Ρεάλ Μαδρίτης : Σέρχιο Ράμος, ο μεγαλύτερος «καρτάκιας» στην ιστορία της La Liga! (pic/vid)

Ρεάλ Μαδρίτης : Σέρχιο Ράμος, ο μεγαλύτερος «καρτάκιας» στην ιστορία της La Liga! (pic/vid)

Μπορεί με το γκολ του στο 90' να «κλείδωσε» το τρίποντο της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Λεγκανές, μισή ώρα νωρίτερα, όμως, ο Σέρχιο Ράμος φρόντισε να περαστεί το όνομά του στα στατιστικά κιτάπια του ισπανικού πρωταθλήματος. 

Είναι από τους κορυφαίους και πληρέστερους αμυντικούς του πλανήτη. Αυτό δεν χωρά αμφισβήτηση. Πέραν της προσφοράς του στα μετόπισθεν, συμβάλλει τα μέγιστα και επιθετικά, έχοντας στο ενεργητικό του ορισμένα πολύ κρίσιμα γκολ, με αποκορύφωμα φυσικά αυτό στον τελικό του Champions League του 2014.

Σήμερα βρήκε για μια ακόμα φορά δίχτυα. Με το γκολ του στο 90′ «κλείδωσε» το τρίποντο της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Λεγκανές, έφθασε τα 54 στην Primera Division (ξεπέρασε τον Φερνάντο Ιέρο και κυνηγά πλέον τον πρωτοπόρο της σχετικής λίστας, Ρόναλντ Κούμαν, που έχει 67 γκολ με 46 πέναλτι), τα 72 ανεξαρτήτως διοργάνωσης με τους Μερένχες και τα 90 συνολικά στην καριέρα του.

Μισή ώρα πριν το γκολ του όμως «επιβεβαίωσε» τη μεγάλη αδυναμία του: την έφεση του στις κάρτες. Στο 57ο λεπτό, ο Γκονζάλεθ Γκονζάλεθ τον «κιτρίνισε» για κράτημα, με την κάρτα αυτή να είναι ιστορική και… αρκετή για να περάσει το όνομα του 31χρονου κεντρικού αμυντικού στα στατιστικά κιτάπια του πρωταθλήματος.

Ο Σέρχιο Ράμος έφθασε τις 163 κίτρινες κάρτες στην Primera Division και είναι από το βράδυ της 21ης Φεβρουαρίου του 2018 ο ποδοσφαιριστής που έχει αντικρίσει περισσότερες από κάθε άλλον στην ιστορία του πρωταθλήματος, ενώ κρατά εδώ και εβδομάδες το ρεκόρ των περισσότερων αποβολών (19 στον αριθμό).

Ο αρχηγός της «βασίλισσας» ξεπέρασε λοιπόν τον Αλμπέρτο Λόπο των 162 κίτρινων καρτών, τον 37χρονο Καταλανό παλαίμαχο κεντρικό αμυντικό που αγωνίστηκε στη La Liga με τις φανέλες των Εσπανιόλ (1999-2006), Ντεπορτίβο λα Κορούνια (2006-2011 και 2014-2016) και Χετάφε (2011-2014) και ήταν ευρέως γνωστός για το δυναμικό, πολλές φορές στα όρια του αντιαθλητικού παιχνίδι του.

Όταν ο Ράμος ξεφεύγει… 

… και όταν αποβάλλεται 

https://www.youtube.com/watch?v=pjOb19DM-8U

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ