ΠΑΟΚ : Κλείνουν ξανά την Τούμπα οι οπαδοί του

ΠΑΟΚ : Κλείνουν ξανά την Τούμπα οι οπαδοί του

Δεδομένη πλέον η τιμωρία έδρας στον ΠΑΟΚ καθώς οι οπαδοί του στα Τρίκαλα άναψαν καπνογόνα στην εξέδρα. Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει αυτό μετά το ματς με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη και το ντέρμπι με τον ΠΑΟ στην Τούμπα.

Εφτά αγωνιστικές παρέμεινε η Τούμπα κλειστή την φετινή σεζόν εξαιτίας των σοβαρών επεισοδίων που έγιναν στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ με το ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟ να γίνεται με την παρουσία του κόσμου του για πρώτη φορά.

Η Τούμπα όμως όπως προβλέπει ο νέος πειθαρχικός κώδικας (άρθρο 15, παράγραφος 2) αναφορικά με τους πυρσούς αναμένεται να κλείσει και πάλι καθώς οι οπαδοί του στα Τρίκαλα άναψαν ξανά πυρσούς στην εξέδρα μετά το 1-2.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που οπαδοί του ΠΑΟΚ ανάβουν πυρσούς μετά τον αγώνα στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα και το ντέρμπι με τον ΠΑΟ στην Τούμπα. Στις δύο προηγούμενες φορές ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με πρόστιμο όμως αυτή την φορά πλέον προβλέπεται τιμωρία μιας έως δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών.

Αναλυτικά τι προβλέπει το άρθρο 15, παράγραφος 2 του νέου Πειθαρχικού Κώδικα. 

«Η εισαγωγή ή το άναμμα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού στις κερκίδες πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, αν δεν επακολούθησε ρίψη αυτών, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:
α) Χρηματική ποινή ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000) έως τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000).
β) Σε περίπτωση υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα, η ως άνω χρηματική ποινή διπλασιάζεται.
γ) Σε περίπτωση νέας υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τρίτος), η ως άνω χρηματική ποινή τριπλασιάζεται και επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας (1) έως δύο (2) αγωνιστικές.
δ) Σε κάθε νέα περίπτωση υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τέταρτος, πέμπτος κτλ), οι επιβληθείσες ποινές του προηγούμενου αγώνα διπλασιάζονται.
ε) Η υποτροπή των αναφερομένων στην παρούσα παράγραφο νοείται πάντα εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου». 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ