Λα Κορούνια – Μπαρτσελόνα 2-4

Λα Κορούνια – Μπαρτσελόνα 2-4

Η Μπαρτσελόνα φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ την Λα Κορούνια (4-2) και κατέκτησε το 25ο πρωτάθλημα της Ιστορίας της (8ο νταμπλ)!

Η Μπαρτσελόνα «άλωσε» το Ριαθόρ επικρατώντας 4-2 της ανταγωνιστικής απόψε Λα Κορούνια και κατέκτησε μαθηματικά το πρωτάθλημα Ισπανίας τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωσή του. Αποχαιρέτησαν τη La Liga οι γηπεδούχοι…

Ο «δικός μας» Ερνέστο Βαλβέρδε μπορεί να πίκρανε τους Καταλανούς μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό της ομάδας από την Ρόμα, όμως απάλυνε τις πληγές τους, οδηγώντας την Μπαρτσελόνα σε ένα από τα πιο άνετα νταμπλ των τελευταίων χρόνων.

Ήρωας σε ακόμα μια ιστορική βραδιά; Ποιος άλλος; Ο Λιονέλ Μέσι ο οποίος έκανε χατ-τρικ και έγινε ο πρώτος παίκτης στην Ιστορία της La Liga που έφτασε για 7η σερί χρονιά τα +30 γκολ. (ξεπερνώντας παράλληλα στη «μονομαχία» για το Χρυσό Παπούτσι τον Μοχάμεντ Σαλάχ)

Ο Φελίπε Κουτίνιο άνοιξε το χορό των γκολ στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης με υπέροχο φαλτσαριστό πλασέ (5ο τέρμα του με τους Καταλανούς)! Στο 38′ ο  Λουίς Σουάρες έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Λιονέλ Μέσι ο οποίος με απευθείας σουτ έκανε το 2-0. Οι Λούκας Πέρεθ (40’) και Τσολάκ (64’) έφεραν το ματς στα ίσα (2-2) κυνηγώντας ένα θαύμα (η νίκη ήταν εξάλλου βιοτική ανάγκη για την Ντεμπόρ).

Ο Βασιλιάς της Καταλονίας, όμως, ανέλαβε δράση. Με δύο ακόμα γκολ (82’, 85’) διαμόρφωσε το τελικό 4-2. Αρωγός στην προσπάθειά του; Ο Λουίς Σουάρες που έκανε… χατ-τρικ στις ασίστ, κι έγινε έτσι ο μόνος στην Ιστορία που καταφέρνει να «σερβίρει» τρεις φορές στον ίδιο αγώνα τον Λίο Μέσι. Σε ακόμα ένα γήπεδο ο Αντρές Ινιέστα έγινε αποδέκτης της λατρείας του κόσμου (πέρασε αλλαγή στο 87′) και πήρε κι αυτός μέρος της αποψινής ιεροτελεστίας.

Μετά το Copa del Rey, η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το έβδομο πρωτάθλημα τα τελευταία δέκα χρόνια, το 25ο συνολικά και 8o νταμπλ!

Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (Κλάρενς Ζέεντορφ): Ρουμπέν, Λουιζίνιο, Σαρ, Χουανφράν, Αλμπεντόσα, Κρον-Ντέλι, Μπόρχες (86′ Αντόνε), Γκιλιέρμε (83′ Μουντάρι), Τσολάκ, Μπόρχα Βάγιε (86′ Καρτάμπια), Λούκας Πέρεθ.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Σεμέδο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (87′ Ινιέστα), Κουτίνιο (74′ Παουλίνιο), Ντεμπελέ (69′ Ντένις Σουάρεθ), Μέσι, Σουάρες.

https://twitter.com/FCBarcelona_es/status/990697416147001346

https://www.youtube.com/watch?v=MqXF0PLaXkg

https://twitter.com/FCBarcelona_es/status/990692622116077568

https://twitter.com/FCBarcelona_es/status/990691958782808064

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ