Μπαρτσελόνα : Ο βασιλιάς των τελικών Μέσι απέναντι στο μεγαλύτερο «θύμα» του

Μπαρτσελόνα : Ο βασιλιάς των τελικών Μέσι απέναντι στο μεγαλύτερο «θύμα» του

Το εξωφρενικό ποσοστό (77%) νικών του Μέσι σε τελικούς και η «πελατειακή» του σχέση με την αντίπαλο της Μπαρτσελόνα στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας το Σάββατο (21/4), Σεβίλλη.

Μπαρτσελόνα και Σεβίλη θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους το Σάββατο (21/4, 22:30) με φόντο την κατάκτηση του κυπέλλου Ισπανίας, και αν οι Ανδαλουσιάνοι φοβούνται κάτι περισσότερο από τους «μπλαουγκράνα», αυτό είναι ο «Παράγοντας Μέσι».

Κανείς δεν τους «τρομάζει» τόσο όσο ο Αργεντινός σούπερ σταρ, ο οποίος έχει μετατρέψει τη Σεβίλλη στο αγαπημένο του «θύμα». Έχει σκοράρει 30 φορές εναντίον της στην επαγγελματική του καριέρα, με την την τελευταία στις 31 Μαρτίου να είναι τρομερή. Η ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα προηγούνταν με 2-0 στο Σάντσεθ Πιθχουάν και δύο λεπτά πριν το λήξη, ο Λουίς Σουάρες αρχικά μείωσε και έπειτα ο Μέσι ισοφάρισε σε 2-2 μ’ ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή.

Το να πετύχει κάποιος 30 γκολ απέναντι σε μια μόνο ομάδα είναι κάτι ιδιαίτερα σπάνιο σε όλα τα πρωταθλήματα. Επίσης, ο Μέσι έχει καταφέρει να σκοράρει κόντρα στη Σεβίλλη σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις: 24 γκολ στη La Liga, 4 στο Σούπερ Καπ Ισπανίας και 2 στο Σούπερ Καπ Ευρώπης, χάνοντας πάντως τους δύο τελευταίους τίτλους.

Κάθε φορά που αντιμετωπίζει τους Ανδαλουσιάνους ο «πειρασμός» του Αργεντινού να τους δημιουργήσει ένα χάος στην άμυνα είναι τεράστιος. Είτε παίζει σε ολόκληρο το παιχνίδι είτε για μισή ώρα όπως στο τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι.

Δεν τα καταφέρνει πάντα να βρει δίχτυα, όπως για παράδειγμα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο «Καμπ Νου». Μέχρι τότε, όμως, είχε καταφέρει να σκοράρει κόντρα στη Σεβίλλη σε τέσσερα από τα τελευταία πέντε παιχνίδια που την αντιμετώπισε. Σε μια περίπτωση μάλιστα, ο νυν προπονητής της Εθνικής Αργεντινής και τότε τεχνικός των Ανδαλουσιάνων, Χόρχε Σαμπάολι είχε δηλώσει στη συνέντευξη Τύπου: «Το να συγκρίνεις τον Μέσι με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές είναι σαν να συγκρίνεις την αστυνομία με τον Μπάτμαν».

Και δεν είναι μόνο τα γκολ του Μέσι που φοβίζουν τη Σεβίλλη, αλλά και το γεγονός ότι απέναντι της έχει σπάσει κάποια σημαντικά ρεκόρ. Με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο στο 2010, η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 5-0. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ σκόραρε δις και ξεπέρασε τα 100 γκολ με τη φανέλα των Καταλανών στην La Liga σε ηλικία μόλις 22 ετών. Τέσσερα χρόνια αργότερα, μ’ ένα χατ τρικ του στο «Καμπ Νου» ξεπέρασε τα 251 γκολ του Τέλμο Θάρα και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της La Liga σε ηλικία 27 ετών.

Γκολ σε 18 τελικούς

Το τρομερό με τον Μέσι είναι ότι συνεχώς προσθέτει τίτλους στο παλμαρέ του, χωρίς να σταματάει. Συνολικά έχει κατακτήσει 30 τρόπαια, όσα και ο Αντρές Ινιέστα. Το ρεκόρ του είναι απίθανο: 4 Champions League, 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, 3 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 7 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 5 Κύπελλα Ισπανίας και 8 πρωταθλήματα.

Έχει αγωνιστεί σε 26 τελικούς με την Μπαρτσελόνα (οι 10 σε διπλές αναμετρήσεις), από τους οποίους έχει κερδίσει τους 20, έχοντας πετύχει παράλληλα 27 γκολ. Τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν καθοριστικά. Συνολικά έχει βρει δίχτυα σε 18 τελικούς, ενώ έχει μοιράσει και 12 ασίστ.

Ο φετινός θα είναι ο όγδοος τελικός του στο Κύπελλο Ισπανίας, με τον ίδιο να έχει πέντε κατακτήσεις. Μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του έγινε το 2015 κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, όταν και πέτυχε δύο από τα τρία γκολ των «μπλαουγκράνα»(3-1), το ένα εξ αυτών μ΄ένα εκπληκτικό σλάλομ.

Αξίζει να θυμίσουμε πως ο Μέσι είναι πρώτος σκόρερ στη La Liga με 29 γκολ, ένα λιγότερο από τον Μοχάμεντ Σαλάχ, που είναι πρώτος στη «μάχη» για το Χρυσό Παπούτσι. Στο κύπελλο Ισπανίας έχει βρει δίχτυα τρεις φορές, όσα και ο Μπεν Γιεντέρ της Σεβίλλης, αλλά έχει τρία λιγότερα από τον άσημο Βίκτορ Κούρτο της Μούρθια που φιγουράρει στην πρώτη θέση των σκόρερ. Οπότε ο Αργεντινός χρειάζεται τουλάχιστον τρία γκολ στον τελικό για να βρεθεί στην κορυφή της σχετικής λίστας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ