Παναθηναϊκός – Λαμία 1-0

Παναθηναϊκός – Λαμία 1-0

Η Λαμία ολοκλήρωσε την έκπληξη κόντρα στον Παναθηναϊκό και τον απέκλεισε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος, χάνοντας μόλις με 1-0, τη στιγμή που οι πράσινοι χρειαζόντουσαν καθαρή νίκη με 3-0.

Τούτη τη φορά ο Παναθηναϊκός προσπάθησε. Έδειξε να το θέλει, δεν έκανε… τουρισμό, όπως έκανε στο πρώτο παιχνίδι. Όμως εκείνη η χιονισμένη βραδιά στη Λαμία ήταν τόσο βαριά για τους «πράσινους», που όσο κι αν ήθελαν, όσο κι αν προσπαθούσαν, δύσκολα θα έφταναν σε μια ανατροπή που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στο θεσμό του Κυπέλλου. Το γκολ του Μουνιέ ήρθε αργά και φυσικά δεν έφτανε για τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός που μπήκε στο ματς με πολύ επιθετικό προσανατολισμό και με τον Ουζουνίδη να έχει τοποθετήσει τον Άλτμαν κοντά στον Μολίνς, προκειμένου να έχει επί της ουσίας δύο επιθετικούς ώστε να βρει ένα γκολ νωρίς.

Οι πράσινοι πίεσαν, δημιούργησαν ευκαιρίες, με μεγαλύτερη όλων αυτή του Άλτμαν που σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Παντελιάδη να διώχνει πριν τη γραμμή και στη συνέχεια της φάσης τον Μουνιέ να πιάνει αέρα προ κενής εστίας, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το γρήγορο γκολ που επιθυμούσαν ώστε να αυξήσουν τις έτσι κι αλλιώς λίγες ελπίδες τους.

Την ίδια ώρα, η Λαμία είχε μεν αμυντικούς προσανατολισμούς, όμως ήταν και ξεκάθαρο πως έψαχνε τον τρόπο για να πετύχει ένα γκολ που θα της έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο. Και θα μπορούσε να το βρει με τους πολύ επικίνδυνους Πίτι και Ακόστα σε μία από τις αντεπιθέσεις του πρώτου μέρους, αν και οι δύο ήταν πιο ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια.

Φουλ επίθεση από Ουζουνίδη

Στο δεύτερο μέρος ο Ουζουνίδης τα έπαιξε όλα για όλα. Άφησε στο ματς τους Μολίνς, Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ, Μουνιέ, έβαλε και τους Χατζηγιοβάννη, Δώνη και Πίσπα, με τους δύο τελευταίους να πηγαίνουν στην περιοχή και να φτιάχνουν επιθετική τριάδα, όμως η Λαμία αντιδρούσε εξαιρετικά σε κάθε δυσκολία που έβρισκε μπροστά της.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ήταν αριστουργηματικά στημένη και είχε τις απαντήσεις, κρατώντας μακριά από την εστία τους παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι όσο περνούσε η ώρα προσπαθούσαν να βρουν το γκολ είτε με μακρινά σουτ, είτε από στημένη φάση.

Το κατάφεραν με τον Μουνιέ στο 78’, είχαν μπροστά τους ακόμα 15 λεπτά περίπου για να φτάσουν στην ολική ανατροπή, όμως το 3-0 ήταν τόσο δύσκολο όσο έμοιαζε εξ αρχής. Η Λαμία κράτησε την πρόκριση σφιχτά στην αγκαλιά της, μια πρόκριση που άξιζε 100% μετά τα δύο 90λεπτα και έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της.

Το κλειδί: Το πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός αν ήθελε να έχει ελπίδες θα έπρεπε να βρει ένα γκολ πριν τελειώσουν τα πρώτα 45 λεπτά. Δεν το κατάφερε, όσο κι αν πίεσε. Όσο η ώρα περνούσε η Λαμία έπαιρνε ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και εν τέλει κράτησε με σχετική ευκολία την πρόκριση.

Το 10άρι: Ο Χίλιεμαρκ θα μπορούσε να μπει εδώ, στη θέση του πολυτιμότερου, όμως η βραδιά ανήκει στη Λαμία. Και με αυτή τη λογική, όλοι οι παίκτες της αξίζουν να είναι σε θέση… mvp και των δύο αγώνων. Με προεξέχοντες τους Βάντερσον, Πίτι, Αναστασιάδη.

Στον πάγκο: Ο Λούκας Βιγιαφάνιες δεν τελείωσε σχεδόν καμία προσπάθεια, δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του και δεν μπόρεσε να κάνει όλα όσα του ζητούσε ο Ουζουνίδης. Έμεινε στο γήπεδο σε όλο το ματς ελλείψει άλλων ποιοτικών παικτών

Γιατί κόουτς: Ο Μπάμπης Τεννές αξίζει να ζει μια τέτοια βραδιά. Το πάλεψε, το πίστεψε, το μετέφερε στους παίκτες του και το πλατύ του χαμόγελο μετά το ματς έδειξε την ευτυχία του για κάτι τόσο σπουδαίο.

Παναθηναϊκός – Λαμία 1-0

Γκολ: 78’ Μουνιέ
Κίτρινες: Κίτρινες: 30′ Κουρμπέλης, 35′ Βιγιαφάνιες, 60′ Μολίνς, 62′ Αυλωνίτης/25′ Όμο, 67′ Πίτι, 70′ Κουτρουμάνος
Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Αυλωνίτης (77’ Πίσπας), Κουρμπέλης, Ινσούα, Βιγιαφάνιες, Τζανδάρης (58’ Δώνης), Χίλιεμαρκ, Μουνιέ, Αλτμαν (58’ Χατζηγιοβάνης), Μολίνς.

ΛΑΜΙΑ (Μ. Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Ομο, Αναστασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Μπλάζιτς, Αναστασόπουλος (60’ Κουτρομάνος), Παντελιάδης, Βάντερσον, Ακόστα (79’ Τσούκαλος), Πίτι (86’ Βουό).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ