ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 371 ημέρες μετά…

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 371 ημέρες μετά…

Τι άλλαξε στους δύο Δικεφάλους τις 371 μέρες που πέρασαν μετά τον περσινό τελικό που διεξήχθη στον Βόλο;

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ 365+6 ημέρες μετά ξανά στην σέντρα για έναν τελικό Κυπέλλου. Από τις 6 Μαΐου 2017 στις 12 Μαΐου 2018. Τι μπορεί να άλλαξε; Πιθανότατα το γήπεδο, Κυρίως, όμως, τι μπορεί να άλλαξε στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

– Από τον Αύγουστο του 2017 υπάρχει νέος πρόεδρος στην ΕΠΟ. Ο Βαγγέλης Γραμμένος. Αλλά όταν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, τρεις μήνες πριν, έπαιζαν τον τελικό, δεν γνώριζαν (γνωρίζαμε) ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας; Ο «δικός μας άνθρωπος». Είχε ειπωθεί πριν από τον τελικό.

– Κατά τα άλλα, ο Γιώργος Στράτος παραμένει πρόεδρος της Super League. Ο Γιώργος Βασιλειάδης, υφυπουργός αθλητισμού, παρά την LIVE εικόνα που είχαμε πάρει από μαχαιρώματα πέρυσι στον Βόλο. Και να μην ξεχνάμε, ο Σταύρος Κοντονής υπουργός δικαιοσύνης. Τι σχέση έχει αυτό; Για δείτε πόσες δικαστικές υποθέσεις αφορούν στο ποδόσφαιρο…

– Τα αφεντικά των φιναλίστ, επίσης ίδια. Δημήτρης Μελισσανίδης και Ιβάν Σαββίδης. Άλλαξε, όμως, η σχέση τους. Ίσως από τότε, όταν το οφσάιντ γκολ του Ενρίκε είχε κρίνει τον τελικό. Απλώς φέτος διαλύθηκε. Δεν είχε χρειαστεί να φτάσουμε στο φετινό ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, που διακόπηκε και που βρίσκεται στα δικαστήρια. Τα είχαν σπάσει από νωρίτερα, μην αντέχοντας ίσως να διεκδικούν μαζί τον τίτλο του πρωταθλητή.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, λοιπόν, ελάχιστα άλλαξαν από τότε. Και αν αυτό έγινε, ήταν για κακό. Μεγαλύτερες εντάσεις, μεγαλύτερος φανατισμός, πιο άγριες καταστάσεις από εμφάνιση και όπλου μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σε αγωνιστικό επίπεδο, όμως, πόσο έχουν αλλάξει ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μέσα σε 371 ημέρες, από τον έναν τελικό στον άλλον;

– Σε επίπεδο προπονητών, η ΑΕΚ έχει παραμείνει σταθερή. Μανόλο Χιμένεθ τότε, Μανόλο Χιμέενθ και τώρα. Γενικά, όταν ο Χιμένεθ είναι στον πάγκο της ΑΕΚ, έχει τελικό. Για τον ΠΑΟΚ, όμως, δεν είναι έτσι. Δεν έχει τον Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο του και δεν έχει ούτε τον διάδοχό του, που ήταν ο Στανόγεβιτς. Προπονητής του ΠΑΟΚ θα είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

– Στο ρόστερ της ΑΕΚ υπάρχουν 17 ίδιοι ποδοσφαιριστές: Μπάρκας, Ανέστης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Τζανετόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μπακάκης, Αραούχο, Μπακασέτας, Μεληκιώτης. Έχουν φύγει μόλις εννέα σε σχέση με εκείνον τον τελικό: Βούρας, Ντίας, Βινίσιους, Ντίντακ, Μανωλάς, Πατίτο, Αλμέιδα, Πέκχαρτ, Αραβίδης. Κι έχουν έρθει δέκα, 14 μαζί με τους παίκτες από τις ακαδημίες που ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα: Τσιντώτας, Ντούνης, Λόπες, Τσόσιτς, Χουλτ, Κονέ, Μασούντ, Μοράν, Γιακουμάκης, Λιβάγια, Μπάμπης, Γιούσης, Γιαννούτσος, Αντωνίου.

– Περίπου στα ίδια επίπεδα είναι και το ρόστερ του ΠΑΟΚ. Από την περσινή ομάδα συνεχίζουν 15: Μπρκιτς, Γλύκος, Σιαμπάνης, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Βαρέλα, Μπίσεσβαρ, Σάκχοφ, Πέλκας, Κάνιας, Πρίγιοβιτς, Τζάλμα Κάμπος, Κουλούρης, Δεληγιαννίδης. Έχουν φύγει περισσότεροι σε σχέση με την ΑΕΚ, 13: Λέοβατς, Χατζαησαΐας, Γιαννούλης, Πούγγουρας, Κίτσιου, Ουάρντα, Χαρίσης, Περέιρα, Τσίμιροτ, Κάτσε, Ενρίκε, Μυστακίδης, Αθανασιάδης. Κι έχουν έρθει, μαζί με τους επίσης τέσσερις πιτσιρικάδες, ακριβώς όσοι και στην ΑΕΚ, 14: Πασχαλάκης, Ρέι, Αζεβέδο, Μιχόγεβιτς, Ελ Καντουρί, Μαουρίτσιο, Βιεϊρίνια, Μουλέν, Λημνιός, Μακ, Χατζηδίμπας, Δημητρίου, Λυρατζής, Βρακάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ