Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Καρασαλίδης στο 29ο λεπτό, ο Ατρόμητος επικράτησε τους Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι με 1-0 και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Με δέκα παίκτες για 34 λεπτά οι Αρκάδες, λόγω της αποβολής του Σελίν.

Μετά το 0-1 της Τρίπολης, ο Ατρόμητος επικράτησε με το ίδιο σκορ (1-0) και στο Περιστέρι του Αστέρα, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκριση του στις «8» καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδας. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της συνάντησης, ο Αριστοτέλης Καρασαλίδης με κεφαλιά στο 29ο λεπτό. Με δέκα παίκτες τελείωσαν οι Αρκάδες, λόγω αποβολής του Σελίν στο 56ο λεπτό.

Θυμηθείτε εδώ το live της αναμέτρησης

Τις ευκαιρίες ο Αστέρας, το γκολ ο Ατρόμητος
Καλό ματς, κυρίως από πλευράς Αστέρα που κυνηγούσε το γκολ σε όλο το 45λεπτο, είχαμε στο πρώτο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή και απείλησαν 3-4 φορές, με τον Ατρόμητο από την πλευρά του να προσπαθεί να ρίξει το ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς ανώτεροι στο πρώτο 25λεπτο και απείλησαν με τους Κυριακόπουλο (4’ εκτέλεση φάουλ), Μανιά (5’ σουτ στην πλάτη της άμυνας), Ιγκλέσιας (15’ κεφαλιά) και Τσιλιανίδη (24’ σουτ).

Από εκείνο το σημείο όμως και μετά ο Ατρόμητος ισορρόπησε την κατάσταση. Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την άμυνα τους, περιορίζοντας τους κενούς χώρους ενώ στην πρώτη ουσιαστικά καλή επιθετική τους προσπάθεια, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Γιαννούλη, ο Καρασαλίδης νίκησε όλη την αντίπαλη άμυνα με κεφαλιά για το 1-0! Τίποτα δεν άλλαξε ως την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τον Ουάρντα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι στο 34’, χάρη σε έναν «κεραυνό» που εξαπέλυσε στο 34ο λεπτό από τα 30 μέτρα.

Μεγάλες ευκαιρίες ο Ατρόμητος, με δέκα ο Αστέρας
Στο 56’ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, καθώς ο Σελίν αντίκρισε η δεύτερη κίτρινη κάρτα (για τράβηγμα στον Ντιγκινί), με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Ετσι ο Ατρόμητος ήλεγξε σε γενικές ρυθμές τον ρυθμό και μάλιστα είχε 3-4 καλές φάσεις για να αυξήσει το σκορ, ακόμη και όταν οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με 11 ποδοσφαιριστές.

Για την ακρίβεια η ομάδα του Κάναντι απείλησει στο 53’ (Γιαννούλης σουτ), στο 54’ (Ουάρντα κεφαλιά στο δοκάρι), αλλά και στο 58’ (Μάντσν σουτ).
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Αστέρας το πάλεψε, έχοντας ένα ωραίο σουτ με τον Αντζούλα στο 85’ μέσα από την περιοχή το οποίο αποσόβησε ο Μίρκοβιτς με μεγάλη επέμβαση. Το 1-0 έμεινε ως το τέλος, τον Ατρόμητο να πανηγυρίζει την πρόκριση μαζί με τους περίπου 1000 οπαδούς του που βρέθηκαν στο βροχερό Περιστέρι.

Γήπεδο: Περιστερίου
Γκολ: 29’ Καρασαλίδης
Δοκάρια: 34’, 54’ Ουάρντα
Κίτρινες: 54’ Κυριακόπουλος, 79’ Καρασαλίδης – 12’, 56’ Σελίν
Κόκκινες: 56’ Σελίν
Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Γιάννης Τουμπακάρης (Αθηνών), Τιμολέων Γεωργακόπουλος (Πειραιά) Τέταρτος: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Χατζηισαΐας, Ούμπιδες (89’ Κυριακίδης), Ουάρντα, Καρασαλίδης, Ντιγκινί (68΄ Ντάουντα), Μάντσον, Σάκιτς, Βασιλακάκης (71’ Μπουσουλάτζιτς), Γιαννούλης, Ρισβάνης.
Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας (56’ Μπέρτος), Σελίν, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας (61’ Αντζούλας), Μουνάφο, Τόνσο, Τσιλιανίδης, Μανιάς (69΄Γκοντό).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ