Ολυμπιακός – Πλατανίας 2-0

Ολυμπιακός – Πλατανίας 2-0

Ο Κέβιν Μιραλάς (ξανά) φόρεσε τα Ερυθρόλευκα και ένα κατά τα άλλα αδιάφορο ματς κυπέλλου με τον Πλατανιά (2-0) ξύπνησε τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Ο Τζούρτζεβιτς ταγκολ των πρωταθλητών (68΄, 90΄+2΄)

Και κάπως έτσι ένα κατά τα άλλα αδιάφορο ματς Κυπέλλου, που υπό κανονικές συνθήκες θα αποτελούσε αγγαρεία γίνεται κομμάτι της ιστορίας. Με τον Κέβιν Μιραλάς να είναι η αιτία. Ο Βέλγος σταρ ξαναφόρεσα τα Ερυθρόλευκα έπειτα από 2083 ημέρες και φυσικά η δική του επιστροφή χαρακτηρίζει όσα συνέβησαν πριν από λίγο στο Καραϊσκάκη. Στη 2-0 νίκη του Ολυμπιακού επί του Πλατανιά με τα γκολ του Τζούρτζεβιτς (68′, 90΄+2΄) που έστειλαν τους Πειραιώτες στους προημιτελικούς του κυπέλλου.

Να μην ξεχάσουμε πως η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν η πρώτη για τον Όσκαρ Γκαρθία στον πάγκο του Ολυμπιακού. Να μην παραλείψουμε πως και ο Εχσάν Χατζισαφί έκανε το ντεμπούτο του με τους γηπεδούχους. Κατανοεί όμως ο καθένας πως άπαντες σε άλλον είχαν τα μάτια στραμμένα. Πως ήταν ο Κέβιν Μιραλάς; Όπως θα περίμενε ο καθένας από εμάς. Ένας ποδοσφαιριστής που η παρουσία του αλλάζει τα δεδομένα και ομορφαίνει το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός σε 4-4-2 διάταξη είχε καλή κυκλοφορία, ωραίες συνεργασίες, ταχύτητα στα πόδια αλλά και στη σκέψη. Δεν είναι τυχαίο ότι με τον Μιραλάς στο γήπεδο ο -ούτως ή άλλως πολύ γρήγορος- Σεμπά έκανε μάλλον την καλύτερη εμφάνιση του. Ότι ο Τζούρτζεβιτς που πέτυχε και τα δύο γκολ ήταν σταθερά με καλές προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή. Ότι και ο ίδιος ο Μιραλάς είχε μια-δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξει άμεσα τον παλιό του λογαριασμό. Έφτασαν στις 18 τελικές οι Πειραιώτες.

Καλός λοιπόν ο Ολυμπιακός. Καλύτερος με τον Κέβιν Μιραλάς. Και κάπου εδώ η κουβέντα αλλάζει περιεχόμενο. Ούτως ή άλλως το θέμα είναι αλλού. Στο να μπει ο Βέλγος στην πραγματική μάχη. Αυτή του πρωταθλήματος. Έτσι όπως τον είδαμε εκτιμούμε ότι και την Δευτέρα απέναντι στη Λαμία, θα είναι κανονικά έτοιμος. Διαθέσιμος για τις βασικές επιλογές του προπονητή.

Το κλειδί: Ο ενθουσιασμός που έφερε στο λιμάνι η επιστροφή του Κέβιν Μιραλάς αλλά και η παρουσία του νέου προπονητή στον πάγκο που εξ αρχής μοίρασε ευκαιρίες θέλοντας να διαπιστώσει την ποιότητα του ρόστερ του. Είχε πολύ όρεξη ο Ολυμπιακός. Προσέγγισε το ματς με μεγάλο ενδιαφέρον και θα μπορούσε κάλλιστα να ανεβάσει το τελικό σκορ σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ήταν καλή και η παρουσία του Πλατανιά που με τη σειρά του έκανε προσπάθεια να ακολουθήσει, παρότι ουσιαστικά είχε αποκλειστεί από την πρώτη αναμέτρηση στα Χανιά. Ήταν όμως  το λάθος μεσημέρι

Το 10άρι: Θα μπορούσε ο Ούρος Τζούρτζεβιτς μιας και πρόσθεσε δύο ακόμη γκολ στο ενεργητικό του (στο πρώτο οι παίκτες του Πλατανιά διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ότι χρησιμοποίησε το χέρι του). Θα μπορούσε για όσα είπαμε παραπάνω ο Μιραλάς. Ο καλύτερος του Ολυμπιακού όμως και συνολικά του ματς ήταν ξεκάθαρα ο Σεμπά. Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό. Σε μια εποχή που υπάρχουν σκέψεις για το αν θα παραμείνει ή όχι στο ρόστερ της ομάδας.

Στον πάγκο: Ο Μπούτνικ του Πλατανιά. Αποβλήθηκε στο 90΄+3΄για πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Χατζισαφί. Σε ένα χρονικό σημείο που όλα είχαν τελειώσει, και ενώ ο ίδιος είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα. Αψυχολόγητη η ενέργεια του. Και κάπως έτσι ο Πλατανιάς τον χάνει για το ματς του πρωταθλήματος που έρχεται (εκτός με τη Ξάνθη)

Γιατί κόουτς: Γιατί Όσκαρ Γκαρθία μας βάζεις σε… μπελάδες με την 4-4-2 διάταξη που ακολούθησες. Φάνηκε πως το πείραμα του Καταλανού, θα έχει και συνέχεια. Άντε να δούμε όμως έτσι πως μπορεί να χωρέσει στην εντεκάδα ο Κώστας Φορτούνης που σε κάθε αλλαγή προπονητή, ξεκινά από την… κερκίδα

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (ΕΠΣ Άρτας)
Βοηθοί: Αθανάσιος Κολοσιώνης (ΕΠΣ Αιτ/νίας), Δημήτριος Σαμοΐλης (ΕΠΣ Αθηνών)
Γκολ: 68′, 90+2′ Τζούρτζεβιτς /

Κάρτες: – / 44′ Κοροβέσης, 62′ Ουές, 66′, 90+3′ (κόκκινη) Μπούντνικ, 74′ Ντουαλά, 76′ Πριντέτα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρθία): Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Χατζισαφί, Ζιλέ (79′ Ταχτσίδης), Μαρτίνς, Ανδρούτσος (69′ Μάριν), Σεμπά, Μιραλάς (85′ Βρουσάι), Τζούρτζεβιτς.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μανουέλ Ρόκα): Κοκκαλάς, Καρυπίδης (46′ Βάντερσον), Πριντέτα, Αγγελόπουλος, Ουές, Μάλσα, Στόιτσεφ, Πατράλης, Κοροβέσης (46′ Ντουάλα), Ζίκο (61′ Μπούντνικ), Πετρόπουλος.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ