Μπαρτσελόνα – Χιρόνα 6-1

Μπαρτσελόνα – Χιρόνα 6-1

Με χατ-τρικ του Λουίς Σουάρες, δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι κι ένα του Φελίπε Κουτίνιο, η Μπαρτσελόνα διέσυρε τη Χιρόνα που... τόλμησε να προηγηθεί στο Καμπ Νου και έκανε ένα ακόμα βήμα στην πραγματοποίηση της: Υπόθεσης Μπαρτσελόνα.

Ο Μπράιαν Ντε Πάλμα Αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος αποδίδει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ιστορία του Καρλίτο Μπριγκάντε (Αλ Πατσίνο) να ξεφύγει από το εγκληματικό του παρελθόν, από αυτό που τον ορίζει ως άνθρωπο. Όλα αυτά στην ταινία Υπόθεση Καρλίτο ή αν προτιμάτε Carlito’s way.

Η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε θέλει να ξεφύγει από όσα την όρισαν την περασμένη δεκαετία ως την καλύτερη ομάδα του κόσμου, θέλει να ξεφύγει από το «η Μπαρτσελόνα του Κρόιφ» και το «η Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα» και να χτίσει εκ νέου το όνομά της στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ήρθε η ώρα να γυρίσει η σελίδα, να γραφτεί στην Υπόθεση Μπαρτσελόνα, το κεφάλαιο Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Το βράδυ του Σαββάτου (24/02) κόντρα στην νεοφώτιστη Χιρόνα που έχει ευρωπαϊκές βλέψεις, οι Καταλανοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 3ο λεπτό, όμως αυτό δεν ήταν πρόβλημα, αφού στη συνέχεια τη διέλυσαν, με σκόρερ τους Λουίς Σουάρες (χατ-τρικ), Λιονέλ Μέσι και Φελίπε Κουτίνιο για το τελικό: 6-1.

O Βαλβέρδε τους έριξε όλους στη μάχη: Μέσι, Σουάρες, Κοουτίνιο, Ντεμπελέ. Είπαμε καλείται να χαράξει τα δικά του μονοπάτια. Ο Πόρτου στην πρώτη φάση του παιχνιδιού, άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους που μάλλον είχαν… άγνοια κινδύνου.  Η απάντηση ήταν άμεση από τους γηπεδούχους. Ωραία ασίστ του Μέσι, Σουάρες και 1-1 στο 5′! Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Αργεντινός με ωραία ατομική ενέργεια έκανε το 2-1 και έξι λεπτά αργότερα (στο 36′) με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ το 3-1.

Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου παραδόθηκαν μαθήματα ιδανικής αντεπίθεσης. Ο Μέσι στον Κουτίνιο, εκείνος στον Σουάρες και… εγένετο 4-1. Στο 66ο λεπτό ο Κουτίνιο προσέθεσε κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ με τρομερό φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής «γράφοντας» το 5-1 (το πρώτο του τέρμα με την μπλαουγκράνα φανέλα) και δέκα λεπτά μετά, ο Λουίς Σουάρες διαμόρφωσε το τελικό 6-1 εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Ουσμάν Ντεμπελέ.

Μία ακόμα νίκη, ένα ακόμα ποδοσφαιρικό υπερθέαμα, μια ακόμα σελίδα στο νέο κεφάλαιο της «Υπόθεσης Μπαρτσελόνα» η οποία συνεχίζει αήττητη (27 νίκες/ 5 ισοπαλίες) στη φετινή La Liga, μέσα σε όλους τους στόχους της (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League) στο +10 από την δεύτερη Ατλέτικο Μαδρίτης…

https://www.youtube.com/watch?v=NOYhC4U8VDU

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ