Αρτούρ : «Για αυτό αποφάσισα να πάω στην Μπαρτσελόνα» (vid)

Αρτούρ : «Για αυτό αποφάσισα να πάω στην Μπαρτσελόνα» (vid)

Για τη θέση στην οποία αποδίδει καλύτερα, το αγωνιστικό στιλ, τις συγκρίσεις με τον Τσάβι, το λόγο που αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της Μπαρτσελόνα αλλά και για το αν οι «μπλαουγκράνα» έχουν αλλάξει υπό τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε, μίλησε ο Αρτούρ Μέλο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Sport».

Στην Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αρτούρ Μέλο, με τους «μπλαουγκράνα» να φθάνουν σε συμφωνία με την Γκρέμιο πριν από περίπου δέκα ημέρες και να αποκτούν το δικαίωμα να πάρουν τον βραζιλιάνο στη Βαρκελώνη, εφόσον το καλοκαίρι ενεργοποιήσουν την προβλεπόμενη ρήτρα ύψους 30.000.000 ευρώ.

Ο 21χρονος χαφ, ο οποίος θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ηλικίας του στη «χώρα του καφέ», μίλησε στην Sport για την επικείμενη μετεγγραφή του στην Μπαρτσελόνα, αποκαλύπτοντας τον λόγο που αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση των Καταλανών. Επιπροσθέτως, μίλησε μεταξύ άλλων για τη θέση στην οποία αποδίδει καλύτερα, το αγωνιστικό του στιλ, τις συγκρίσεις με τον Τσάβι αλλά και για το αν οι «μπλαουγκράνα» έχουν αλλάξει υπό τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε..

«Στην Γκρέμιο παίζω σαν αμυντικός μέσος σε διάταξη των δύο, με μεγαλύτερη έμφαση στο δημιουργικό κομμάτι. Μερικές φορές με ρωτάνε που προτιμώ να παίζω. Λέω ότι δεν έχω συγκεκριμένη θέση, εξαρτάται από το πώς παίζει η ομάδα. Αυτό, θα πρέπει να το αποφασίσω ο προπονητής της Μπαρτσελόνα. Είμαι έτοιμος να παίξω όπου μου ζητηθεί γιατί θέλω να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Πρώτα από όλα, πρέπει να σκέφτεσαι την ομάδα», ανέφερε αρχικά.

«Είναι έπαινος για εμένα το να λένε ότι το ποδοσφαιρικό μου στιλ είναι περισσότερο ευρωπαϊκό, παρά βραζιλιάνικο. Το λένε συχνά και θέλω να το σκέφτομαι ως κάτι θετικό. Λένε ότι είμαι πολύ σκεπτόμενος, ότι εγώ καθορίζω το ρυθμό του παιχνιδιού. Είμαι χαρούμενος που το ακούω και ελπίζω να συνεχίσω να εξελίσσομαι καθημερινά. Προσωπικά νομίζω πως πρέπει να βελτιωθώ στην περιοχή και να τελειοποιήσω», πρόσθεσε.

https://www.youtube.com/watch?v=fJ8MBUhHhew

«Ο Τσάβι είναι ένας τεράστιος παίκτης (σε υπενθύμιση από τον δημοσιογράφο ότι ο Τοστάο, Βραζιλιάνος θρύλος της δεκαετίας του 1970, είπε ότι του μοιάζει ποδοσφαιρικά). Εγώ τώρα ξεκινάω τη διαδρομή μου, έχω μεγάλη απόσταση ακόμα να διανύσω, αλλά το να είμαι τόσο νέος και να με συγκρίνουν με τέτοιους ποδοσφαιριστές, μου δίνει ώθηση για να συνεχίσω να αναπτύσσομαι», τόνισε ο βραχύσωμος μέσος της Γκρέμιο.

Εν συνεχεία, υποστήριξε πως «για εμένα, η φετινή Μπαρτσελόνα δεν έχει μεγάλη απόκλιση σε σχέση με αυτό που ξέραμε. Είναι μια ομάδα με πλούσιο ταλέντο, μια ομάδα που ξέρει τι θέλει, που ξέρει πως να κάνει τον αντίπαλο να υποφέρει, που ξέρει πως να εκμεταλλεύεται τα δυνατά της σημεία, όπως είναι η κατοχή της μπάλας. Υπάρχουν παίκτες όπως ο Μέσι, ο Κουτίνιο και ο Λουίς Σουάρες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν το παιχνίδι. Για αυτό αποφάσισα να πάω στην Μπαρτσελόνα».

Τέλος, ο Αρτούρ αποκάλυψε ότι στην πατρίδα του έχει σαν σημείο αναφοράς τον Μαϊκόν, συμπαίκτη του στη Γκρέμιο, δεν εξέφρασε προτίμηση στο δίλημμα ασίστ ή γκολ, χαρακτήρισε προτέρημα τον ωριμότητά και την ταπεινότητά του («με βοήθησε πολύ σε αυτό το γεγονός ότι έφυγα στα 14 από το σπίτι, είχα από μικρός τις δικές μου ευθύνες, κάτι που δεν θα συνέβαινε αν έμενα με την οικογένειά μου») και προανήγγειλε πως όταν ολοκληρωθεί η μετεγγραφή, στη Βαρκελώνη θα τον ακολουθήσουν η μητέρα, ο πατέρας και η αδερφή του, που ζουν στο Πόρτο Αλέγκρε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ