Ξάνθη – ΑΕΛ 2-0

Ξάνθη – ΑΕΛ 2-0

Μετά από ένα ματς με πολλές κάρτες, και τρεις αποβολές, η ΑΕΛ, παρά την ήττα της με 0-2 από την Ξάνθη στα Πηγάδια, πήρε την πρόκριση για τις οκτώ καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σε ένα ματς με ένταση, πάρα πολλές κάρτες και τρεις αποβολές, η ΑΕΛ, παρά την ήττα της με 0-2 από την Ξάνθη στα Πηγάδια, πήρε την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι Ακρίτες σκόραραν με τους Μελιόπουλο (27’) και Σιλά (62’), ωστόσο το 3-0 του πρώτου αγώνα αποτέλεσμα «μαξιλαράκι» ασφαλείας για τους φιλοξενούμενους. Με δέκα παίκτες τελείωσαν το ματς οι Ακρίτες, καθώς στο 66’ έχασαν τον Ντουρίτσκοβιτς. Με εννιά τελείωσαν οι Θεσσαλοί, αφού στο 61’ αποβλήθηκε ο Ντέλετιτς ενώ στο 85’ την ίδια τύχη είχε και ο Καρατάσιος.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του ματς

Με αλλαγές οι δύο ομάδες

Οι δύο τεχνικοί παρέταξαν τις ομάδες τους αφήνοντας αρκετούς από τους λεγόμενους βασικούς εκτός 11άδας. Μάλιστα για την Ξάνθη χρησιμοποιήθηκε και ο νεοαποκτηθέντας Σέρβος Πίταρ Ντουρίτσκοβιτς που έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα στο πρόσφατο ματς με τη Λαμία.

Καλός ρυθμός, προβάδισμα για την Ξάνθη

Αρκετά καλό ματς είδαμε στο πρώτο ημίχρονο. Μπορεί να μην υπήρχαν οι πολλές κλασικές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, ωστόσο ο ρυθμός του ματς ήταν καλός, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά.

Μάλιστα το ενδιαφέρον μεγάλωσε καθώς το σκορ άνοιξε στο 27ο λεπτό από τους γηπεδούχους. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντουρίτσκοβιτς, νεαρός Μελιόπουλος με κεφαλιά νίκησε τον Θεοδωρόπουλο για το 1-0.

Ένταση μετά το γκολ

Μετά το τέρμα των γηπεδούχων, υπήρξε αρκετός εκνευρισμός στο ματς, με τον διαιτητή Σέζο να αναγκάζεται να δείξει αρκετές κίτρινες κάρτες ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του Β’ μέρους, ο Ράσταβατς αντικατέστησε τον Καμαρά με τον Ντε Λούκας, καθώς ο πρώτος επέστρεφε στην αγωνιστική δράση μετά από 3,5 μήνες με συνέπεια να μην είναι απολύτως έτοιμος.

Με δέκα η Ξάνθη με εννιά η ΑΕΛ, δεύτερο γκολ οι γηπεδούχοι!

Τα πρώτα 15 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου πέρασαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Στο 61’ όμως ο Ντέλετιτς αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα (για μαρκάρισμα στον Σβάρνα), με αποτέλεσμα να αφήσει τη ομάδα του με δέκα παίκτες!

Μάλιστα μόλις ένα λεπτό μετά την αποβολή, η Ξάνθη διπλασίασε τα τέρματά της (2-0) χάρη σε ένα εξαιρετικό σουτ του Σιλά έξω από την περιοχή.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να χαρούν την αριθμητική υπεροχή τους για πολύ, καθώς στο 66’ ο Ντουρίτσκοβιτς αντίκρισε επίσης δεύτερη κίτρινη κάρτα (φάνηκε να πατά τον Λαγό), με αποτέλεσμα και αυτός να αποβληθεί από το ματς.

Οι αποβολές δεν σταμάτησαν εδώ όμως, καθώς η ΑΕΛ έμεινε με εννέα παίκτες στο τελευταίο πεντάλεπτο, καθώς ο Καρατάσιος αντίκρισε δύο κίτρινες μέσα διάστημα έξι λεπτών!

Παρά την πίεση της Ξάνθης, στα τελευταία λεπτά, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αντέξουν και εν τέλει να πάρουν, έστω και αγχωτικά την πρόκριση.

ΞΑΝΘΗ – ΑΕΛ 2-0
Γκολ: 27’ Μελιόπουλος. 62’ Σιλά
Κίτρινες: 31’ Μεχία, 44’, 66’ Ντουρίτσκοβιτς, 45’ Καμαρά – 31’ Λαγός, 40’ Κριζμάν, 41’, 61’ Ντέλετιτς, 70’ Φατιόν, 79’, 85’ Καρατάσιος, 87’ Θεοδωρόπουλος
Κόκκινες: 66’ Ντουρίτσκοβιτς – 61’ Ντέλετιτς, 85’ Καρατάσιος.
Γήπεδο: Xanthi FC Arena
Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)
Βοηθοί: Πάτρας (Μακεδονίας), Κελάζογλου (Χαλκιδικής)

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σβαρνάς, Μελιόπουλος, Σιλά, Καμαρά (46’ Ντε Λούκας), Μεχία, Φασίδης (64’ Τριάδης), Ντουρίτσοβιτς, Κίκε (54’ Γέντρισεκ), Κάστρο.
ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Καρατάσιος, Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς, Ουάλας, Λαγός, Φατιόν, Κριζμάν (64’ Ρέντζας), Λεοζίνιο (56’ Μιλοσάβλιεβιτς), Ντέλετιτς, Περόνε (69’ Ναζλίδης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ