AEK : Απενεργοποιεί τα άκρα του ΠΑΟΚ και «χτυπάει» με ποιότητα

AEK : Απενεργοποιεί τα άκρα του ΠΑΟΚ και «χτυπάει» με ποιότητα

Η ΑΕΚ θα παραταχθεί στον τελικό με σκοπό να απενεργοποιήσει τα άκρα του ΠΑΟΚ, όπου είναι το δυνατό σημείο της ομάδας της Θεσσαλονίκης και να «χτυπήσει» στην καρδιά της άμυνάς του Δικεφάλου του βορρά με το δίδυμο Λιβάια-Αραούχο.

Με τη δοκιμασμένη συνταγή που τον έχει βγάλει ασπροπρόσωπο σε πολλά σπουδαία παιχνίδια αναμένεται να παρατάξει την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός αναμένεται να επιλέξει τη διάταξη του 4-4-2 με προφανέστατο σκοπό να απενεργοποιήσει τα άκρα του ΠΑΟΚ, όπου είναι το δυνατό σημείο της ομάδας της Θεσσαλονίκης και να «χτυπήσει» στην καρδιά της άμυνάς του με τους δύο ποιοτικότερους επιθετικούς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Χιμένεθ αναμένεται να χρησιμοποιήσει στα δύο άκρα τους Μπακάκη – Γκάλο και Χουλτ Μπακασέτα, ούτως ώστε και επιθετικά να μπορεί η ΑΕΚ να βγει μπροστά με αξιώσεις και ανασταλτικά οι Γκάλο και Μπακασέτας που θα αγωνιστούν στα χαφ να μην επιτρέψουν στους Βιεϊρίνια και Μάτος να ανέβουν ψηλά και να απειλήσουν.

Από εκεί και πέρα ο Μπάρκας θα είναι κάτω από τα γκολπόστ οι Τσιγκρίνσκι και Βράνιες στο κέντρο της άμυνας με τους ταχύτατους Μπακάκη και Χουλτ στα άκρα για να εξουδετερώσουν Μακ και Κάμπος αντίστοιχα. Ο Βόσνιος αναμένεται να αναλάβει το δύσκολο έργο της εξουδετέρωσης του Πρίγιοβιτς, με τον οποίο όποτε έχει παίξει αντίπαλος έχει βγει νικητής,

Στη μεσαία γραμμή λόγω της απουσίας του Κονέ το δίδυμο Σιμόες – Γαλανόπουλου πολύ δύσκολα θα σπάσει. Ο Πορτογάλος μάλιστα ενδέχεται να αναλάβει και το μαρκάρισμα του Πέλκα που θα παίξει «δεκάρι». Το συγκεκριμένο δίδυμο των «κιτρινόμαυρων» μπορεί να υστερεί σε ύψος, αλλά υπερτερεί σε τρεξίματα των αμυντικών μέσων του ΠΑΟΚ.

Στην επίθεση Λιβάια και Αραούχο θα αποτελέσουν το «βαρύ πυροβολικό» του Χιμένεθ. Από το επιθετικό δίδυμο, ο Ισπανός τεχνικός περιμένει extra πίεση στα αντίπαλα στόπερ προκειμένου να μην τους επιτρέψει τη σωστή ανάπτυξη και κυκλοφορία της μπάλας…

Δεδομένα ο 55χρονος προπονητής θα περιμένει πολλά και από τους Χριστοδουλόπουλο και Μάνταλο, τους οποίους θα έχει stand by στον πάγκο και θα είναι οι βασικοί υποψήφιοι για πρώτες αλλαγές.

 

ΑΕΚ (4-4-1-1)

Προπονητής: Μανόλο Χιμένεθ
Τερματοφύλακας: Μπάρκας
Δεξί μπακ: Μπακάκης
Δεξί στόπερ: Βράνιες
Αριστερό στόπερ: Τσιγκρίνσκι
Αριστερό μπακ: Χουλτ
Δεξί χαφ: Γκάλο
Δεξί αμυντικό χαφ: Γαλανόπουλος
Αριστερό αμυντικό χαφ: Σιμόες
Αριστερό χαφ: Μπακασέτας
Περιφερειακός επιθετικός: Λιβάια
Επιθετικός: Αραούχο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ