Μπαρτσελόνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-0

Μπαρτσελόνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-0

Η Μπαρτσελόνα έπαιξε μπάλα για ένα ημίχρονο, το οποίο όμως ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο (2-0). Τρομερό σερί των Καταλανών κόντρα στους Βάσκους, ρεκόρ για τον Μέσι, τρία δοκάρια για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε που έκανε ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο από τα δύο «τεστ» πριν την επίσκεψη της Ρόμα για τους «8» του Champions League η Μπαρτσελόνα φόρτσαρε για ένα ημίχρονο, έβαλε δύο γκολ κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο (2-0) και διεύρυνε το αήττητο σερί της στο ισπανικό πρωτάθλημα, κάνοντας ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.  

Οι «μπλαουγκράνα» προειδοποίησαν στο 4′ με τον Λιονέλ Μέσι και τέσσερα λεπτά αργότερα άνοιξαν το σκορ, με τον -εκτεθειμένο στην αρχή της φάσης- Ζόρντι Άλμπα να γυρίζει από τα αριστερά και τον Πάκο Αλκάθερ να νικά με πλασέ τον Κέπα. Ο Αργεντινός μάγος συνέχισε με τις χαμένες ευκαιρίες (11′, 12′), ο Φιλίπε Κουτίνιο είχε δοκάρι στο 14′, ο Κέπα σταμάτησε τον Πάκο στο 26′, όχι όμως και την τέταρτη απόπειρα του ηγέτη των Καταλανών.

Στο 30′ ο Ντεμπελέ έστρωσε στον Λέο (έχει οκτώ γκολ τις τελευταίες 27 ημέρες)!, αυτός από το ύψος του τόξου της μεγάλης περιοχής σημάδεψε την δεξιά γωνία, με τον γκολκίπερ της Αθλέτικ Μπιλμπάο να πέφτει αλλά να μην μπορεί να αποτρέψει το 2-0. Αυτό ήταν το έκτο φετινό γκολ του Μέσι εκτός περιοχής (τα άλλα πέντε είναι με φάουλ), με τον Αργεντινό να γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος με τουλάχιστον 25 γκολ σε εννιά σερί σεζόν!

O Κουτίνιο είδε στο 35′ την μπάλα να καταλήγει ξανά στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ την ίδια κατάληξη (σε διαφορετικό όμως σημείο, στο δεξί αυτή τη φορά) είχε και το σουτ του Παουλίνιο στο 44′, με την Μπαρτσελόνα να φθάνει τα 38 δοκάρια τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις: 18 έχει ο Μέσι, επτά ο Λουίς Σουάρες, από τρεις οι Πικέ, Κουτίνι, Παουλίνιο και από ένα οι Ράκιτιτς, Άλμπα, Ντεουλοφέου, Μπουσκέτς, Βερμάλεν και Σέρτζι Ρομπέρτο.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στο δεύτερο ημίχρονο, με την μοναδική μεγάλη ευκαιρία να έρχεται δια ποδός Μέσι στο 88′. Η Μπαρτσελόνα πήρε το τρίποντο, ανέβηκε στους 75 βαθμούς και στο +11 από την Ατλέτικο Μαδρίτης, που φιλοξενείται σε λίγη ώρα από την Βιγιαρεάλ, κάνοντας έτσι ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Οι «μπλαουγκράνα» έφθασαν έτσι τα 36 σερί ματς πρωταθλήματος χωρίς ήττα (το ρεκόρ κατέχει η Ρεάλ Σοσιεδάδ με 38 παιχνίδια), νίκησαν για 14η συνεχόμενη χρονιά την Μπιλμπάο στο Καμπ Νόου, με τους Βάσκους να έχουν να κρατήσουν το μηδέν στην έδρα της πρωτοπόρου του πρωταθλήματος από τις 14 Απριλίου του 1985! Έκτοτε και στα 33 παιχνίδια έχει δει την εστία της να παραβιάζεται τουλάχιστον μια φορά.

Πέραν του Μέσι, ρεκόρ έκανε και ο Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν, ο οποίος έχει δεχθεί μόλις 13 γκολ μετά το πέρας της 29ης αγωνιστικής, καταρρίπτοντας την επίδοση του Βίκτορ Βαλδές από την σεζόν 2010/11 (15 γκολ παθητικό), ενώ ο Ερνέστο Βαλβέρδε έφθασε τα 29 παιχνίδια πρωταθλήματος δίχως ήττα, κυνηγώντας τους Γκουαρδιόλα (31) και Ορμαετσέα (32) που πρωτοπορούν στη σχετική λίστα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ