Μπαρτσελόνα : Το Ανοέτα, δυσκολότερο από το Μπερναμπέου (vid)

Μπαρτσελόνα : Το Ανοέτα, δυσκολότερο από το Μπερναμπέου (vid)

Τον κακό της δαίμονα -όσον αφορά τα εκτός έδρας ματς- αντιμετωπίζει το βράδυ της Κυριακής (14/1) η Μπαρτσελόνα και to10.gr θυμίζει τις τελευταίες επισκέψεις των «μπλαουγκράνα» στην έδρα των Βάσκων.

«Είναι μια πρόκληση για εμάς. Όλοι δυσκολεύονται εκεί πέρα. Μερικές φορές, υπάρχουν κάποια γήπεδα που νικά πιο δύσκολα. Αυτό όμως (σ.σ.: το αρνητικό σερί της Μπαρτσελόνα) ανήκει στο παρελθόν. Εμείς πρέπει να γράψουμε το μέλλον». Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για την επίσκεψη των Μπλαουγκράνα στο Ανοέτα, την έδρα – κακό δαίμονα τους τα τελευταία χρόνια.

Από την επιστροφή της Ρεάλ Σοσιεδάδ στη La Liga και έπειτα, οι ποδοσφαιριστές των Καταλανών δυσκολεύονται ιδιαίτερα στις επισκέψεις τους στο «σπίτι» των Βάσκων. Όχι απλά δυσκολεύονται. Δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν ούτε ένα από τα τελευταία επτά παιχνίδια που έχουν δώσει στο Ανοέτα, μετρώντας στο ίδιο χρονικό διάστημα πέντε διπλά σε clasico πρωταθλήματος στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου!

Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά…

2010/11: Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-1, Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-1
2011/12: Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-3, Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-2
2012/13: Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-1, Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 3-2
2013/14: Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 3-4, Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 3-1
2014/15: Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 3-1, Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 1-0
2015/16: Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-4, Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 1-0
2016/17: Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-3, Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 1-1
2017/18: Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-3, Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 14/1, 21:45

Η τελευταία νίκη της Μπαρτσελόνα στην έδρα της Ρεάλ Σοσιεδάδ χρονολογείται στις 5 Μαΐου του 2007. Εκείνο το Σάββατο, η ομάδα του Φρανκ Ράικαρντ (τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα) επικράτησε 2-0, με τον Ροναλντίνιο να δημιουργεί και τα δύο γκολ, τα οποία σημείωσαν ο Αντρές Ινιέστα (47′) και ο Σάμουελ Ετό (88′). Η ενδεκάδα των Μπλαουγκράνα σε εκείνη την αναμέτρηση αποτελούταν από τους Βίκτορ Βαλδές, Κάρλες Πουγιόλ, Λίλιαν Τουράμ, Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ, Τζιανλούκα Ζαμπρότα, Εντμίλσον, Ροναλντίνιο, Τσάβι, Ετό, Αντρές Ινιέστα και Λιονέλ Μέσι, με τους δύο τελευταίους να είναι οι μοναδικοί που βρίσκονται μέχρι και σήμερα στο ρόστερ της Κυπελλούχου Ισπανίας και πρωτοπόρου του φετινού πρωταθλήματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ