Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

Με το 600ο γκολ του Λιονέλ Μέσι στην καριέρα του, το οποίο προήλθε από απευθείας εκτέλεση φάουλ, η Μπαρτσελόνα επικράτησε 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης, την άφησε στο -8 και πήρε -εκ νέου- τεράστιο προβάδισμα για την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ήταν ένα ματς δίχως αύριο, μεταξύ των δύο πρωτοπόρων του ισπανικού πρωταθλήματος. Η Μπαρτσελόνα βολευόταν ακόμα και με ισοπαλία, η Ατλέτικο Μαδρίτης ήθελε διπλό προκειμένου να μειώσει στους δύο βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή και να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για τίτλο. Ο Μέσι δεν ήθελε να μπει η ομάδα του σε περιπέτειες και με δικό του γκολ, την έφερε μια ανάσα από το 25ο πρωτάθλημά της!

Με τρομερή εκτέλεση φάουλ στο 26′ ο Αργεντινός σούπερ σταρ νίκησε τον Όμπλακ στο δεξί του «γάμα» και έβαλε την Μπαρτσελόνα σε θέση οδηγού. Αυτό ήταν το 600ο γκολ στην καριέρα του (539 σε συλλογικό επίπεδο, 61 με την εθνική του ομάδα), ενώ έφθασε τα 28 κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης (μόνο με τη Σεβίλλη έχει περισσότερα), τα 35 τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και τα 373 συνολικά στο πρωτάθλημα!

Παράλληλα, ο ηγέτης των Μπλαουγκράνα έφθασε τους τρεις σερί αγώνες με γκολ από φάουλ (το έχει καταφέρει ξανά, είχε μεσολαβήσει, όμως και αγώνας Κυπέλλου) και έγινε ο πρώτος που το καταφέρνει τα τελευταία 30 χρόνια στην ιβηρική χώρα. Γενικά έφθασε τα πέντε στο φετινό πρωτάθλημα (τα περισσότερα από κάθε άλλον στην Ευρώπη) και τα 39 συνολικά στην καριέρα του, έχοντας έξι εξ αυτών με το εθνόσημο.

Τα 600 γκολ του Μέσι ανά ομάδα/χώρα

Η Μπαρτσελόνα απείλησε στο 33′ με τον Λουίς Σουάρες, η προσπάθειά του, όμως, κόπηκε από τους αμυνόμενους, με τον Αντρές Ινιέστα να αποχωρεί τρία λεπτά αργότερα «λαβωμένος» και τον Αντρέ Γκόμες να παίρνει τη θέση του. Η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε πρωτοβουλίες και διατήρησε για αρκετή ώρα την μπάλα στην κατοχή της, δεν μπόρεσε, όμως, να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Τερ Στέγκεν.

Στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού ακυρώθηκαν ορθώς δύο γκολ ως οφσάιντ, ένα για κάθε ομάδα (στο 77′ του Λουίς Σουάρες, στο 86′ του Ντιέγκο Κόστα), με τους γηπεδούχους να έχουν δύο ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά τον Όμπλακ να βγάζει το εξαιρετικό σουτ του Μπουσκέτς στο 79′ και τον Σουάρες να βλέπει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι μετά το σουτ του.

O Χεσούς Χιλ Μανθάνο σφύριξε για τελευταία φορά όταν συμπληρώθηκαν τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων, με την Μπαρτσελόνα να πανηγυρίζει την 21η νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα και ένα τρίποντο που την έφερε αγκαλιά με τον τίτλο. Διπλά χαρούμενος ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που νίκησε για πρώτη φορά τον Ντιέγκο Σιμεόνε, μετά από οκτώ ήττες (έξι στο πρωτάθλημα, δύο στο Κύπελλο) και τέσσερις ισοπαλίες.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα (36′ Γκόμες), Κουτίνιο, Μέσι, Σουάρες

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Βρσάλικο (59′ Κορέα), Χιμένεθ, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς (75′ Λούκας), Γκάμπι (66′ Γκαμεϊρό), Παρτέι, Νιγκέθ, Κόκε, Γκριεζμάν, Ντιέγκο Κόστα

Λεβάντε – Εσπανιόλ 1-1 

Στο μεσημεριανό ματς της La Liga, Λεβάντε και Εσπανιόλ ήρθαν ισόπαλες 1-1, ένα αποτέλεσμα που άφησε την πρώτη πολύ κοντά στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 55′ με πέναλτι του Μοράλες (είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με πέντε γκολ, είχε όμως να σκοράρει από τις 29/10) και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ σε παιχνίδι της La Liga για πρώτη φορά μετά τις 19/11, κόντρα στη Λας Πάλμας.

Οι Καταλανοί όμως είχαν απάντηση και ισοφάρισαν στο 90+1′ με τον Λέο Μπαπτιστάτο, ο οποίος έχει πετύχει εκτός έδρας τα τέσσερα από τα πέντε γκολ του στο πρωτάθλημα! Η Λεβάντε έμεινε έτσι μακριά από τη νίκη για 15ο σερί παιχνίδι, θέτοντας νέο αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία τους στη La Liga, με την Εσπανιόλ να έχει πάρει τους επτά από τους 32 βαθμούς της στον επιπρόσθετο χρόνο!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ