Μπαρτσελόνα : «Κλείνει» για το 2019 τον Αρτούρ

Μπαρτσελόνα : «Κλείνει» για το 2019 τον Αρτούρ

Μπαρτσελόνα και Γκρέμιο είναι πολύ κοντά στο να συμφωνήσουν για τη μετεγγραφή του Αρτούρ. Ποιο το κόστος της πιθανής μετακίνησης, ποια τα μπόνους και γιατί η υποχώρηση των Μπλαουγκράνα σε μια απαίτηση των Βραζιλιάνων, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απρόσκοπτη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Σε πολύ καλό -αν όχι τελικό- στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Μπαρτσελόνα με την Γκρέμιο, σχετικά με τη μετεγγραφή του Αρτούρ Μέλο στην πρώτη. Όπως αναφέρει η Mundo Deportivo, ο αθλητικός διευθυντής των Καταλανών, Ρόμπερτ Φερνάντεθ, συναντήθηκε στο Πόρτο Αλέγκρε αρχικά με τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή, Χόρχε Μασάδο και εν συνεχεία με τους διοικούντες τον βραζιλιάνο σύλλογο.

Η δεύτερη συνάντηση έλαβε χώρα στην Arena de Gremio, διήρκεσε περίπου 50 λεπτά, με την Γκρέμιο να εκπροσωπεί ο διευθύνων σύμβουλος Κάρλος Αμοντέου και ο εκτελεστικός διευθυντής Αντρέ Ζανότα, ενώ τον Φερνάντεθ συνόδευσε ο Αντρέ Κάρι, ο άνθρωπος που εδώ και χρόνια τρέχει τις περισσότερες υποθέσεις της Μπαρτσελόνα στη χώρα του καφέ, έχοντας μάλιστα σημαίνων ρόλο σε αυτή του Νεϊμάρ.

Η συνάντηση και η κουβέντα των τεσσάρων αντρών έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με το UOL Esporte να μεταδίδει μάλιστα ότι βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, με την οριστική απάντηση της Γκρέμιο να αναμένεται τα επόμενα 24ωρα. Ρόλο «κλειδί» σε αυτό έπαιξε ο συμβιβασμός των Μπλαουγκράνα στην πρόταση των Βραζιλιάνων να διατηρήσουν τον παίκτη στις τάξεις τους, ως τον Γενάρη του 2019.

Το κόστος της μετεγγραφής θα ανέλθει στα 30 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που σύμφωνα με τις πληροφορίες προσπαθούν να ρίξουν οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα από τη στιγμή που θα τον δώσουν δανεικό για ένα χρόνο, ενώ θα υπάρχουν και μπόνους επίτευξης στόχων, που θα αγγίξουν τα 10 εκατομμύρια: τα μισά θα καταβληθούν βάσει των εμφανίσεων και των επιδόσεών του και τα άλλα μισά εφόσον ανανεώσει κάποτε το συμβόλαιό του.

Ο Ρομίλντο Μπολζάν, πρόεδρος της Γκρέμιο, επιβεβαίωσε τις επαφές με την Μπαρτσελόνα και αναμένεται να συμμετάσχει και ο ίδιος στις συναντήσεις που θα διεξαχθούν σήμερα (20/2) και αύριο (21/2), ενώ οι δύο άνθρωποι των Μπλαουγκράνα βρίσκονται συνεχώς σε επαφή με τους Πεπ Σεγούρα και Όσκαρ Γκράου, γενικό διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος και εκτελεστικό διευθυντή αντίστοιχα.

Γεννημένος στις 12 Αυγούστου του 1996 στην Γκοϊάνια, ο Αρτούρ Μέλο εντάχθηκε από μικρός στα τμήματα υποδομής της Γκρέμιο και έφθασε πριν από ένα χρόνο στην πρώτη ομάδα. Στα 21 του, ο βραχύσωμος Βραζιλιάνος χαφ έχει γίνει ηγέτης στη μεσαία γραμμή της ομάδας του και έχει τραβήξει αρκετά ευρωπαϊκά μάτια πάνω του, με την Μπαρτσελόνα να είναι όμως η μοναδική που έχει μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων και να ετοιμάζεται μάλιστα να «κλείσει» τον ποδοσφαιριστή, που αγωνιστικά θυμίζει το στιλ των Τσάβι και Ινιέστα, χωρίς βέβαια να γίνεται ποιοτική σύγκριση μεταξύ τους.

O Αρτούρ εν δράσει

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ