Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-4

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-4

Η ΑΕΚ συνέτριψε τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με 4-0 και ήδη βρίσκεται στα προημιτελικά του Κυπέλλου καθώς η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ θα έχει πλέον τυπική σημασία.

Στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται από απόψε ουσιαστικά η ΑΕΚ, με την Ένωση να κάνει… παρέλαση στο Αγρίνιο, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 4-0 του Παναιτωλικού!

Οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το ματς του Σαββάτου απέναντι στον Απόλλωνα, έβγαλαν αγωνιστική αντίδραση και κάνοντας μια «γεμάτη» εμφάνιση, κατάφεραν να γυρίσουν στην Αθήνα, με το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού στην τσέπη τους.

Οι Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας, Γκάλο και Γιακουμάκης ήταν οι σκόρερ για την Ένωση, που δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τον Παναιτωλικό και όπως φαίνεται, προκρίνεται πιο εύκολα και από ότι θα περίμενε, στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Πηγαίνοντας παράλληλα στην διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των Εορτών, με ανεβασμένη ψυχολογία.

Λύση από την άσπρη βούλα

O Mανόλο Χιμένεθ άλλαξε πρόσωπα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ σε σχέση με το ματς με τον Απόλλωνα, επιχειρώντας έτσι να «φρεσκάρει» σε έναν βαθμό την ομάδα του. Επαναφέροντας παράλληλα το 4-2-3-1 ως σχηματισμό, με τον Μπακασέτα στον άξονα, πίσω από τον Αραούχο και τον Λόπες ξανά, σε ρόλο εξτρέμ.

Από την άλλη ο Μάκης Χάβος επέλεξε να θωρακίσει την άμυνά του, τοποθετώντας τρία στόπερ, για να κλείσει καλύτερα τους χώρους στην ΑΕΚ. Με τους Μιχάι, Χαντάκια και Μόρα, να βρίσκονται μπροστά από τον Κυριακίδη.

Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες να ψάχνουν τον ρυθμό τους, με πολλά λάθη εκατέρωθεν και αρκετά φάουλ. Σιγά-σιγά όμως η ΑΕΚ έπαιρνε περισσότερο την μπάλα στα πόδια της και προσπαθούσε να απειλήσει. Φτάνοντας μάλιστα κοντά στο γκολ στο 20’.

Ο Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε μετά από πάσα του Αραούχο σε αντεπίθεση, απέναντι από τον Κυριακίδη, όμως το πλασέ του αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού. Ενώ στο 27’ και πάλι ο Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε φάτσα με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, με την κατάληξη όμως να είναι η ίδια. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να ισορροπήσει τον αγώνα και να βγει από την περιοχή του, έχοντας μάλιστα και μια καλή στιγμή στο 40’, όταν μετά από φάση διαρκείας ο Κλέσιο βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά σούταρε άστοχα.

Ωστόσο η λύση για την Ένωση και το γκολ που έψαχνε από την αρχή ήρθε στο φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Μιχάι κράτησε από τη φανέλα τον Κονέ μέσα στην περιοχή, την ώρα που ο μέσος της ΑΕΚ ετοιμαζόταν να εκτελέσει, με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι. Ο Χριστοδουλόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση και αυτή τη φορά νίκησε τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, κάνοντας έτσι στο 45’ το 1-0.

Μπακασέτας και… τέλος

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η ΑΕΚ κατάφερε να βρει δίχτυα για δεύτερη φορά, «καθαρίζοντας» επί της ουσίας το ματς αλλά και την πρόκριση. Ο Λόπες σέντραρε από αριστερά, ο Μπακασέτας έκανε την κοντινή προβολή και η Ένωση πήρε «αέρα» δύο τερμάτων, φτάνοντας στο 46’ στο 2-0!

Αυτό το γκολ απλοποίησε κατά πολύ τα πράγματα για την Ένωση, που πλέον είχε το περιθώριο να κυκλοφορήσει με μεγαλύτερη άνεση την μπάλα. Κλείνοντας παράλληλα τους χώρους στην άμυνα και αναζητώντας κάποια αντεπίθεση, για να διευρύνει ακόμα περισσότερο το προβάδισμά της.

Μετά και από το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ οι γηπεδούχοι έδειχναν παραδομένοι και χωρίς τα ψυχολογικά αποθέματα για κάτι περισσότερο, με αποτέλεσμα η ομάδα του Χιμένεθ να φτάσει σχετικά γρήγορα και σε ένα τρίτο τέρμα. Ο Γκάλο εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ μερικά μέτρα έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στην γωνία του Κυριακίδη, που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Με το σκορ να φτάνει έτσι στο 3-0, στο 65’. Και τα πάντα πλέον να έχουν κριθεί.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Ένωση κατέβασε στροφές, με τον Χιμένεθ να προχωρά παράλληλα σταδιακά σε αλλαγές, δίνοντας ανάσες στην ομάδα του. Την ίδια στιγμή που ο Παναιτωλικός προσπαθούσε έστω για ένα γκολ, με ανορθόδοξο όμως τρόπο.

Το κερασάκι στην τούρτα-πρόκρισης της ΑΕΚ έβαλε στο 87’ ο Γιακουμάκης, που λίγο μετά την είσοδό του στο ματς έκανε το τελικό 4-0. Πετυχαίνοντας έτσι το πρώτο επίσημο γκολ του με τη φανέλα της Ένωσης, έπειτα από το ωραίο γύρισμα του Κλωναρίδη. Που επίσης είχε περάσει στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο.

Το κλειδί: Η διάθεση που έδειξαν από το ξεκίνημα του αγώνα οι παίκτες της ΑΕΚ να τελειώσουν από σήμερα την πρόκριση, δεν επέτρεψε στον Παναιτωλικό να προβάλει ιδιαίτερες αντιστάσεις. Με την Ένωση να παίρνει από την αρχή τα ηνία του ματς και να τα κρατά μέχρι τέλους.

Το 10άρι: Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Πέρα από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη, ήταν πολύ κινητικός, πήρε πάνω του πολλές προσπάθειες και αποτέλεσε την μεγαλύτερη απειλή, για την εστία του Παναιτωλικού.

Στον πάγκο: Ο Ενέα Μιχάι. Ο νεαρός στόπερ έκανε ένα «χαζό» πέναλτι πάνω στον Κονέ, σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο χρονικό σημείο. Δίνοντας έτσι στην ΑΕΚ την ευκαιρία να σκοράρει και επί της ουσίας να κάνει το σημαντικότερο βήμα για τη νίκη-πρόκριση στο Αγρίνιο.

Γιατί κόουτς: Η επιλογή του Μάκη Χάβου να παρατάξει τον Παναιτωλικό με 3 στόπερ, έδωσε από το ξεκίνημα στην ΑΕΚ μέτρα και έφερε το παιχνίδι στην περιοχή της ομάδας του. Κάτι, που όπως αποδείχθηκε έκανε μάλλον πιο εύκολα τα πράγματα για την Ένωση, που βρήκε τις λύσεις για να σκοράρει και να πάρει τη νίκη.

Παναιτωλικός-ΑΕΚ: 0-4

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

Βοηθοί: Ποντίκης, Νικολαΐδης

Τέταρτος: Βρέσκας

Γκολ: 45’ Χριστοδουλόπουλος, 46’ Μπακασέτας, 65’ Γκάλο, 87’ Γιακουμάκης

Κίτρινες κάρτες: Κονέ (7’), Λόπες (23’), Γκάλο (57’), Ρότσα (10΄), Μάρκος Πάουλο (44’), Μιχάι (67’)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ