O μεγάλος Τελικός και το μεγάλο Στοίχημα

O μεγάλος Τελικός και το μεγάλο Στοίχημα

Το μεγάλο ατού της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ και παίκτες, που αγωνίζονται ως σύνολο και όχι ως μονάδες.

Στον φετινό Τελικό Κυπέλλου ο αγώνας θα παιχτεί για πολύ περισσότερα από την κούπα. Το φιάσκο του περσινού Τελικού φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή της…αναμέτρησης.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην καλύτερη χρονιά της. Η καλή πορεία στην Ευρώπη, οι πολύ καλές εμφανίσεις στα μεγάλα ντέρμπι και η κατάκτηση -στο τέλος- του πρωταθλήματος δίνουν φτερά στα πόδια της Ένωσης, που παλεύει τώρα για το νταμπλ -το πρώτα μετά από 40 χρόνια.

Το μεγάλο ατού της ομάδας, είναι ο… Μανόλο Χιμένεθ. Ο προπονητής έχει καταφέρει να οργανώσει την 11αδα με τρόπο που να επικοινωνούν σε κάθε φάση και σε κάθε γωνία του γηπέδου, έχει τοποθετήσει τους κατάλληλους παίκτες στις σωστές θέσεις (υπενθυμίζουμε την «απογείωση» Μπακάκη, ενός παίκτη φανταστικού όταν παίζει δεξί μπακ) και έχει κερδίσει να τους κάνει να συμπεριφέρονται σαν… ομάδα! Οι παίκτες του κυρίου Μανόλο αγωνίζονται ως σύνολο και όχι ως μονάδες, πράγμα που αυτομάτως σημαίνει ότι τα αντανακλαστικά στον αγωνιστικό χώρο είναι -ας πούμε- πολλαπλασιασμένα.

Ευτυχώς για την ΑΕΚ, η χρονιά (εκτός του πρωταθλήματος) των Μεγάλων Τραυματισμών έφτασε στο τέλος της πριν την κρίσιμη αναμέτρηση του Σαββάτου. Η επιστροφή Τσιγκρίνσκι και η σταθερά καλή παρουσία του Λαμπρόπουλου είναι βάλσαμο για την άμυνα της Ένωσης, που θα έχει να αντιμετωπίσει έναν σίγουρα πάρα πολύ επιθετικό ΠΑΟΚ. Κυρίως επειδή οι παίκτες καλούνται να ανταποκριθούν στο αφήγημα που έχει υιοθετήσει η διοίκηση της ομάδας…

Μην ξεχνάμε ότι ο φετινός Τελικός, όπως είπαμε, στην πραγματικότητα δεν είναι αγώνας Κυπέλλου, αλλά Πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες αγωνίζονται για να αποδείξουν ποια το άξιζε πραγματικά.

Το τελευταίο ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ ήταν εκείνο της 5η Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι είχε λήξει με 1-0 και γκολ του Μάρκο Λιβάγια στο 25′. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ αγωνιζόταν με 10 παίκτες ήδη από το 7ο λεπτό λόγω κόκκινης κάρτας στον Αραούχο και ότι ο ΠΑΟΚ έμεινε με 9 παίκτες λόγω απόβολής των Ζαμπράνο και Μπίσεσβαρ (ο οποίος είχε επιτεθεί στον Μπακασέτα εκτός φάσης).

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο αριθμός των αποβολών το Σάββατο θα κοντράρει πολύ άνετα εκείνες του Νοεμβρίου. Το ντέρμπι που το Νοέμβριο είχε κριθεί στις προσωπικές μονομαχίες των παικτών -με την ΑΕΚ να παρουσιάζεται πιο έτοιμη και πιο γρήγορη τελικά- αύριο περιμένουμε ότι θα είναι πολύ εντονότερο.

Βέβαια, ας έχουμε υπόψη ότι για την 11αδα του Χιμένεθ δύσκολα μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις. Ο προπονητής ήδη από τα πρώτα ντέρμπι της χρονιάς με τον Ολυμπιακό μας έδειξε ότι ποντάρει -μεταξύ άλλων- και στο στοιχείο του αιφνιδιασμού του αντιπάλου, αφήνοντας εκτός αρχικής 11αδας παίκτες του «βασικού κορμού». Ωστόσο, η καλή ψυχολογική και φυσική κατάσταση των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ είναι η πρώτη εγγύηση που μπορέι να δώσει η 11αδα της ΑΕΚ προς τον κόσμο της.

Ο δε Λουτσέσκου πέραν των «κλασικών» Πασχαλάκη, Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς, (του πολύ ταλαντούχου) Πέλκα, Κάμπος, Κρέσπο και Βαρέλα πιθανότατα θα πρέπει να αποφασίσει για τον Μπίσεσβαρ ή όχι, αφού οι τελευταίες του εμφανίσεις ήταν μάλλον κατώτερες των απαιτήσεων ενός τόσο κρίσιμου Τελικού.

Βέβαια, επειδή λογικά το ΟΑΚΑ θα γίνει κάτι σαν τα Μαρμαρένια Αλώνια και οι τραυματισμοί είναι πιο σίγουροι κι από… οκ, είναι σχεδόν εξίσου σίγουροι με τα επεισόδια πριν τον αγώνα οι δύο προπονητές θα πρέπει να επενδύσουν τόσο στην 11αδα, όσο και στον πάγκο.

Περιμένουμε να δούμε αν η ψυχολογία, η έδρα και η πολύ καλή αγωνιστική συγκρότηση θα φέρουν στην Ένωση το πολυπόθητο νταμπλ (που μπορεί να το κερδίσει) ή αν θα περάσουμε τα επόμενα χρόνια από τις ζωές μας να ακούμε  τον ΠΑΟΚ να μιλάει για το αδικοχαμένο πρωτάθλημα του «βρώμικου 2018». Από αύριο και μέχρι να σβήσει ο ήλιος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ