Κισσαμικός – Ολυμπιακός 1-1

Κισσαμικός – Ολυμπιακός 1-1

Αν και δυσκολεύτηκε, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά το 1-1 με τον Κισσαμικό στην Κρήτη. Τζούρτζεβιτς στο 30' και Αποστολίδης στο 68' τα γκολ.

Αν και… αγχώθηκε, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 (30’ Τζούρτζεβιτς, 68’ Αποστολίδης) με τον Κισσαμικό στην Κρήτη για την 3η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας. Ετσι η ομάδα του Τάκη Λεμονή πέρασε στους 16 του θεσμού, έχοντας κορυφαίο τον Ούρος Τζούρτζεβιτς που εκτός από το γκολ που σημείωσε, είχε και δύο δοκάρια, σε 34’ και 90+4’.

Στους 7 βαθμούς η ομάδα του Πειραιά, στους 4 ο Κισσαμικός που έβαλε δύσκολα στον μεγάλο αντίπαλό του αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το «θαύμα». Γενικότερα οι ερυθρόλευκοι ήταν καλοί στον επιθετικό τομέα, δημιουργώντας αρκετές φάσεις, ωστόσο στα μετόπισθεν παρουσίασαν κενά ως σύνολο, ενώ υπέπεσαν και σε αρκετά ατομικά λάθη.

Με αρκετές αλλαγές κι επιστροφή Μπεν
Με τον Μπεν να επιστρέφει μετά από δύο μήνες (είχε τραυματιστεί στο ματς με τον Ατρόμητο) και τον νεαρό Λάμπρου (έκανε ντεμπούτο) στο αριστερό άκρο της άμυνας, παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Τάκης Λεμονής. Από εκεί και πέρα, κάτω από την εστία ήταν ο Καπίνο, στα δεξιά της άμυνας ο Φιγκέιρας, ενώ το δίδυμο των στόπερ αποτέλεσαν οι Νικολάου και Ενγκελς. Από εκεί και πέρα, στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Ανδρούτσος, Ζιλέ και Μάρτινς, στα φτερα οι Καρσελά και Μπεν, ενώ στην κορυφή βρέθηκε ο Τζούρτζεβιτς.
Από την πλευρά του ο 29χρονος Γιώργος Πετράκης παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2 και επιθετικό δίδυμο τους Χαλκιαδάκη-Νικόλτση.

Γκολ και δοκάρι με Τζούρτζεβιτς
Ανοιχτό ματς με καλό ρυθμό είδαμε στο πρώτο ημίχρονο. Μετά τα πρώτο πένταλεπτο στο λίγο έλειψε να μείνει πίσω στο σκορ (ευκαιρία με τον Βρεττό στο 4’ οι γηπεδούχοι), ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας. Βεβαίως η έλλειψη συνοχής λόγω των πολλών νέων προσώπων ήταν εμφανής για την ομάδα του Τάκη Λεμονή, που όμως κατάφερε να είναι ικανοποιητική επιθετικά.

Αφου πρώτα έχασε μερικές καλές ευκαιρίες όπως στο 8’ (σουτ Μπεν), στο 9’ (σουτ Ανδρούτσος), το 14’ (σουτ Καρσελά) ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 30ο λεπτό. Μετά από ωραίο συνδυασμό των Μπεν και Ζιλέ, ο τελευταίος έστρωσε στον Τζούρτζεβιτς, ο οποίος προ κενής εστίας πλάσαρε για το 0-1! Μάλιστα τρία λεπτά αργότερα (33’) ο 23χρονος Σέρβος φορ λίγο έλειψε να σκοράρει ξανά, ωστόσο η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Από την πλευρά του ο Κισσαμικός θέλοντας μόνο νίκη προκειμένου να πάρει την πρόκριση, έπαιζε επιθετικά και βοήθησε ώστε να γίνει καλό παιχνίδι. Μάλιστα η καλοστημένη ομάδα του 29χρονου Γιώργου Πετράκη, έβαλε δύσκολο ανά διαστήματα στους ερυθρόλευκους, κερδίζοντας αρκετά κόρνερ και έχοντας 2-3 καλές στιγμές (31’ σουτ Αποστολόπουλός).

Επεσε ο ρυθμός, ισοφάρισε ο Κισσαμικός
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο. Ο Ολυμπιακός απειλούσε λιγότερο, ωστόσο ο Κισσαμικός δεν σταμάτησε να προσπαθεί και δικαιώθηκε. Ετσι μετά από ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Αποστολίδη μέσα από την περιοχή, ο Καπίνο που έκανε κακό υπολογισμό, είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του για το 1-1!

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος του ματς, με τον Τζούρτζεβιτς να έχει ένα ακόμη δοκάρι στο 90+4’ με ωραίο γυριστό σουτ αυτή τη φορά.

Το κλειδί: Ο Ούρος Τζούρτζεβιτς που συνέχισε τις καλές εμφανίσεις. Ο Σέρβος φορ που είχε σκοράρει και στο ματς πρωταθλήματος με την Κέρκυρα, αυτή τη φορά ξεκίνησε βασικός, Σκόραρε, είχε δύο δοκάρια και γενικότερα ήταν μέσα στις φάσεις για τον Ολυμπιακό.

10αρι: Παρά τις πολλές αλλαγές, η ομάδα του Τάκη Λεμονή παρουσίασε αρκετά καλό πρόσωπο στην επίθεση Εβγαλε ωραίες συνεργασίες, είχε κλασικές ευκαιρίες και γενικότερα πήρε αυτό που ήθελε, δηλαδή την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Στον πάγκο: Η αντίδραση του Καπίνο στο γκολ του Κισσαμικού. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού φέρει ευθύνη καθώς έκανε κακή εκτίμηση.

Γιατί κόουτς: Στα αρνητικά τα αμυντικά κενά της ομάδας του Λεμονή. Οι γηπεδούχοι έκαναν αρκετές φάσεις και αν ήταν πιο αποτελεσματικοί ίσως ο Ολυμπιακός να είχε… μπελάδες.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1
Γήπεδο: Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων
Διαιτητής: Σωτηριάδης (Λασιθίου)
Βοηθοί: Πάγκαλος (Λασιθίου), Αϊναλής (Μακεδονίας)
Γκολ: 68’ Αποστολίδης – 30’ Τζούρτζεβιτς
Δοκάρι: 33’, 90+4’Τζούρτζεβιτς
Κίτρινες κάρτες: 20’ Τόλι, 65’ Παντελάκης, 77’ Τασιουλής – 24’ Καρσελά, 78’ Μάρτινς
ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Παπαδόπουλος, Τόλι, Σερβιλάκης, Παντελάκης, Ζιούλης, Μεγαρίτης, Γκίνη, Αποστολίδης, Βρεττός (84’ Μπακάνιν), Χαλκιαδάκης (73’ Ντάγκρας), Νικόλτσης (61’ Τασιουλής).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Νικολάου, Ενγκελς, Φιγκέιρας, Λάμπρου (76’ Σισέ), Μάρτινς, Ζιλέ, Ανδρούτσος (79’ Μάριν), Μπεν, Καρσελά, Τζούρτζεβιτς.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ