Σπάρτη – Ατρόμητος 0-4

Σπάρτη – Ατρόμητος 0-4

Οι Περιστεριώτες δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στη Σπάρτη και με κορυφαίο τον Ουάρντα πήραν τη νίκη (4-0) και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου

Ο Ατρόμητος νίκησε εύκολα εκτός έδρας την Σπάρτη με 4-0 και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Οι Περιστεριώτες έδειξαν από το πρώτο λεπτό του ματς πως δεν είχαν διάθεση να καρδιοχτυπήσουν και πίεσαν τους αντιπάλους τους.

Δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες κι έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ουάρντα, πέτυχαν με χαρακτηριστική άνεση το στόχο τους. Η ομάδα του Κάναντι ήταν μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο με 3-0 (δύο γκολ ο Ουάρντα κι ένα ο Μάντσον) κι επί της ουσίας όλα είχαν κριθεί με το φινάλε του πρώτου μέρους. Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλη και ο Ατρόμητος δεν συνάντησε την παραμικρή δυσκολία.

Ο ρυθμός του ματς στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε κι απλά οι Περιστεριώτες πέτυχαν και τέταρτο γκολ, με σκόρερ τον Μενσά.

Το ντεμπούτο του Μάνδα

Ένα στοιχείο που πρέπει να σημειωθεί είναι η συμμετοχή στο ματς του 16χρονου γκολκίπερ του Ατρόμητου, Χρήστου Μάνδα. Ο νεαρός τερματοφύλακας πέρασε στο ματς σαν αλλαγή (65′) κι έσπασε ένα σημαντικό ρεκόρ. Ο Μάνδας έγινε ο πιο νεαρός παίκτης που έχει αγωνιστεί σε επίσημο ματς της ομάδας του Περιστερίου. Το προηγούμενο ρεκόρ το είχε ο Λημνιός αλλά πλέον κάτοχος είναι ο Μάνδας. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο σημαντική είναι η σημερινή μέρα για τον 16χρονο πορτιέρε ενώ πρέπει να τονιστεί και η κίνηση του Κάναντι, ο οποίος έδωσε την ευκαιρία στον Μάνδα να σπάσει το ρεκόρ.

Το κλειδί: Ο Ατρόμητος ξεκίνησε πολύ καλά το ματς και πίεσε την αντίπαλο του, από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι ήταν συγκεντρωμένοι κι αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού.

10άρι: Ο Ουάρντα έκανε πολύ καλό παιχνίδι, καθώς από δικές του προσπάθειες ξεκίνησαν οι περισσότερες επιθέσεις του Ατρόμητου, από το αριστερό άκρο. Σημείωσε δύο γκολ και ήταν ο κορυφαίος παίκτης του ματς.

Στον πάγκο: Η αμυντική λειτουργία των παικτών της Σπάρτης. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κάνουν το παραμικρό και δέχονταν τη μια επίθεση πίσω απ’ την άλλη.

Γιατί κόουτς: Το ερώτημα αφορά τον προπονητή της Σπάρτης, Κώστας Σωτηρόπουλο κι έχει να κάνει με την κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας του. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο τίποτε δεν πήγε καλά για τους γηπεδούχους.

ΣΠΑΡΤΗ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-4

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης
Διαιτητής: Μακρυπόδης
Βοηθοί: Μεσσήνης, Καραλής
Γκολ: 17’ Μάντσον, 28’, 38’ Ουάρντα, 75′ Μενσά
Κίτρινες κάρτες: 40’ Φουρτάδο

Σπάρτη: Γιακουμής, Γραικός, Ζουλιώτης (46’ Μάνδας), Βοσνακίδης, Σάββα, Νιάρος, Παναγιώτου, Οικονομόπουλος, Τριανταφυλλάκος (78′ Ντοράγκι), Μπαρέττας (61′ Κατσίκης), Φουρτάδο.

Ατρόμητος: Μίρκοβιτς (65′ Μάνδας), Νάτσος, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας,  Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Μάντσον (46’ Καρασαλίδης), Ουάρντα, Ούμπιντες, Ντιγκινί, Νταουντά (57′ Μενσά).

Δείτε ΕΔΩ το Live της αναμέτρησης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ