Λες κι έπαιζαν ΠΑΟΚ-Εργοτέλης

Λες κι έπαιζαν ΠΑΟΚ-Εργοτέλης

Ο Κώστας Καίσαρης ξεκινάει με τον ΠΑΟΚ που κατάπιε την ΑΕΚ όπως το κήτος τον Ιωνά και καταλήγει στους δημοσιογράφους. Τη γελοιότητα, να διεκδικούν το πρωτάθλημα με μεγαλύτερο πάθος από τους ποδοσφαιριστές.

«Η ΑΕΚ είναι ανώτερη αμυντικά και επιθετικά», έγραψε ο Καίσαρης, ανήμερα τις Τελικού. Και κάθισε απάνω στο παγωτό. Η ΑΕΚ δεν εμφανίστηκε ποτέ, στο γήπεδο. Το κήτος, με τις ασπρόμαυρες φανέλες άνοιξε το στόμα του και την κατάπιε. Σαν τον Ιωνά. Δεν είχε αντίπαλο ο ΠΑΟΚ. Ήταν η δικιά του θέληση και αποφασιστικότητα, που το έκανε τόσο εύκολο; Ήταν η ΑΕΚ που παρέπαιε και του έδινε το ματς και το Κύπελλο πιάτο; Και τα δύο μαζί. Αυτό που αγνόησε η ταπεινότητά μου, όταν το αυτονόητο.

ΟΤΙ η σεζόν για την ΑΕΚ είχε τελειώσει εδώ και σαράντα μέρες. Από τη πρωταπριλιά. Όταν έκανε μαζί με τον Θάνο το 3-0 επί του Παναθηναϊκού. Από κει και πέρα έκανε αγγαρείες και φιέστες. Αγγαρεία στο 1-0 στον Πλατανιά. Φιέστα με τον Λεβαδειακό, στο ΟΑΚΑ. Αγγαρεία στη Κέρκυρα, φιέστα στη Ριζούπολη. Κατακτώντας το πρωτάθλημα ο ποδοσφαιριστής χαλαρώνει. Δεν βγάζει ένταση στις προπονήσεις. Δεν είναι αφοσιωμένος και συγκεντρωμένος στη δουλειά. Η ομάδα, όλη η ομάδα, βγαίνει έξω από τα νερά της.

Μετά δεν είναι καθόλου εύκολο. Μετά, θέλεις αλλά δεν μπορείς. Τα πόδια δεν ακούνε. Μέχρι κι ο Χιμένεθ αντιμετώπισε το ματς με ιδιαίτερη επιπολαιότητα. Από που κι ως που, φανέλα βασικού ο Χουλτ; Με ποια αμυντικά προσόντα, να κρατήσει τη πλευρά, έχοντας απέναντι Μάτος και Κάμπος; Από που κι ως που στην ενδεκάδα ο Μάνταλος; Ένας ποδοσφαιριστής περιορισμένη βενζίνη στο ρεζερβουάρ, μπαίνει αλλαγή. Το ξεκινάει κι όσο αντέξει παραπέμπει σε ερασιτεχνικά σωματεία. Και το κυριότερο; Από που κι ως που, ο Λάζαρος στο πάγκο; Κι όταν μπήκε, να κάνει, τι; Με το σκορ 0-1 και γνωρίζοντας, ότι αυτή είναι η τελευταία φορά που φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ.

ΟΛΑ αυτά σε καμία περίπτωση δεν μειώνουν την επιτυχία του ΠΑΟΚ. Δεν ήθελε και πολύ μετά τα γεγονότα με τη μπούκα του Ιβάν, να τους πάρει από κάτω. Να χάσουν, με τον τρόπο που έχασαν το πρωτάθλημα. Το σενάριο, «ήρθανε δύο φορές μέσα στο σπίτι μας και μας κλέψανε» λειτούργησε ευεργετικά. Η συνεχής επανάληψη, από διοίκηση, Λουτσέσκου, ποδοσφαιριστές, αντί να λειτουργήσει σαν δικαιολογία, τους συσπείρωσε. Ο ΠΑΟΚ, πέρα από ένταση και πάθος, έβγαλε και θυμό. Πες, πες, το πιστέψανε και στη τελική τους έκανε και καλό. Κάπως έτσι η απόδοση του ΠΑΟΚ, ανέβηκε στο μάξιμουμ και της ΑΕΚ έπεσε στο μίνιμουμ. Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στη σεζόν κι η ΑΕΚ το χειρότερο. Αν κάποιος ερχόταν από το εξωτερικό χωρίς να ξέρει, θα νόμιζε ότι στον Τελικό έπαιζαν ο ΠΑΟΚ με τον Εργοτέλη.

That’s all. Από κει και πέρα, δεν λέει να τελειώσει αυτή η γελοιότητα των αντεγκλήσεων. Από παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές και δημοσιογράφους. Ειδικά τους δημοσιογράφους, που είναι βασιλικότεροι, των βασιλέων. Μία γελοιότητα που παράγινε και κούρασε. Οι μεν να φωνάζουνε μας κλέψανε και οι δε να τους αποκαλούν αστείους, κομπλεξικούς και γραφικούς. Κι ο ποδοσφαιριστής, του ΠΑΟΚ κομμάτια να γίνει, μπορεί να πει καθ’ υπερβολή και καθ’ υπόδειξη, ότι του κλέψανε το πρωτάθλημα. Του ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, τι του κλέψανε; Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, αισθάνεται την ανάγκη και την υποχρέωση να απαντήσει και να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο ρεπόρτερ της ΑΕΚ πήγε κανένα πρωτάθλημα και πρέπει να απαντήσει, επειδή αισθάνεται θιγμένος;

ΜΑΚΡΥΑ από μένα, κάθε διάθεση να κάνω μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Δεν πρόκειται κάτι καινούργιο άλλωστε. Είναι μία δεδομένη κατάσταση, που με τη πάροδο των χρόνων, επιδεινώνεται. Χειροτερεύει. Διαβάζεις, πέντε ρεπόρτερ της ΑΕΚ και, είναι λες και έχει γράψει τα κείμενα ο ίδιος άνθρωπος. Κόπι πάστε, που λέει και ο σύντροφος Πολάκης. Διαβάζεις τους ΠΑΟΚτζήδες κι είναι σα ακούς την ίδια κασέτα. Μιλάει ο Γιώργος Μήνος κι είναι σαν μαθητής του δημοτικού που έχει μάθει παπαγαλία το μάθημά του.

Οι του Ολυμπιακού, είναι λες κι ακούς τον Σάββα. Όταν η στάση πληρωμών που είχε κάνει ο Αλαφούζος ήταν σιωπηλή κανείς δεν τον ακούμπαγε. Όταν έκανε γνωστό ότι δεν βάζει άλλα λεφτά, του χυμήξανε όλοι μαζί. Είναι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Αυτό όμως με τους ΠΑΟΚτζηδες και τους ΑΕΚτζήδες δεν έχει προηγούμενο. Μιλάμε για μία καθημερινή σκυταλοδρομία. Τετρακοσάρια. Το ένα κείμενο να διαδέχεται το άλλο. Και κάθε φορά να ξεπερνούν τον εαυτό τους και να κάνουν ατομικό ρεκόρ. Ακούραστοι. Ακαταπόνητοι. Οι ποδοσφαιριστές, έχουν και τις κακές τους μέρες. Είναι εκτός φόρμας. Οι δημοσιογράφοι δεν κωλώνουν με τίποτα.

Στο τραγούδι της ημέρας, Eric Clapton & JJ Cale- Anyway The Wind Blows.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ