Σεβίλλη : Ο «αθόρυβος» Βισάμ Μπεν Γεντέρ, στους κορυφαίους Γάλλους στράικερ (vid)

Σεβίλλη : Ο «αθόρυβος» Βισάμ Μπεν Γεντέρ, στους κορυφαίους Γάλλους στράικερ (vid)

Με σταθερά βήματα, ο Βισάμ Μπεν Γεντέρ έφθασε τα 106 γκολ τα τελευταία πεντέμισι χρόνια και με μόλις τρεις συμπατριώτες του να έχουν σκοράρει περισσότερα σε αυτό το διάστημα, η κλήση του στην εθνική Γαλλίας, σίγουρα δεν θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση. 

Δεν είναι ο παίκτης ο λαμπερός, δεν είναι ο παίκτης ο μοδάτος, δεν είναι ο στράικερ ο killer, δεν είναι ο παίκτης που θα σου έρθει στο μυαλό άμα κάτσεις να σκεφτείς τους καλύτερους Γάλλους εν ενεργεία επιθετικούς. Και (ίσως) όχι άδικα. Ο Βισάμ Μπεν Γεντέρ, όμως, έχει καταφέρει να φιγουράρει ανάμεσα στους κορυφαίους σκόρερ ανάμεσα στους συμπατριώτες του, κάτι που έφερε άλλωστε και την κλήση του στους «τρικολόρ», με τους οποίους θα έχει την ευκαιρία να ντεμπουτάρει (έστω και ανεπίσημα) στα προσεχή φιλικά.

Ο βραχύσωμος επιθετικός ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο με τη φανέλα της Τουλούζ, με τη Σεβίλλη να τον ανακαλύπτει το 2016, να δίνει 9.500.000 ευρώ στους Γάλλους και να τον κάνει κάτοικο Ανδαλουσίας. Η μετεγγραφή έπιασε τόπο, ήρθε να προστεθεί στις δεκάδες επιτυχημένες που έγιναν επί εποχής Μόντσι και ο Μπεν Γεντέρ έχει πάρει επ’ ώμου την… παραγωγική διαδικασία, όντας μακράν του δεύτερου ο πρώτος σκόρερ της φετινής σεζόν για την ομάδα του Βιντσέτσο Μοντέλα.

https://twitter.com/WhoScored/status/974276534725996550

Από την αρχή της σεζόν 2012/13 μέχρι και σήμερα, δηλαδή τα τελευταία 5½ χρόνια, ο Βισάμ Μπεν Γεντέρ έχει πετύχει 106 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, με τα δύο τελευταία, να χαρίζουν μάλιστα στην ομάδα του τη σπουδαία νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο Ολντ Τράφορντ (2-1) και την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Champions League. Μπήκε στο 72′ αντί του Μουριέλ, έκανε το 1-0 στο 74′ και τέσσερα λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα του, προκαλώντας… πανζουρλισμό στους οπαδούς της ομάδας του.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, μονάχα τρεις συμπατριώτες του, ανάμεσα σε αυτούς που αγωνίζονται στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία), έχουν σκοράρει περισσότερα γκολ από τον 27χρονο άσο της Σεβίλλης σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτός με τα περισσότερα είναι ο Αντουάν Γκριεζμάν, που έφθασε τα 135 στον αγώνα με την Λοκομοτίβ Μόσχας, ακολουθεί ο Αλεξάντρε Λακαζέτ των 126 γκολ και ο Καρίμ Μπενζεμά των 121 γκολ, με τον Μπεν Γεντέρ να έχει όσα και ο Ολιβέρ Ζιρού.

Αναλυτικά τα γκολ του Μπεν Γεντέρ

2012/13 (Τουλούζ): 34 συμμετοχές με 15 γκολ στη Ligue 1

2013/14 (Τουλούζ): 38 συμμετοχές με 16 γκολ στη Ligue 1, δύο συμμετοχές με ένα γκολ στο γαλλικό Ligue Cup

2014/15 (Τουλούζ): 36 συμμετοχές με 14 γκολ στη Ligue 1, μια συμμετοχή μια ένα γκολ στο Κύπελλο Γαλλίας

2015/16 (Τουλούζ): 35 συμμετοχές με 17 γκολ στη Ligue 1, τέσσερις συμμετοχές με πέντε γκολ στο γαλλικό Ligue Cup δύο συμμετοχές με ένα γκολ στο Κύπελλο Γαλλίας

2016/17 (Σεβίλλη): 31 συμμετοχές με 11 γκολ στη La Liga, πέντε συμμετοχές με δύο γκολ στο Champions League, τέσσερις συμμετοχές με πέντε γκολ στο Κύπελλο Ισπανίας

2017/18 (Σεβίλλη): 19 συμμετοχές με 6 γκολ στη La Liga, επτά συμμετοχές με οκτώ γκολ στο Champions League, έξι συμμετοχές με τρία γκολ στο Κύπελλο Ισπανίας, δύο συμμετοχές με δύο γκολ στα προκριματικά του Champions League

https://www.youtube.com/watch?v=uHQFbNWDn_A

https://www.youtube.com/watch?v=M7YTWFvIFXk

https://www.youtube.com/watch?v=7WRhEi-uvIc

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ