Καλλιθέα – ΑΕΚ 2-3

Καλλιθέα – ΑΕΚ 2-3

Η ΑΕΚ νίκησε την Καλλιθέα με 3-2 σε ένα αδιάφορο αλλά χορταστικό ματς και είχε ως μεγάλο κέρδος τον νεαρό Γιούση που πέτυχε δύο γκολ.

Η ΑΕΚ έκλεισε με νίκη της υποχρεώσεις της στον όμιλο του κυπέλλου, επικρατώντας στο Ελ Πάσο της Καλλιθέας με 3-2. Σε ένα ματς που μπορεί να ήταν αδιάφορο και για τις δύο ομάδες, όμως είχε θέαμα και πρόσωπα που ξεχώρισαν. Όπως ο νεαρός χαφ της Ένωσης Χρήστος Γιούσης που σκόραρε δύο φορές και άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του.

Ο Μανόλο Χιμένεθ που είδε το ματς από τα μπουθ, επέλεξε να παρουσιάσει μια ενδεκάδα με πολλά νέα πρόσωπα, αλλά ξανά σε σχηματισμό 3-5-2. Βάζοντας τον Κλωναρίδη πίσω από τους Βλαχομήτρο-Γιακουμάκη, τον Κονέ στον άξονα δίπλα στον Τζανετόπουλο και στα άκρα τους Γιούση, Βινίσιους.

Η ΑΕΚ πήρε από την αρχή τον έλεγχο, κυκλοφορώντας την μπάλα και φτάνοντας μόλις στο 8’ στο γκολ. Με τον Τζανετόπουλο να σκοράρει με κεφαλιά, έπειτα από τη σέντρα του Κλωναρίδη. Στο 30’ ο νεαρός Γιούσης με όμορφη ατομική ενέργεια διπλασίασε τα τέρματα της Ένωσης, όμως η Καλλιθέα απάντησε άμεσα! Κάνοντας στο 32’ το 1-2 με τον Παπαγγελή και ισοφαρίζοντας έξι λεπτά μετά με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τολέντο!

Και οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να παίξουν επιθετικά και να κυνηγήσουν τη νίκ, παρότι το ματς δεν είχε βαθμολογική σημασία. Το ημίχρονο έληξε με αυτό το σκορ, με την ΑΕΚ στην επανάληψη να αλλάζει σύστημα και πρόσωπα. Ήδη είχε περάσει στο ματς ο Αϊντάρεβιτς αντί του Λαμπρόπουλου που αποχώρησε με ενοχλήσεις στο γόνατο, ενώ με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Χιμένεθ αντικατέστησε τον Κονέ με τον Γκάλο. Μετατρέποντας πλέον την διάταξη σε 4-2-3-1.

Ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος έπεσε αισθητά, με την ΑΕΚ να κρατά πάντως την μπάλα περισσότερο και να ψάχνει ένα τρίτο γκολ. Που έφτασε κοντά να το πετύχει στο 53’ και στο 66’ με τον Γιακουμάκη. Στην πρώτη φάση ο Έλληνας φορ πλάσαρε άτσαλα και άστοχα από καλή θέση, ενώ στη  δεύτερη, το γύρισμά του έπειτα από τη σέντρα του Γιούση, σταμάτησε στο δοκάρι.

Τελικά, το τρίτο γκολ που έψαχνε η ΑΕΚ ήρθε στο 77’. Με τον Γιούση να βρίσκει ξανά δίχτυα, με ένα «γλυκό» πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Το κλειδί: Το γεγονός πως το ματς δεν είχε βαθμολογική σημασία βοήθησε στο να δούμε ένα ωραίο θέαμα και από τις δύο ομάδες, που έπαιξαν επιθετικά και ελεύθερα. Με το παιχνίδι να έχει γκολ, φάσεις και αγωνιστικό ενδιαφέρον, αν και αδιάφορο βαθμολογικά.

Το 10άρι: Ο 18χρονος Χρήστος Γιούσης παρότι στην Κ20 της ΑΕΚ αγωνίζεται κυρίως ως επιτελικός μέσος, χθες κινήθηκε κυρίως στα άκρα. Κάνοντας πάντως ένα πολύ καλό ματς και σημειώνοντας δύο όμορφα και προσωπικά γκολ. Δείχνοντας πως είναι ένας παίκτης με ταλέντο, προοπτικές αλλά και ποδοσφαιρικό θράσος.

Στον πάγκο: Ο Βινίσιους Ντε Φρέιτας πήρε μετά από καιρό χρόνο συμμετοχής, όμως με την απόδοσή του, μάλλον… δικαιολόγησε τον Χιμένεθ, που προτιμά να καλύπτει το κενό του Λόπες με τον δεξιοπόδαρο Μπακάκη.

Γιατί κόουτς: Η Καλλιθέα έδειξε πως είναι μια ομάδα που έχει ποιότητα για τα δεδομένα της κατηγορίας της και παράλληλα έχει τρόπους να σκοράρει. Όμως από το κέντρο και πίσω, έχει σοβαρά ζητήματα, ειδικά όταν επιχειρεί να παίξει ψηλά. Όπως έκανε και απέναντι στην ΑΕΚ με αποτέλεσμα να δεχθεί εύκολα γκολ και να δώσει στην Ένωση ευκαιρίες για περισσότερα.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΑΕΚ

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας
Διατητής: Γκαμάρης
Βοηθοί: Σαμοΐλης, Σίπκας
Τέταρτος: Ζαραβινός
Γκολ: 8’ Τζανετόπουλος, 30’ Γιούσης, 32’ Παπαγγελής, 38’ Τολέντο (πέναλτι),
Κόκκινες:
Κίτρινες: Μίγγος 57’

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Κορωνάκης, Βαλμάς, Καντέ, Συριόπουλος, Ντιακιτέ, Παπαγγελής, Μίγγος, Σμυρλής, Μασέντο (86’ Γαρδικιώτης), Μάκο (46’ Μαραθωνίτης), Μηλιός (79΄Κερασίδης)

ΑΕΚ: Μπάρκας, Λαμπρόπουλος (36’ Αϊντάρεβιτς), Τσιγκρίνκσι, Γιαννούτσος, Βλαχομήτρος (69’ Μπακασέτας), Τζανετόπουλος, Κονέ (46’ Γκάλο), Γιούσης, Βινίσιους, Κλωναρίδης, Γιακουμάκης

 

Θυμηθείτε εδώ το λάιβ της αναμέτρησης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ