχημα που θα μπορούσε όχι μόνο να βάλει φρένο στην καριέρα του, μα και να του κοστίσει τη ζωή. Ήταν την περίοδο που αγωνιζόταν στην Όσεαν Μπόιζ του πρωταθλήματος της Νιγηρίας μαζί με τον πολύ καλό του φίλο Adeniyi Akande τη σεζόν 2006-07. Ο σύλλογος είχε οικονομικά προβλήματα και οι παίκτες εξέφραζαν τακτικά τα παράπονά τους στη διοίκηση καθώς η σεζόν προχωρούσε προς το τέλος και υπήρχαν οικονομικές παρατυπίες από πλευράς διοίκησης.

Ο Adeniyi σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα naija.ng της Νιγηρίας περιέγραψε το ατύχημα με κάθε λεπτομέρεια: «Ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε τον τελευταίο αγώνα της σεζόν κατά της Wikki Tourists ή της Rangers, δεν μπορώ να θυμηθώ την ομάδα τώρα. Ενημερωθήκαμε τότε ότι κάποια από τα οφειλόμενα χρήματα μπήκαν στους λογαριασμούς μας»! Μετά από μια μικρή καθυστέρηση οι εργαζόμενοι στην τράπεζα τους ενημέρωσαν πως πράγματι τα μετρητά είχαν μπει στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς έτσι ο Ιντέγιε και ο Adeniyi αποφάσισαν να φύγουν από το camp της ομάδας για να πάνε να εκταμιεύσουν κάποια χρήματα.

«Στην πραγματικότητα είπαμε να πάμε με το αμάξι του Μπράουν το οποίο εμφάνισε ξαφνικά βλάβη, έτσι αποφασίσαμε να πάρουμε το Okada (μοτοσυκλέτα) και μάλιστα να πάμε από τον πιο σύντομο δρόμο κι όχι εκείνον που περνάει μέσα από την πόλη ώστε να φτάσουμε πιο γρήγορα στην τράπεζα. Λίγα μέτρα πριν τον τελικό μας προορισμό ένα αυτοκίνητο εμφανίστηκε από το πουθενά, έπεσε πάνω μας και πέσαμε κάτω και οι δύο σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο Μπράουν έπεσε κατευθείαν στο δρόμο, εγώ σύρθηκα με την πλάτη για κάποια εκατοστά στην άσφαλτο. Όταν ανέκτησα την ισορροπία μου πήγα πίσω στο σημείο που έπεσε ο Μπράουν. Καθόταν ακίνητος στην άκρη του δρόμου, είχε μια βαθιά πληγή στο πόδι, πολύ κοντά στον αστράγαλο (στον αχίλλειο τένοντα)».

«Όταν προσπάθησα να βοηθήσω τον οδηγό του αυτοκινήτου, συνειδητοποίησα ότι παραμιλούσε από το αλκοόλ, επαναλάμβανε συνεχώς: «τίποτα δεν θα συμβεί εδώ … δεν παίρνουμε την πόλη». Σε εκείνο το σημείο θυμάμαι έπιασα το κινητό μου κι άρχισα να τηλεφωνώ σε όποιον μπορούσα να σκεφτώ. Πήρα τους συμπαίκτες μας, οπαδούς, τους ιθύνοντες του συλλόγου για να ενημερώσω για το τι μας συνέβη»

Εντωμεταξύ ο οδηγός του αυτοκινήτου καυχιόνταν πως θα βρει τον τρόπο να ξεφύγει, αγνοώντας το γεγονός ότι ήμασταν ποδοσφαιριστές. Μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο είχαν έρθει ένα σορό άνθρωποι. Στη συνέχεια μας μετέφεραν στο νοσοκομείο Singabele. Εκείνες οι στιγμές ήταν πολύ δύσκολες για τον Μπράουν ο οποίος είχε ήδη συμφωνήσει με την ελβετική Νεσατέλ Ξαμάξ. Τον έπαιρναν τηλέφωνο ασταμάτητα, αλλά δίσταζε να το σηκώσει. Δεν ήξερε τι να πει.

Κάποιες ημέρες αργότερα, τον συμβούλεψα να το σηκώσει, ρώτησαν αν είχε επηρεάσει το κόκκαλο ο τραυματισμός, αλλά τους διαβεβαίωσε πως ήταν απλώς το δέρμα. Του ζήτησαν να ταξιδέψει στην Ελβετία για να του παρέχουν την καλύτερη δυνατή ιατρική περίθαλψη. Όπερ και εγένετο»

Η μετέπειτα πορεία του Νιγηριανού άσου είναι λίγο ή πολύ γνωστή καθώς με αφορμή την έλευσή του στο Λιμάνι, όλοι έριξαν μια ματιά στις… διαδρομές του στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Ελβετία (Νεσατέλ Ξαμάξ, 2008-2010), Γαλλία (Σοσό, 2010-2011), Ουκρανία (Ντιναμό Κιέβου, 2011-2014), Αγγλία (Γουέστ Μπρομ, 2014-2015), Ελλάδα (Ολυμπιακός, 2015-2017).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ