Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης μοιράστηκαν από έναν βαθμό (2-2) στο Καμπ Νου σε ένα ντέρμπι που θύμισε... Superleague. Οι ήδη πρωταθλητές Καταλανοί βαδίζουν ακάθεκτοι για το αήττητο σερί!

Σε ένα από τα πιο αδιάφορα… βαθμολογικά Clasico της Ιστορίας, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης ήρθαν ισόπαλες 2-2 στο Καμπ Νου, σε ένα ντέρμπι με πολλές αμφισβητούμενες φάσεις, μία αποβολή, κίτρινες, δυνατά μαρκαρίσματα. Εντάξει, δύσκολα θα βλέπαμε τέσσερα γκολ σε εγχώριο ντέρμπι, αλλά παράπονα από τη διαιτησία, νεύρα, αποβολές είναι συνηθισμένο φαινόμενο.

Το τελικό 2-2 που διαμορφώθηκε χάρη στα τέρματα των Λουίς Σουάρες (9′) – Λιονέλ Μέσι (52′) και Κριστιάνο Ρονάλντο (14′) – Γκάρεθ Μπέιλ (72′) αφήνει μάλλον και τους δύο ευχαριστημένους. Αφενός τους Μπλαουγκράνα γιατί διατήρησαν το αήττητο σερί τους φέτος και αφετέρου τους Μαδριλένους που δεν έφυγαν με κατεβασμένο κεφάλι από την έδρα της μεγάλης αντιπάλου.

Πιο αναλυτικά, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και κυριάρχησαν. Ο Σουάρες απείλησε μόλις στο 3′, ωστόσο ο Βαράν απομάκρυνε. Ο Ουρουγουανός όμως έστειλε την μπάλα στα δίχτυα λίγο αργότερα εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική σέντρα του Σέρχι Ρομπέρτο (1-0). Η Βασίλισσα όμως αντέδρασε και έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο (1-1). Οι Μερένχες ήταν μάλιστα εκείνοι που απείλησαν για την ανατροπή, όταν ο εξαιρετικός απόψε CR7 βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Τερ Στέγκεν και ένα λεπτό αργότερα το σουτ του πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι.

Τα νεύρα και η ένταση συνεχώς αυξάνονταν όσο κυλούσε ο χρόνος. Τα δυνατά μαρκαρίσματα έδιναν κι έπαιρναν και δεν άργησε να έρθει και η αποβολή. Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ο Σέρχι Ρομπέρτο χτύπησε εκτός φάσης τον Μαρσέλο και ορθώς αντίκρισε την κόκκινη κάρτα αναγκάζοντας τους Μπλαουγκράνα να αγωνιστούν με παίκτη λιγότερο σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη φάση ο ρέφερι μάλλον χαρίστηκε στον Γκάρεθ Μπέιλ σε δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Ουμτιτί…

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι παρότι αγωνίζονταν με αριθμητικό μειονέκτημα, έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι και έφτασαν πρώτοι στο γκολ όταν ο Σουάρες έδωσε στον Μέσι, ο οποίος έκανε τα… δικά του, ζάλισε τους Ράμος και Κασεμίρο κι «έγραψε» το 2-1! Ο Νάβας στη συνέχεια έκλεισε το δρόμο στον Βασιλιά της Καταλανίας που «άγγιξε» το 2-2 για να έρθει η ισοφάριση από τον Γκάρεθ Μπέιλ ο οποίος με τρομερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-2! Βέβαια στο 76ο λεπτό, κι ενώ το σκορ ήταν στο 2-2, ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι στον Μαρσέλο που ανατράπηκε καθαρά εντός περιοχής από τον Άλμπα.

https://twitter.com/Galapago555/status/993224824662233090

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Άλμπα, Πικέ, Ουμτιτί, Σ. Ρομπέρτο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Κουτίνιο, Μέσι, Σουάρεζ

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Μαρσέλο, Ράμος, Βαράν, Νάτσο, Κασεμίρο, Κρος, Μόντριτς, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ