ΠΑΟΚ – Τρίκαλα 2-1

ΠΑΟΚ – Τρίκαλα 2-1

Ο ΠΑΟΚ με σκόρερ τον Πρίγιοβιτς, πήρε την νίκη-αγγαρεία (2-1) και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Το γκολ των Τρικάλων ο Μιλοσάβλιεφ!

Ο ΠΑΟΚ, με πολλές αλλαγές στη βασική του ενδεκάδα, υποδέχτηκε τα Τρίκαλα στην Τούμπα σε ένα ματς διαδικαστικού χαρακτήρα, ένεκα του 5-1 του πρώτου αγώνα, και πήρε την νίκη (2-1) και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η μεγάλη έκπληξη ήταν η χρησιμοποίηση του Σιαμπάνη στο βασικό σχήμα του Δικέφαλου καθώς θα περίμενε κάποιος να πάρει φανέλα βασικού ο Ρέι. Οι δύο ομάδες και στα δύο ημίχρονα δεν έκαναν  αγγαρεία εξαιτίας το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Δικέφαλος στο πρώτο ημίχρονο πίεσε την άμυνα των Τρικάλων αναζητώντας μετά το 25λεπτό το γκολ. Τρεις ευκαιρίες είχαν οι «ασπρόμαυροι» με πρώτη αυτή στο 26′ όταν το ένα-δυο του Μακ με τον Σάκχοφ, ο Σλοβένος μπήκε στην περιοχή με το πλασέ του να περνάει λίγο έξω από αριστερό δοκάρι.  

Η δεύτερη έγινε στο 30′ με τον Λημνιό να κλέβει τη μπάλα και να πασάρει ε με τη μια στον Πρίγιοβιτς που έκανε με την σειρά του το σουτ και τον  Αποστολίδη να κόβει την μπάλα με το ένα χέρι. Η τρίτη και η τελευταία του ημιχρόνου καταγράφτηκε  στο 37λεπτό.  Ο Μπίσεσβαρ πίεσε την άμυνα των Τρικάλων μέσα στην περιοχή και πλάγια δεξιά η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Ολλανδού και ο Αποστολίδης με ωραία επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. 

Στην επανάληψη τα Τρίκαλά προσπάθησαν να κρατήσουν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, όμως μετά το 65′ όταν ο ΠΑΟΚ άρχισε ν’ ανεβάζει στροφές οι συσχετισμοί άλλαξαν. Μέχρι και το τέλος του αγώνα οι λιγοστοί φίλαθλοι που ήταν στο γήπεδο απόλαυσαν πολλές φάσεις και τρία γκολ.

Στο 71′ ο Κουλούρης με έξυπνο τρόπο έστρωσε στον Σάκχοφ και ο Ουκρανός από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής των Τρικάλων επιχείρησε ένα τεχνικό σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ. Επτά λεπτά αργότερα ήρθε το πρώτο γκολ. Μετά το σουτ του Μπίσεσβαρ και την απόκρουση του Αποστολίδη η μπάλα έφτασε στον Πρίγιοβιτς ο οποίος ανενόχλητος από τη μικρή περιοχή απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η ομάδα των Τρικάλων είχε ένα δοκάρι στο 89′ με τον Γροντή, αλλά και ένα γκολ με τον Μιλοσάβλιεφ 1-1. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Δικέφαλος πήρε τη νίκη με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Πρίγιοβιτς, μετά από χέρι που έκανε ο Κοτσόνης στο τελικό 2-1.

Το κλειδί: Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην φόρτσαρε αλλά αντιμετώπισε τη ρεβάνς με σοβαρότητα κι αυτό φάνηκε από τις τελικές προσπάθειες των παικτών του Λουτσέσκου.

10άρι: Ο Μανώλης Αποστολίδης ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης. Ο τερματοφύλακας των Τρικάλων είχε πολλές και καλές αποκρούσεις στο ματς. Ακόμα και στο γκολ του Πρίγιοβιτς έκανε εκπληκτική απόκρουση στο αρχικό σουτ του Μπίσεσβαρ διατηρώντας το μηδέν στην εστία του

Στον πάγκο: Ο Ρέι για ένα ακόμα παιχνίδι έμεινε στον πάγκο. Πολλοί θα περίμεναν ο Αργεντινός να είναι σήμερα βασικός, όμως προτιμήθηκε ο Σιαμπάνης και αυτό είναι ένα μήνυμα από τον Λουτσέσκου για την συνέχεια.

Γιατί κόουτς: Οι δύο προπονητές δεν είδαν το παιχνίδι ως αγγαρεία. Αυτή τους την φιλοσοφία μετέδωσαν και στους παίκτες τους, παρότι  το σκορ του πρώτου αγώνα ήταν (5-1), να παλέψουν και να παίξουν ένα ωραίο ποδόσφαιρο

ΠΑΟΚ-Τρίκαλα

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής:  Φωτιάδης

Βοηθοί: Παρασίου και Κόλλιας

Κίτρινες κάρτες: 9′ Κρέσπο, 36′ Τσιάρας,

Αποβολές:

ΠΑΟΚ: (Ρ. Λουτσέσκου) Σιαμπάνης, Πούγγουρας, Κρέσπο (60′ Μυστακίδης), Μαλεζάς Δεληγιαννίδης, Τσίμιροτ (81′ Πέλκας, Σάχοβ, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Μακ (70′ Κουλούρης), Πρίγιοβιτς.

Τρίκαλα:(Σ. Αντωνίου) Αποστολίδης, Χιντζίδης, Λεάνδρο (73′ Βέρτζος), Κοτσώνης, Πάνος, Τσιάρας, Ανδρεόπουλος, Ντίνας, Γροντής, Τόμιτς (62′  Ντίβατς,),  Ζγκούρι (73′ Ντακόλ) .

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ